Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

  • Gezamenlijk gezag

    Om juridische handelingen voor een minderjarige te kunnen verrichten, staat een minderjarig kind onder gezag. Het gezag ontstaat automatisch of op aanvraag.

  • Nadeelcompensatie

    Het kan gebeuren dat u schade heeft door een besluit of activiteit van de gemeente. U kunt dan een vergoeding aanvragen. Dit noemen we nadeelcompensatie.

  • Partnerschap omzetten in een huwelijk

    U kunt uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. De rechten en plichten uit het geregistreerd partnerschap gelden dan ook tijdens het huwelijk.

  • Speelgelegenhedenvergunning

    Voor het exploiteren van een casino of andere speelgelegenheid heeft u een vergunning van de burgemeester nodig.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Dit doet u met een bezwaarschrift. Dat is een brief waarin u uitlegt waarom u het niet eens bent met ons besluit. Wij bekijken het besluit dan opnieuw. Hieronder staat hoe u bezwaar maakt en wat er daarna gebeurt. Wilt u meer weten? Bel dan de Administratie Bezwaarschriften: (038) 498 21 73.

  • Geregistreerd partnerschap

    Gefeliciteerd, u wilt een geregistreerd partnerschap aangaan! Op deze pagina leest u wat u daarvoor moet regelen. U moet bijvoorbeeld uw voorgenomen partnerschap aan ons doorgeven. En getuigen vragen. Op deze pagina vindt u ook informatie over de kosten.

  • Geboorteaangifte

    Binnen drie dagen na de bevalling doet u aangifte van geboorte van uw baby in de gemeente waar uw kind is geboren. De geboortedag telt niet mee. U kunt online geboorteaagifte van uw kind doen of op het Stadskantoor. Gaat u naar het Stadskantoor? Dan moet u een afspraak maken.

  • Trouwen

    Gefeliciteerd, u wilt trouwen! Op deze pagina leest u wat u moet regelen voor uw trouwdag. U moet bijvoorbeeld uw voorgenomen huwelijk aan ons doorgeven. En getuigen vragen. Op deze pagina vindt u ook informatie over de kosten. En over trouwen in een kerk of moskee.

  • Paspoort, zaken

    Een zakenpaspoort is hetzelfde als een standaard paspoort, alleen bevat het meer visumbladen. Een standaard paspoort heeft 32 pagina's, een zakenpaspoort 64. Als u veel reist en veel stempels krijgt van diverse douaneposten, kan een zakenpaspoort dus uitkomst bieden. Een zakenpaspoort vraagt u persoonlijk aan bij de publieksbalie in het Stadskantoor. Een ander mag dit niet voor u doen. Voor de aanvraag moet u vooraf een afspraak maken. U betaalt de kosten bij de afspraak. 6 Werkdagen na uw afspraak kunt u uw paspoort persoonlijk ophalen.

  • Identiteitskaart

    Een identiteitskaart (ID-kaart) aanvragen of vernieuwen doet u bij de publieksbalie in het stadskantoor. Maak hiervoor eerst een afspraak. U betaalt de kosten voor de ID-kaart bij de afspraak. U moet uw ID-kaart zelf aanvragen. Iemand anders mag dit niet voor u doen. Na 6 werkdagen kunt u uw nieuwe ID-kaart ophalen. Dit moet u zelf doen.