Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Geregistreerd partnerschap beĆ«indigen

    Jouw geregistreerd partnerschap kan je beëindigen via een notaris of advocaat. Heb je kinderen onder de 18 jaar? Of ben je het niet met elkaar eens? Dan moet je naar de rechter. De notaris of advocaat meldt de beëindiging bij de gemeente. Zodra de gemeente de beëindiging inschrijft in de burgerlijke stand, is de beëindiging officieel. Voorwaarden Beëindigen zonder rechter…

  • Discriminatie melden

    Discriminatie is het maken van onderscheid op basis van bijvoorbeeld godsdienst, geslacht of ras. Dit mag niet. Heb je een klacht over discriminatie omdat je zelf slachtoffer of getuige van discriminatie bent geweest? Dan kan je dit (anoniem) melden bij Discriminatie.nl. Online een klacht melden via discriminatie.nl Contact Discriminatie.nl Je kan jouw klacht ook melden via +31 800 08 80.…

  • Registratie voor Europese verkiezingen

    Ben je een niet-Nederlander die in Nederland woont? En ben je onderdaan van een andere EU-lidstaat? Dan heb je onder een aantal voorwaarden stemrecht voor de Europees Parlementsverkiezingen (EP-verkiezingen). Model Y 32 Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland (pdf) downloaden via rijksoverheid.nl Voorwaarden Het gaat om personen die: op de dag van de kandidaatstelling hun woonplaats hebben in het…

  • Huwelijk of geregistreerd partnerschap

    Ga je trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? En is jouw keuze gevallen op een mooie trouwlocatie in de gemeente Noordwijk? Dan moet je daarvoor een paar dingen regelen bij ons. Je moet een datum vastleggen en een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen. Dit is in de plaats gekomen van de ondertrouw. Dit moet minimaal 2 weken en…

  • Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort aanvragen

    Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is voor personen die in Nederland wonen, maar hier niet vandaan komen. Met dit paspoort kan je ook naar het buitenland reizen. Het vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is in alle landen geldig, behalve in jouw land van herkomst. Voor sommige landen heb je ook een visum nodig. Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. Dit…

  • Reizen met kinderen

    Als jouw kind met of zonder jou naar het buitenland reist, moet jouw kind een geldig reisdocument hebben. Dit geldt voor elk land van bestemming, ongeacht de leeftijd van jouw kind. Het paspoort is in alle landen te gebruiken als geldig reisdocument voor jouw kind. In sommige landen kan jouw kind met een identiteitskaart reizen. Kind jonger dan 18 jaar…

  • Aangifte adoptie

    Als je een kind adopteert, ontstaat er een wettelijke familieband tussen jou en het kind. Deze nieuwe familieband verbreekt de familieband tussen het kind en de biologische ouders. Nederlands kind adopteren Wil je een Nederlands kind adopteren? Bijvoorbeeld het kind van jouw huidige partner? In Nederland kan je alleen kinderen onder de 18 jaar adopteren. Alleen in heel speciale gevallen…

  • (Thuis)bezorgen reisdocumenten

    Je kan jouw paspoort of identiteitskaart veilig thuis of bijvoorbeeld op jouw werk laten bezorgen. Je hoeft dan alleen voor de aanvraag naar het gemeentehuis te komen. Bezorgen kan in heel Nederland waar je maar wilt. Jouw reisdocument kan worden bezorgd op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 - 22.00 uur. En op zaterdag tussen 8.00 - 18.00 uur.…

  • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

    Je gebruikt een paspoort of identiteitskaart om te laten zien wie je bent. Een paspoort of identiteitskaart is ook een reisdocument waarmee je naar andere landen kan reizen. Online aanvraag voorbereiden Je regelt de aanvraag van jouw reisdocument het snelste door deze online voor te bereiden. Je betaalt met iDEAL. Daarna maak je een afspraak bij de publieksbalies om een…

  • Zakenpaspoort of 2e paspoort aanvragen

    Reis je vaak naar het buitenland? Dan kan je een zakenpaspoort of 2e paspoort aanvragen. Een zakenpaspoort (10 jaar geldig) heeft 66 pagina’s in plaats van 34. Je hebt dan meer ruimte voor visums en stempels. Een 2e paspoort (2 jaar geldig) kan nodig zijn als je vaak landen bezoekt die een conflict met elkaar hebben. Of als jouw paspoort…