Zoekresultaat 13651 - 13660 van 13758 resultaten

  • Honden uitlaten

    Bij het uitlaten van uw hond moet u zich aan een aantal regels houden. Die regels gaan bijvoorbeeld over waar uw hond wel en niet mag komen, en over de plaatsen waar plaatsen uw hond los mag lopen. Hondenpoep In Brunssum geldt een ruimplicht voor hondenpoep; u dient altijd de uitwerpselen van uw hond op te ruimen. Met een hondenpoepzakje kunt u de poep snel en hygiënisch van de grond verwijderen. De zakjes zijn gratis te verkrijgen in de gemeentewinkel. Ook zijn de zakjes te krijgen bij drie supermarkten: bij de beide Albert Heijn-vestigingen, en bij Plus Quaedvlieg in Treebeek. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van eigen zakjes. De zakjes kunt u kwijt in de hondenpoepbakken. Deze bakken zijn herkenbaar aan de rode kleur. Ze hangen op ongeveer 150 plekken in een heel Brunssum. U kunt de zakjes ook in de gewone prullenbakken doen. Vrij rondlopen Er zijn in Brunssum volop plekken waar u uw hond de vrije ruimte kunt geven. Uiteraard moet u de hond wel altijd onder controle hebben. Brunssummerheide Jaarlijks worden meerdere reeën en schapen doodgebeten door loslopende honden. Ook schrikken de dieren vaak van loslopende honden. Om kleine en grote drama’s voor de dieren op de Brunssummerheide te voorkomen, zijn speciale hondenlosloopgebieden aangewezen. Op de onderstaande kaart staan deze gebieden weergegeven. Natuurmonumenten en de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Maastricht houden toezicht op een juist gebruik van de Brunssummerheide door bezoekers. Bij het overtreden van de aanlijnplicht kunnen boetes worden opgelegd van € 90,- euro. Schutterspark In een groot deel van Schutterspark mogen honden loslopen. Een deel moeten honden aangelijnd zijn. Dit is hieronder aangegeven op de kaart. Overige losloopplekken Op sommige losloopplekken dient u de hondenpoep op te ruimen, op andere niet. Dat is met een bord aangegeven. Deze losloopplekken kunt u op verschillende plekken in Brunssum vinden.  Wijk Locatie Bijzonderheden Brunssum-West Emmapark Emmastraat (strook langs weg) Trichterbos Afgerasterd Niet afgerasterd Afgerasterd Brunssum-Noord Kennedylaan Veldstraat/Jonker van de Weerschstraat (strook langs weg) Afgerasterd Half afgerasterd Brunssum-Oost De Ruyterstraat Afgerasterd Brunssum-Centrum Hemelderpark Vijverpark Afgerasterd Afgerasterd Buiten deze plekken mag uw hond niet loslopen. Op kinderspeelplaatsen, speelweiden, zandbakken en overige aangewezen plekken mogen géén honden komen, ook niet aangelijnd.

  • Het Gele Krantje

    De gemeentelijke berichten worden tweewekelijks ook gepubliceerd in het huis-aan-huis-blad Het Gele Krantje.

  • Ongediertebestrijding

    De gemeente bestrijdt geen ongedierte in de openbare ruimte, behalve wanneer de volksgezondheid bedreigd wordt.

  • Bijstand voor oudere werkloze werknemer (IOAW)

    De IOAW-uitkering is een aanvulling op uw (gezins)inkomen tot bijstandsniveau.

  • Verhuizing doorgeven

    Een verhuizing moet doorgegeven worden aan de gemeente waar men naartoe verhuist. Hierin zijn verschillende situaties mogelijk.

  • Activiteitenbesluit

    Het Activiteitenbesluit (besluit van de minister op basis waarvan vergunningverlening plaatsvindt.) -voorheen Lozingenbesluit- met daarin de voorschriften voor agrarische bedrijven is vanaf 1 januari 2013 van kracht. De voorschriften hebben betrekking op het beperken van afvalwaterlozingen van het erf, het zorgvuldig spuiten en bemesten van gewassen en percelen en het aanhouden van teeltvrije zones langs watergangen.

  • Woning- of kamerbemiddelingsbureau beginnen

    U kunt een bemiddelingsbureau beginnen voor de verhuur van woningen of kamers. Hiervoor moet u een woning- en kamerbemiddelingsvergunning hebben. Deze vraagt u aan bij de gemeente.

    Mogelijk moet u ook andere vergunningen aanvragen, zoals een exploitatievergunning.

  • Tegemoetkoming energielasten voor maatschappelijke organisaties (Subsidieregeling CHT)

    De gemeente heeft een subsidieregeling (Subsidieregeling CHT 2023), waardoor maatschappelijke organisaties op het gebied van welzijn, sport, kunst en cultuur (eenmalig) financieel kunnen worden ondersteund.

  • Vergunning seksbedrijven

    Voor de exploitatie van een seksinrichting of escortbedrijf heeft u een vergunning nodig.

  • Vrijstelling overschrijding geluidsnormen

    Als verwacht wordt dat er geluidsoverlast plaats zal vinden bij bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden of een evenement, is een ontheffing nodig.