Zoekresultaat 11 - 20 van 119 resultaten

  • Talentontwikkeling Podiumkunst 2022, subsidie

    Provinciale Staten van Flevoland willen ruimte bieden aan semiprofessionele organisaties om talenten en net afgestudeerden op en rond het podium mogelijkheden tot verdere ontwikkeling, stages en eerste werkervaring bieden, en van meerwaarde zijn voor het culturele leven en aanbod in Flevoland.

  • Open bodemenergiesysteem

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Bij een open bodemenergiesysteem is sprake van verplaatsing van grondwater. Het bodemenergiesysteem onttrekt water en brengt het na gebruik terug in de bodem. Een open bodemenergiesysteem kan de kwaliteit van het grondwater beïnvloeden.

    Als u een open bodemenergiesysteem wilt aanleggen, dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen als het systeem meer dan 10 m3 per uur water uit de bodem onttrekt.

    U vraagt in het Omgevingsloket een omgevingsvergunning aan voor de activiteit Open bodemenergiesysteem.

    Daarnaast moet u een melding doen voordat u een open bodemenergiesysteem in gebruikneemt. Een melding doet u ook via het Omgevingsloket.

  • Hergebruik van overheidsinformatie aanvragen

    Overheden zijn verplicht om hergebruik van hun informatie mogelijk te maken. Iedereen mag bij overheden een verzoek indienen. Bijvoorbeeld voor een app die geografische informatie bevat. U mag de informatie ook voor een ander doel gebruiken dan waarvoor de informatie eigenlijk bedoeld was. Uw doel mag commercieel of niet-commercieel zijn.

  • Wateronttrekkingsactiviteit voor industriĆ«le toepassingen of voor de openbare drinkwatervoorziening

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Voor het kleinschalig gebruik van grondwater stelt het waterschap de regels.

    Echter voor grootschalig industriële toepassing van grondwater moet u een omgevingsvergunning aanvragen bij de provincie. Hetzelfde geldt voor het infiltreren van water in de grond. Er is sprake van grootschalige industriële toepassing als u jaarlijks meer dan 150.000 m3 grondwater onttrekt.

    Daarnaast moet u een omgevingsvergunning bij de provincie aanvragen als u grondwater wilt onttrekken voor de openbare drinkwatervoorziening.

    U vraagt dan in het Omgevingsloket een omgevingsvergunning aan voor een Wateronttrekkingsactiviteit voor industriële toepassingen of voor de openbare drinkwatervoorziening.

  • Voorlopige voorziening aanvragen

    Als u het niet eens bent met een besluit van de provincie, dan kunt u bezwaar maken. Wijst de provincie uw bezwaar af? Dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank.

    Daarnaast kunt u een verzoek indienen voor een voorlopige voorziening. Dit betekent dat u de rechtbank vraagt om het besluit tijdelijk niet uit te voeren. Bijvoorbeeld als u bezwaar maakt tegen een bouwvergunning. Met een voorlopige voorziening voorkomt u dat de bouw op korte termijn mag beginnen.

    Tegen sommige besluiten kunt u rechtstreeks bij de rechtbank in beroep gaan. U hoeft dan niet eerst een bezwaar in te dienen. Ook dan kunt u een voorlopige voorziening bij de rechtbank aanvragen.

  • Ontgassen binnenvaart

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Vergunning aanvragen
    Bij varend ontgassen lozen binnenvaartschepen ladingdampen die in laadruimte en leidingen achterblijven na het lossen. Varend ontgassen belast omwonenden, de bemanning van schepen en het milieu.

    Op vaarwegen binnen de provincie Flevoland is varend ontgassen alleen toegestaan, wanneer de concentratie van het gas kleiner is dan 10% van de onderste explosiegrens. Is de concentratie hoger dan 10% en wilt u varend ontgassen, dan heeft u een omgevingsvergunning nodig.

    U vraagt dan in het Omgevingsloket een omgevingsvergunning aan voor de activiteit Ontgassen binnenvaart.

  • MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) Flevoland, subsidie

    Bent u een ondernemer in het midden en klein bedrijf en overweegt u om een nieuw product, procedé of een nieuwe dienst te ontwikkelen? De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT regeling) Flevoland is een subsidieregeling van de Provincie en de Rijksoverheid die u daarbij kan helpen. Met deze regeling wil de provincie Flevolandse MKB-ondernemers binnen het Topsectorenbeleid en de kennis- en innovatieagenda’s van de topsectoren beter ondersteunen bij hun innovatie in de eerste fasen van nieuwe productontwikkeling. 

    De openstellingstermijn voor de MIT-Haalbaarheidsprojecten is op 9 april 2024 om 09.00 uur.
    De openstellingstermijn voor de MIT-R&D samenwerkingsprojecten is op 11 juni 2024 om 09.00 uur.
    Beide regelingen worden op 17 september 2024 om 17.00 uur gesloten.

    Wij adviseren mkb'ers, die een project willen indienen, rekening te houden met de context van het beleid. Voor de Kennis- en Innovatieagenda's (KIA's) en voor voorbeelden, kunt u zich oriënteren via de website Topsectoren.

    Hieronder vindt u de informatie om uw aanvraag alvast voor te bereiden.

    Bij het indienen van uw aanvraag dient u onderstaande documenten in ieder geval aan te leveren:

    • Uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maand)
    • Een kopie bankafschrift of bankpas ter verificatie van uw bankrekeningnummer
    • Ingevuld en ondertekende MKB-verklaring en de achterliggende berekeningswijze bij de MKB-verklaring (verplicht format)
    • Meest recente (geconsolideerde) jaarrekening, indien concern; gebruik eenzelfde jaargang
    • Indien geen jaargang aanwezig; openingsbalans aanleveren
    • Ingevuld en ondertekend machtingsformulier, indien de aanvraag wordt ingediend door een intermediair (verplicht format)
    • Ingevuld en ondertekende verklaring ‘geen financiële moeilijkheden’ (verplicht format)
    • Offerte(s) van de deskundige(n) en/of leverancier(s) (indien er kosten begroot zijn voor het inhuren van derden)
    • Instemmingsverklaring (als verbonden- en/of partnerondernemingen ook kosten maken binnen het project) (format)

    Daarnaast dient u voor de MIT Haalbaarheidsproject 2024 ook onderstaande documenten aan te leveren:

    • Ondertekend aanvraagformulier MIT Haalbaarheidsproject
    • Ingevuld projectplan MIT Haalbaarheidsproject (verplicht format)

    Daarnaast dient u voor de MIT R&D 2024 ook onderstaande documenten aan te leveren van de aanvrager, maar ook van projectpartner(s) of mede aanvragers:

    • Ondertekend aanvraagformulier MIT R&D
    • Ondertekend formulier penvoerder
    • Ondertekend formulier projectpartner
    • Ingevuld projectplan MIT R&D Samenwerking
    • Ingevulde begroting MIT R&D Samenwerking

    Een toelichting op de gevraagde formulieren vindt u via deze (link)

    Gedurende de looptijd een wijziging doorgeven?

    Heeft u een positief besluit (beschikking) op uw subsidieaanvraag ontvangen en wilt u tijdens de looptijd van uw project een wijziging doorgeven?
    Maak dan gebruik van het formulier "Wijzigingsformulier MIT".

  • Zienswijze op afstoten cultuurgoed of verzameling

    Soms wil de provincie cultuurgoed afstoten. Bijvoorbeeld door het te verkopen. Denk aan een schilderij uit de 17e eeuw, een archeologische vondst of een verzameling antieke munten. Bent u het hier niet mee eens? Dien dan uw zienswijze in bij de provincie.

  • Risicobeoordeling verstrekken bij pompen grondwater

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.

    Margegebied historische grondwaterverontreiniging
    Een bekende historische grondwaterverontreiniging is een plek waarvan bekend is, dat het grondwater daar is verontreinigd.

    Een margegebied historische grondwaterverontreiniging is de bekende historische grondwaterverontreiniging plus 500 meter alles daaromheen.

    Risicobeoordeling
    U moet een risicobeoordeling doen, als uw activiteit in een margegebied historische grondwaterverontreiniging er mogelijk voor zorgt dat:

    • de grondwaterstroming wordt beïnvloed
    • de bekende historische grondwaterverontreiniging wordt beïnvloed

    U moet onderzoeken of door uw activiteit sprake is van onaanvaardbare verspreidingsrisico’s van de bekende historische grondwaterverontreiniging.

    Verbod
    Als uit de risicobeoordeling blijkt, dat er onaanvaardbare verspreidingsrisico's zijn, dan mag u de activiteit niet uitvoeren.

    Indienen
    Uw risicobeoordeling moet u tijdig indienen bij de provincie. U dient de risicobeoordeling in via het Omgevingsloket bij de activiteit Risicobeoordeling verstrekken bij pompen grondwater.

  • Maken van cokes

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Cokes is steenkool waaruit het aanwezige gas is verwijderd door verhitting van vermalen steenkool. Door dit proces ontstaat een zuiverder brandstof. Cokes wordt gebruikt als reductiemiddel bij de productie van ruw ijzer of als energiebron.

    Voor een IPPC-installatie die cokes maakt, heeft u een omgevingsvergunning nodig. Het maakt daarbij niet welke productiemethode u gebruikt.

    U vraagt een omgevingsvergunning aan voor de activiteit Cokes maken.