Zoekresultaat 11 - 20 van 24 resultaten

  • Parkeerzones

    Haarlem heeft gebieden waar u een parkeervergunning nodig hebt of betaalt om te parkeren.

  • Parkeervergunning voor bewoners

    U kunt een bewonersparkeervergunning aanvragen als u in een straat met betaald parkeren woont en uw auto niet op uw eigen terrein kunt parkeren. U vraagt de vergunning aan via parkeren.haarlem.nl. Bel 14 023 als u vragen hebt of hulp nodig hebt bij uw online aanvraag.

  • Gemeentelijke belastingen

    De aanslag gemeentelijke belastingen krijgt u ieder jaar van Cocensus. Dat is de belastingorganisatie die namens de gemeente de gemeentelijke belastingen heft en int. Op de website van Cosensus ziet u welke soorten belasting u betaalt en hoe u kwijtschelding aanvraagt en bezwaar indient. Ook kunt u de WOZ-waarde van uw woning en het taxatieverslag bekijken.

  • Incidentele standplaatsvergunning

    U hebt een incidentele standplaatsvergunning nodig als u kerstbomen wilt verkopen of tijdelijk reclame wilt maken vanuit een kraam of wagen. De standplaatsvergunning vraagt u maximaal 3 maanden van tevoren aan. Wij handelen uw aanvraag binnen 8 weken af. Een promotiekraam- of wagen kan in het centrum alleen bij het Stationsplein. In overige delen van Haarlem kunt u zelf een locatie bepalen.

  • Brugtijden en ligplaatsen voor passanten

    Wilt u Haarlem invaren en kan uw boot niet onder de brug door? Dan meldt u zich bij de Havendienst Haarlem als u bij de brug bent. Via de telefoon of marifoon geeft u de naam van uw boot en de locatie (naam van de brug of brugnummer) door. De Havendienst vertelt u hoe laat de brug opengaat. U vaart tegelijk met andere boten de stad in en door (in konvooi). Zo hoeven de bruggen niet zo vaak open.

  • Parkeervergunning voor mantelzorgers

    U hebt recht op een parkeervergunning voor mantelzorgers als u een officiële indicatie of verklaring hebt. U krijgt dan extra tegoed gestort op uw parkeervergunning voor bezoekers. Zodat uw mantelzorger gratis bij u in de buurt kan parkeren, ook als u in een zone met betaald parkeren woont.

  • Subsidie verduurzaming VvE’s 

    Als Vereniging van Eigenaars (VvE) kunt u subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen voor slecht geïsoleerde appartementen. Per woning kunt u eenmalig maximaal € 2.920 aanvragen. De subsidie is alleen bedoeld voor appartementen van particuliere eigenaren. Bij uw aanvraag hebt u een rekentool nodig. Deze tool vraagt u eerst bij ons op, voordat u de subsidie aanvraagt. U kunt tot 1 juni 2025 de subsidie aanvragen.

  • Evenementenvergunning

    Als u een nieuw of groot evenement organiseert, meldt u dit uiterlijk 20 oktober van het voorafgaande jaar. Organisaties van bestaande grote evenementen krijgen een aanmeldformulier in september. Als de datum van uw evenement is goedgekeurd, vraagt u online een evenementenvergunning aan. Dit doet u uiterlijk 12 weken voor het evenement. Bij nieuwe evenementen belt u altijd eerst met de evenementencoördinator.

  • Wateroverlast of problemen met riool

    Na een hoosbui kan er water op straat blijven staan, bijvoorbeeld doordat putten overstromen. Ook een overstroomd riool of een verstopping in het gemeentelijk hoofdriool zorgt soms voor wateroverlast. Is er spoed bij, dan meldt u de overlast telefonisch. Welk telefoonnummer u belt, hangt af van het probleem. Minder dringende zaken kunt u ook online melden.

  • Geboorte aangeven

    Binnen 3 dagen na de geboorte van uw kind of kinderen doet u hiervan persoonlijk aangifte. Dit doet u in de gemeente waar het kind geboren is. Voor de geboorteaangifte moet u een afspraak maken. Kunt u niet binnen de 3 dagen een afspraak maken dan kunt u telefonisch contact opnemen met 14 023.