Zoekresultaat 211 - 218 van 218 resultaten

  • Beeldende kunst melden

    De gemeente Amstelveen heeft de afgelopen decennia een kwaliteitscollectie van 75 (buiten)beelden opgebouwd. In de collectie beelden is een duidelijk tijdsbeeld waar te nemen, waardoor er sprake is van een gevarieerde en afgewogen collectie kunstwerken in de openbare ruimte. Mocht een beeld beschadigd of erg vervuild zijn, dan kunt u dit melden via onderstaand formulier.

  • Gemeentepolis zorgkosten

    Heeft u een laag inkomen of bent u chronisch ziek of gehandicapt? Dan kunt u via de gemeente kiezen voor een collectieve zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid: de Gemeentepolis. De Gemeentepolis bestaat uit de wettelijke verplichte basisverzekering en een aanvullende verzekering.  U krijgt uitgebreide vergoedingen voor tandarts, fysiotherapie, orthodontie en brillen. De polis wordt aangeboden door de gemeente en Zorg en Zekerheid.

    Keuzehulp bij twee pakketten

    U kunt kiezen uit twee aanvullende verzekeringen. U kiest zelf het pakket dat bij u past. 

    Vind de meest passende gemeentepolis met de keuzehulp.

    Kies uit twee pakketten:

    • De AV-Gemeente Standaard zorgverzekering: een verzekering voor inwoners met een laag inkomen en vermogen met middelhoge zorgkosten.
    • De AV-Gemeente Top zorgverzekering: een verzekering voor inwoners met een laag inkomen met hoge zorgkosten. Het pakket biedt ruime vergoedingen.

    Vergelijk, bekijk en kies

    Vergelijk de pakketten en bekijk de premies op de website van Gezondverzekerd.nl. De korting via de gemeente is al in de premies verwerkt.

    Voordelen

    Dit zijn uw voordelen:

    • U krijgt van de gemeente korting op de premie van Zorg en Zekerheid.
    • De gemeente betaalt mee aan uw premie.
    • Keuze uit verschillende betaalmogelijkheden om uw premie en eigen risico te betalen.
    • Uitgebreide vergoedingen voor tandarts, fysiotherapie, orthodontie en brillen.
    • Direct gebruikmaken van vergoedingen: geen wachttijd.
    • Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren.
    • U bent welkom! De gemeente kijkt niet naar leeftijd of gezondheid.

    Zorgtoeslag

    Zorgtoeslag is een bijdrage van de Belastingdienst in de kosten van uw zorgverzekering. Via de website van de Belastingdienst kunt u zien of u recht heeft op zorgtoeslag en hoe u deze aanvraagt. In 2024 is de hoogte van de zorgtoeslag maximaal € 127 voor alleenstaanden en € 243 voor gezinnen met toeslagpartners.

  • Veelgestelde vragen Sociaal loket

    Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen aan het Sociaal loket van de gemeente Amstelveen, bijvoorbeeld over de amstelveenpas, uw uitkering, regelingen voor minima, jeugdhulp en schuldhulpverlening.

  • Subsidie voor Bewonersinitiatiefgroepen

    De gemeente stimuleert het organiseren van activiteiten door “bewonersinitiatiefgroepen” in iedere wijk van Amstelveen. Deze bewonersinitiatiefgroepen doen dat voor, door en met bewoners. De gemeente heeft per wijk een budget beschikbaar voor de bewonersgroep.

  • Schade aan verkeersborden, straatnaamborden of bewegwijzering melden

    Ziet u een beschadiging aan verkeerstekens, zoals een verkeersbord, straatnaambord, bewegwijzering of belijning? Geef snel en eenvoudig uw melding door via de Fixi-app of website: waar en wanneer het u uitkomt. Uw melding wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen.

  • Container opstelplek aanvragen

    Vraag hier uw container opstelplek aan.

  • Rioolonderhoud

    De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel. Heeft u last van een rioolverstopping? Dan moet u een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Stelt dit bedrijf vast dat de verstopping buiten uw erf zit, dan kunt u een melding maken bij de gemeente. Geef uw melding door via de Fixi-app of website: waar en wanneer het u uitkomt.

  • Vervoer bij jeugdhulp

    Gecontracteerde jeugdhulpaanbieders voor jeugdvervoer kunnen vervoer van een jeugdige van en naar een jeugdhulpaanbieder online aanvragen.

    Wanneer een jeugdige is aangewezen op jeugdhulp, zorgen de ouders/verzorgers van de jeugdige voor het vervoer van en naar een jeugdhulpaanbieder. Hierbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om zelfstandig of onder begeleiding met het openbaar vervoer te reizen. Het kan voorkomen dat de jeugdige, zijn/haar ouders en hun netwerk hier niet voor kunnen zorgen. Door de gemeente gecontracteerde organisaties kunnen dan een vervoersvoorziening online aanvragen.