Zoekresultaat 1 - 10 van 42 resultaten

  • Welstandsadvies

    Gaat u een omgevingsvergunning aanvragen voor een bouwplan? Dan moet uw aanvraag ook voldoen aan de welstandseisen van de gemeente Horst aan de Maas. In de welstandsnota kunt u zien welke eisen voor uw plannen van toepassing zijn.

  • Openingstijden en contact

    Het gemeentehuis in Horst is elke werkdag open van 8.00 tot 17.00 uur. Op maandagavond is het gemeentehuis open tot 20.00 uur.

  • Samenwonen op proef met een bijstandsuitkering

    Krijgt u een bijstandsuitkering? En wilt u misschien gaan samenwonen met uw partner? Dan kunt u misschien gebruikmaken van ‘samenwonen op proef’. U houdt dan maximaal 6 maanden uw uitkering zoals u gewend bent. U kunt tot 1 november 2024 meedoen aan ‘samenwonen op proef’.

  • Ik denk dat iemand zorg nodig heeft

    Denkt u dat het niet goed met iemand gaat? Maakt u zich zorgen om iemand? U kunt erover praten met Meldpunt Signaal. Maakt u zich ernstige zorgen en denkt u dat iemand zorg of hulp nodig heeft? Neem contact op met Team Bemoeizorg. Zij bekijken of hulp nodig is.

  • Trouwlocaties

    In Horst aan de Maas kunt u kiezen uit 11 officiële trouwlocaties. Ook kunt u de gemeente vragen een locatie voor 1 dag als trouwlocatie aan te wijzen.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. Bent u het daarna niet eens met de beslissing op uw bezwaar? Dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank.

  • Leefgeld Oekraïense vluchtelingen

    Bent u gevlucht uit Oekraïne? U moet zich inschrijven bij de gemeente waar u (tijdelijk) woont. Dan kunt u ook leefgeld krijgen. Dit is geld voor eten, kleren en andere persoonlijke dingen. In Horst aan de Maas maakt u daarvoor een afspraak in het gemeentehuis in Horst.

  • Keukenafval

    Keukenafval hoort in de keukenafvalemmer of in de keukenafvalcontainer. Bij het keukenafval horen alle producten uit keuken of die achterblijven bij het maken van een maaltijd en die in de grond verteren.

  • Horeca

    Heeft u een horecabedrijf? Of wilt u een horecabedrijf beginnen? Dan heeft u vergunningen nodig. U vraagt de vergunningen aan bij de gemeente. Voorbeelden van horecabedrijven zijn cafés, restaurants, snackbars, afhaalrestaurants, disco's, hotels, buurthuizen, clubhuizen of kantines.

  • Subsidie muziekonderwijs

    Geeft uw muziekvereniging muziekonderwijs aan leerlingen tot 18 jaar? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen. U vraagt elk jaar opnieuw subsidie aan.