Zoekresultaat 1 - 10 van 57 resultaten

  • Herbegraven of alsnog cremeren

    Misschien vindt u dat uw dierbare overledene op de verkeerde plek begraven is. U wilt dan liever dat hij of zij een andere plek op de begraafplaats krijgt. Of u wilt dat de overledene op een heel andere begraafplaats komt te liggen. U moet dan een vergunning voor herbegraven aanvragen. Is de overledene begraven, maar wilt u dat hij of zij alsnog gecremeerd wordt? Dan moet u ook een vergunning aanvragen.

  • Wijzigen of aanvullen van uw persoonsgegevens

    Van een officiële gebeurtenis in het buitenland (bijvoorbeeld als u getrouwd bent, of daar een kind heeft gekregen) moet u de officiële documenten bij ons aanleveren.

  • Echtscheiding melden

    Voor het aanvragen van een echtscheiding gaat u naar de rechtbank. U heeft hiervoor een advocaat nodig. Zodra de gemeente de echtscheiding inschrijft in de burgerlijke stand, is de echtscheiding officieel. Wilt u dat wij en andere (overheids)organisaties u aanschrijven met uw (meisjes)naam? Dan kunt u dit aangeven bij ons met een verzoek ‘aanduiding naamgebruik’. Wij en andere (overheids)organisaties gebruiken dan deze naam. Bijvoorbeeld bij het sturen van post.

  • Ceremonie bij naturalisatie

    De naturalisatieceremonie is een speciale bijeenkomst voor mensen die Nederlander worden. Bij de ceremonie legt u een verklaring van verbondenheid af.

  • Eerste inschrijving in Nederland

    Als u voor het eerst naar Nederland verhuist, moet u zich inschrijven in de Basisregistratie personen (BRP). U schrijft zich in bij de gemeente waarin u gaat wonen. Dit noemen we ‘eerste inschrijving’. Zo krijgt u een burgerservicenummer (BSN). Dit BSN heeft u bijvoorbeeld nodig als u in Nederland wil werken of als u een bankrekening in Nederland wilt openen. Heeft u al eerder in Nederland gewoond, maar bent u voor oktober 1994 naar het buitenland verhuisd? Dan moet u ook een ‘eerste inschrijving’ doen. Afhankelijk van uw situatie moet u een aantal documenten aanleveren. Neem eerst telefonisch contact met ons op via 14 0592. Wij vertellen u dan welke documenten u moet aanleveren en maken dan samen een afspraak.

  • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

    U kunt een bewijs van in leven direct online aanvragen. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. De betaling kunt u middels iDeal of creditcard doen. Voor attestatie de vita kunt u online een afspraak maken.

  • Preventiefonds

    Met het Preventiefonds stimuleren we lokale initiatieven gericht op een samenleving waarin iedereen meedoet en meetelt.

  • Tijdelijke ontheffing van een straf aanvragen

    Als u ernstige overlast veroorzaakt, dan kan de burgemeester u een straf opleggen. De straf kan een gebiedsverbod, uitgaansverbod, samenscholingsverbod of een meldingsplicht zijn. Kunt u zich niet aan uw straf houden en heeft u hier een goede reden voor? U heeft bijvoorbeeld een gebiedsverbod, maar u moet toch in dat gebied zijn. Dan kunt u een tijdelijke ontheffing van uw straf aanvragen bij de burgemeester.

  • Buitenlands huwelijk in Nederland registreren

    Nadat u getrouwd bent in het buitenland, moet u uw huwelijk registreren in Nederland. Niet elk huwelijk is geldig in Nederland. Beide partners moeten bijvoorbeeld 18 jaar of ouder zijn op het moment van registreren.

  • Gemeentelijk beperkingenregister inzien

    Op sommige panden of stukken grond heeft de gemeente een publiekrechtelijke beperking opgelegd. Deze beperkingen bepalen wat u met het pand of het stuk grond mag doen. Deze beperkingen vindt u terug in het gemeentelijk beperkingenregister. Voordat u een huis of een stuk grond koopt, is het handig in dit register te kijken. Zo weet u meteen waar u rekening mee moet houden. Moet u kunnen aantonen dat een pand of stuk grond wel of geen beperkingen heeft? Vraag de gemeente om een gewaarmerkt afschrift of uittreksel.