Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Rioolverstopping

    Gebruik het riool alleen waarvoor het is bedoeld. Medicijnen, vet en toiletdoekjes zijn schadelijk voor het riool en kunnen verstopping veroorzaken.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De gemeente verzorgt, op kosten van de aanvrager, de aansluiting tot de perceelgrens van uw terrein inclusief ontstoppingsstuk.

  • Duurzaam ondernemen

    Informatie over duurzaam ondernemen, verplichtingen, subsidiemogelijkheden en advies.

  • Afvalvrij

    Afval wat u niet heeft, hoeft u ook niet weg te gooien. Koop dus bijvoorbeeld minder verpakkingen. Ook zijn er zijn veel manieren om spullen een tweede leven te geven, denk aan reparatie, hergebruik of verkoop. Op deze pagina verzamelen we tips en initiatieven om samen verspilling tegen te gaan.

  • Klimaat- en energiebeleid

    De Nederlandse politiek heeft een doel vastgesteld: in 2030 stoten we in Nederland bijna de helft (49%) minder broeikasgassen uit dan we in 1990 deden. Het Klimaatakkoord gaat over de maatregelen die we de komende jaren nemen om dit doel te halen. In 2019 tekenden Nederlandse overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties het nationaal klimaatakkoord. De maatregelen zijn per sector tot stand gekomen. Er is onderscheid gemaakt in de sectoren Industrie, Landbouw en landgebruik, Gebouwde omgeving, Mobiliteit en Elektriciteit. In elke sector worden dus maatregelen genomen die elk een steentje bijdragen.

  • Milieu melding, vergunning en calamiteiten

    De gemeente Reimerswaal is aangesloten bij de gemeenschappelijke regeling Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland. Voor de gemeente Reimerswaal voert de RUD alle taken uit met betrekking tot milieuvergunningen, -toezicht en -handhaving. Voor u als inwoner of bedrijf blijft de gemeente het eerste aanspreekpunt voor het aanvragen van vergunningen of bij vragen over toezicht of handhaving, tenzij het uitsluitend en alleen milieuactiviteiten betreft. In dit laatste geval kunt u rechtstreeks contact opnemen met de RUD.

  • PFAS

    Uit een onderzoek in gemeentelijke moestuincomplexen, blijkt dat de PFAS-concentratie in alle complexen licht verhoogd is ten opzichte van de zogenaamde risico-index voor intensief gebruik. Omdat er ook vanuit landelijk onderzoek nog onvoldoende bekend is over de opname van PFAS uit de grond in groente heeft GGD Zeeland geadviseerd om dit nader te onderzoeken. Zo kan een inschatting worden gemaakt over de daadwerkelijke opname in het lichaam.

  • Duurzame energie

    Duurzame energie wordt steeds belangrijker voor de maatschappij. Op termijn willen we uitsluitend gebruik maken van energie die op een duurzame manier is opgewekt. Hier leest u meer informatie over duurzame energie in de gemeente Reimerswaal en hoe u bij kunt dragen.

  • Duurzaam wonen

    Een duurzame woning is niet alleen beter voor het klimaat, het zorgt ook voor meer wooncomfort. Het isoleren van uw woning zorgt voor een prettige temperatuur in huis zonder hoge energierekening. Op deze pagina ziet u waar u terecht kunt voor informatie, advies of een subsidie. Ook vindt u tips voor het vergroenen van uw tuin zodat u hittestress en wateroverlast kan voorkomen.

  • Bodeminformatie

    Bij bouw- en verbouwplannen is het belangrijk te weten of er op geschikte bodem gebouwd wordt. Bij de gemeente kunt u bodeminformatie opvragen over uitgevoerde bodemonderzoeken en bodemsaneringen op de bij de gemeente bekende locaties. De gemeente heeft, op basis van historische activiteiten, ook inzichtelijk op welke plekken bodemverontreiniging verwacht kan worden. Denk hierbij aan voormalige bedrijfsactiviteiten, slootdempingen, (voormalige) ondergrondse tanks, voormalige stortplaatsen of andere activiteiten.