Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

  • Spandoek ophangen

    Voor het ophangen van een spandoek met reclame heeft u een omgevingsvergunning nodig.

  • Bodemonderzoek indienen bij een melding of aanvraag omgevingsvergunning

    Een bodemonderzoek is soms nodig als u bouw- of verbouwplannen heeft.

  • Bodemverontreiniging melden

    Bij bouwplannen voor bouwwerken waar mensen langer dan 2 uur per dag verblijven, zoals huizen, kantoren en fabrieken is een bodemtoets nodig voor de omgevingsvergunning. Een bodemtoets is een onderzoek naar vervuiling in de grond. Als uit het onderzoek blijkt dat de bodem vervuild is, kan de gemeente eisen dat sanering moet plaatsvinden. Dit betekent dat de vervuilde grond moet worden afgevoerd, een leeflaag wordt aangebracht of dat de verontreiniging wordt afgedekt.

  • Antireclamesticker ophalen

    In Assen ontvangt u niet standaard ongeadresseerd reclamedrukwerk. Als u dit wel wilt ontvangen kunt u dit aangeven door een Ja-sticker op uw brievenbus te plakken. Ongeadresseerd reclamedrukwerk mag dus alleen bij u bezorgd worden als u daar duidelijk toestemming voor geeft. Heeft u geen sticker? Dan kunt u die ophalen op het stadhuis.

  • Vuur stoken in de openlucht

    U mag geen vuur stoken in de openlucht. Dit is om planten en wilde dieren te beschermen. U mag meestal wel rookwaren en kaarsen gebruiken, tenzij de gemeente een rookverbod heeft ingesteld. Wilt u toch vuur stoken in de openlucht? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente.

  • Grofvuil inleveren

    Grof afval is afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past. Denk aan een bank, matras, laminaat, snoeiafval (takken) of een groot apparaat. U kunt grof afval zelf wegbrengen naar het milieupark. Het is ook mogelijk om grof afval door ons op te laten halen. Bel met het Klant Contact Centrum via 14 0592 voor een afspraak. Geef bij het maken van de afspraak aan wat u wilt laten ophalen. Bijvoorbeeld meubelen, snoeiafval of e-waste (apparaten).

  • Graven in de bodem

    Vanaf 1 januari 2024 verandert een aantal regels voor graven in de bodem. Bij graven is er alleen sprake van projectmatig grondverzet en is er geen saneringsdoelstelling. Denk daarbij aan het aanleggen of vernieuwen van kabels, leidingen en rioleringen. Ook bij het bouwen van een bouwwerk waarin géén mensen verblijven, zoals een kapschuur of loods, kan sprake zijn van graven in de bodem.

  • Bladkorven

    Bladeren op straat zorgen vaak voor ongemak. Daarom plaatsen we bladkorven in de periode dat de bladeren van de bomen vallen. De bladeren gaan samen met het andere gft-afval naar de compostfabriek. Zit er ander afval in de bladkorf? Dan verwijderen we de bladkorf. De korven worden begin november op diverse plekken geplaatst. De volle korven worden geleegd en afhankelijk van het aanbod van blad worden ze teruggeplaatst. Het zijn vaste plekken waar ze geplaatst worden. Extra aanvragen voor een bladkorf worden niet in behandeling genomen. Alle beschikbare bladkorven worden uitgezet. Het is alleen toegestaan bladeren in de korven te doen. U mag er geen takken, snoeiafval of ander (groen)afval in weggooien.