Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

  • Vuurwerk afsteken

    Inwoners mogen vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling. Dit mag tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Het gaat hier alleen om consumentenvuurwerk, niet om professioneel vuurwerk.

  • Riool verstopt? Wat nu?

    Een verstopte riolering ,daar wilt u zo snel mogelijk vanaf. Of u zelf verantwoordelijk bent of de gemeente hangt af van de plaats en de oorzaak van de verstopping. Voordat u een verstopping bij de gemeente meldt, heeft u eerst vastgesteld (of laten vaststellen) dat de oorzaak van de verstopping buiten uw erf ligt. Om te bepalen waar en wie verantwoordelijk is voor de verstopping kunt u het formulier 'Wie is verantwoordelijk voor de riolering?" doorlopen.  Wie is verantwoordelijk voor de riolering? Overzichtskaart huisaansluitingen

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De gemeente zorgt voor het hoofdrioolstelsel. Ze gaat over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging ervan. Daarnaast zorgt de gemeente ook voor de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het riool. De gemeente verzorgt uw aansluiting tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen. Bent u nog niet aangesloten op het rioolstelsel? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente. Aanvraag rioolaansluiting digitaal Aanvraag rioolaansluiting schriftelijk (pdf, 86kb)

  • Bodeminformatie opvragen

    Soms is er een bodemonderzoek nodig als u bouw- of verbouwplannen heeft. Een bodemonderzoek geeft de kwaliteit weer van de bodem op dat moment. Het onderzoeksbureau dat een bodemonderzoek uitvoert kan bodeminformatie opvragen van het betreffende perceel. Bodemonderzoek kan daarnaast ook nodig zijn als het bestemmingsplan verandert. Verzoek bodeminformatie Een bodemonderzoek is 5 jaar geldig. De kwaliteit van de bodem kan veranderen. Door activiteiten die op de bodem plaatsvinden of omdat de landelijke onderzoeksnormen strenger worden. Vraag eventueel eerst advies bij de gemeente of u een bodemonderzoek moet doen.

  • Bomen kappen

    Als u een boom wilt kappen of rooien kijk dan eerst of er een vergunning noodzakelijk is. De gemeente Elburg heeft namelijk al haar beschermde bomen en houtopstanden in kaart gebracht. Staat uw boom of houtopstand niet op de Groene Kaart dan heeft u geen vergunning nodig. Moet u wel een vergunning aanvragen dan kunt u dit doen op het Omgevingsloket. U kunt de vergunning online aanvragen via het Omgevingsloket. Online aanvragen U kunt de vergunning ook aanvragen via het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Afvalstoffenheffing betalen

    De gemeente haalt afval op of zorgt voor containers waar u uw afval kunt inleveren. De gemeente verwerkt het afval. Hiervoor betaalt u jaarlijks afvalstoffenheffing aan de gemeente. U moet de afvalstoffenheffing ook betalen als u geen gebruik maakt van de ophaaldienst van de gemeente. Of als u weinig of geen afval aanbiedt. Bedrijven en instellingen regelen zelf de inzameling van hun afval.

  • Bladkorven

    Bladeren op straat zorgen vaak voor ongemak, daarom plaatst de gemeente Elburg bladkorven. Losse bladeren kunt u kwijt in deze bladkorven. Deze worden in de periode dat de bladeren van de bomen vallen geplaatst. De bladeren gaan samen met het andere gft-afval naar de compostfabriek. Locaties bladkorven Bekijk de locaties van de bladkorven in de gemeente Elburg. Gebruik bladkorven De bladkorven zijn alleen bestemd voor bladeren; Takken, snoeiafval of andere (groen)afval worden niet geaccepteerd; Bij misbruik verwijdert de gemeente de bladkorf en plaatst deze niet terug in de straat. Melding volle of kapotte bladkorf De gemeente leegt de bladkorven regelmatig. Mocht er toch een bladkorf zijn die vol zit of kapot is. Mocht er toch een bladkorf zijn die vol zit of kapot is, dan kunt u daar een melding van maken. U kunt een melding maken van een volle of kapotte bladkorf door het digitale formulier ‘Meldingformulier Openbare Ruimte’ in te vullen. Melding doorgeven

  • Bouw- en sloopafval inleveren

    Als u gaat verbouwen of slopen komt er bouw- en sloopafval vrij, bijvoorbeeld tegels, dakpannen, gipsplaten en beton. U kunt het afval wegbrengen naar een milieustraat. Probeer het afval zoveel mogelijk te scheiden. Recycling Van Werven U kunt tegen betaling uw bouw- en sloopafval brengen naar Van Werven, Bovendwarsweg 93 in Oldebroek (0525 – 633 323). De openingstijden zijn: op maandag tot en met vrijdag van 07.00 - 12.30. en van 13.00 - 17.00 uur. En op zaterdag van 09.00-12.00 uur. Ook kunt u een container huren bij Van Werven. Kosten Voor meer informatie over de tarieven neemt u contact op met Recycling Van Werven (0525) 633 323. Kosten aanleveren afval voor milieupashouders Voor het aanleveren van verschillende afvalsoorten gelden er voor milieupashouders aangepaste tarieven.

  • Oud papier inleveren

    Het apart houden van oud papier en karton (OPK) is goed voor het milieu. Oud papier wordt gerecycled tot nieuw papier en karton. Dat bespaart bomen en energie. Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de data voor de inzameling van oud papier en karton bekijken. Verzamel het papier in de blauwe papiercontainer. Het ophalen gebeurt één keer per 4 weken aan huis. Bewoners uit de Vesting kunnen elke woensdag hun papier brengen naar 't Schootsveld waar een container van Van Werven staat.  In de gemeente staan van enkele organisaties regelmatig grote containers voor papier en karton. Zie voor standplaatsen de publicaties onder het gemeentenieuws in de huis-aan-huiskrant. Tips Met een nee/ja-sticker krijgt u geen reclamefolders meer in de bus maar wel huis-aan-huisbladen. Met een nee/nee-sticker krijgt u geen reclamefolders meer en geen huis-aan-huisbladen. Haal de gratis sticker op bij het gemeentehuis. Veel papieren en kartonnen verpakkingen (bijvoorbeeld van rijst) mogen bij het oud papier.

  • Glas inleveren

    Glas wordt apart ingezameld in glascontainers, hierdoor kunnen we glas opnieuw gebruiken. Voor de inzameling van glas staan er in de gemeente in de buurt van supermarkten glascontainers. Locaties glascontainers Elburg: Havenkade, Klokbekerweg (winkelcentrum De Vrijheid), Vrijheidsstraat (Aldi) en Zwolscheweg (Jumbo) ’t Harde: Bovendwars-/Dennenweg en Sportlaan (Boni en AH) Hoge Enk: Gerichtenweg (vlakbij school) Doornspijk: Oude Kerkweg Wel in de glasbak potten en flessen parfumflesjes en medicijnpotjes glazen deo-rollers glazen kruidenpotjes Niet in de glasbak gebroken vensterruiten kristalglas (keramische) ovenschalen spaar- en LED-lampen TL-buizen gloeilampen (porselein) serviesgoed spiegel en wit opaalglas Tips Het is niet nodig dat het glas schoon is; Doppen, kurken en deksels mogen er op blijven; Andere kleuren dan wit en groen glas kunnen bij bruin glas.