Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

  • Zwerfafval

    Samen zorgen we voor een schone en nette omgeving en voorkomen we verspilling van grondstoffen. In onderstaande tabbladen leest u hoe u kunt meehelpen met de aanpak van zwerfafval. Veel acties organiseren we in samenwerking met GoClean.

  • Afvalstoffenheffing

    Uw afval wordt ingezameld en verwerkt door verschillende afvalbedrijven. Als inwoner van de gemeente Westervoort betaalt u hieraan mee via de afvalstoffenheffing, ook als u weinig of geen afval aanbiedt. U betaalt de afvalstoffenheffing via de gecombineerde belastingaanslag, die de gemeente u toestuurt.

  • Afval brengen

    Inwoners van de gemeente Westervoort kunnen zelf huishoudelijk afval brengen naar het Afvalbrengstation in Arnhem.

  • Duurzaamheidslening

    Tot 2024 was het mogelijk om een duurzaamheidslening aan te vragen wanneer u een eigen woning bezit en deze woning duurzamer wilt maken. Deze mogelijkheid is met ingang van dit jaar gesloten.

  • Samen1Nergie

    In de gemeenten Duiven en Westervoort willen we duurzamer omgaan met onze leefomgeving, grondstoffen en energie.

  • Bodeminformatie inleveren als XML-bestand

    In sommige gevallen is het nodig om een milieuhygiënisch bodemonderzoek in te leveren bij de gemeente Westervoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorwaarden bij (Omgevings)vergunningen of een voorgenomen planwijziging. Het kan ook zo zijn dat een adviesbureau opdracht krijgt van de gemeente om een bodemonderzoek uit te voeren. Deze onderzoeken moeten in het zogeheten XML formaat worden aangeboden.

  • Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA)

    De gemeente heeft de vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH-taken) voor milieutaken voor een aantal bedrijven ondergebracht bij Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA). De gemeente blijft hierbij het bevoegd gezag maar de Omgevingsdienst Regio Arnhem zorgt voor de uitvoering van VTH-taken op basis van wetgeving en kwaliteitscriteria.

  • Subsidie compostvaten

    Veel groente-, fruit- en tuinafval (gft) kunt u prima zelf composteren in een compostvat of op een composthoop. Zo voorziet u uw tuin gratis van compost én hoeft u minder vaak de groene container aan de weg te zetten. Om het thuis-composteren van gft in Westervoort te stimuleren, geeft onze gemeente aan inwoners subsidie bij de aankoop van een compostvat. De subsidie bedraagt de helft van de aanschafprijs, tot een maximum van € 30,00.