Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

  • Boom beplakken of betimmeren

    Het is verboden gemeentelijke bomen en struiken te beschadigen of te beplakken. U heeft een omgevingsvergunning nodig als u een spandoek aan een boom wilt vastmaken. Of als u er iets anders in of aan wilt hangen.

  • Natuurgebieden bezoeken

    In de gemeente liggen natuurgebieden die vrij toegankelijk zijn. U kunt er vrij wandelen, fietsen en recreëren. Soms zijn er regels om planten en dieren te beschermen. Denk hierbij aan regels voor paardrijden, het gebruik van auto’s en andere gemotoriseerde voertuigen, roken en open vuur.

  • Inrit aanleggen

    Als u een inrit wilt maken bij uw bedrijf of huis heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een inrit wilt maken van de weg naar uw garage. Of voor een inrit over water, zoals over een sloot. Een bestaande inrit mag u niet zonder vergunning veranderen.

  • Voertuig op straat verkopen

    U mag niet zomaar ergens een voertuig parkeren om het te verkopen. Het is belangrijk dat de weg veilig blijft en er geen overlast is.

  • Groot voertuig op de weg parkeren (Ontheffing Algemene Plaatselijke Verordening)

    Het is verboden een voertuig dat een lengte heeft van meer dan 6 meter en/of een hoogte heeft tussen 2,40  en 2,70 meter, te parkeren binnen de bebouwde kom.

    Het college kan een ontheffing verlenen.

  • Evenementen

    Wilt u weten welke evenementen er in Oosterhout zijn? Kijk dan op cityappoosterhout.nl.
    Deze website geeft informatie over eten & drinken, slapen, winkelen, cultuur, natuur en activiteiten in Oosterhout.

  • Huisverbod

    De burgemeester mag iemand een tijdelijk huisverbod opleggen. Dit kan als er huiselijk geweld is gepleegd of vermoedelijk gepleegd gaat worden. Of als er een sterk vermoeden is dat er in een gezin kinderen mishandeld worden. De burgemeester overlegt in dat geval met Veilig Thuis.

    Het huisverbod is bedoeld als afkoelingsperiode. Tegelijkertijd komt de hulpverlening op gang. De persoon met het huisverbod en de gezinsleden of huisgenoten krijgen hulp. De burgemeester kan het huisverbod intrekken als de uithuisgeplaatste de hulpverlening accepteert. Het gevaar voor herhaling moet dan wel kleiner zijn.

  • Honden uitlaten

    Om overlast te voorkomen, moet uw hond vast aan een hondenriem. Op sommige plekken mag uw hond loslopen.

    U mag ook niet overal uw hond uitlaten. Als u uw hond uitlaat, moet u de hondenpoep zelf opruimen. Er zijn speciale hondenpoepzakjes verkrijgbaar, of u gebruikt een boterhamzakje. Het zakje gooit u in de vuilnisbak of een speciale afvalbak. Zo helpt u de straten en speelpleinen schoon te houden. De gemeente vertelt u waar u hondenpoepzakjes kunt krijgen.

  • Caravan parkeren op openbare weg

    U mag een voertuig voor recreatie of anderszins voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt niet voor langere periode langs de weg parkeren. Dit geldt o.a. voor

    • Kampeerwagen
    • Camper
    • Magazijnwagen
    • Aanhangwagen
    • Keetwagen

  • Evenementenvergunning

    U heeft een vergunning nodig om een evenement te mogen organiseren. Voor kleine evenementen kan volstaan worden met een melding.
    De overige evenementen worden onderscheiden in A- (niet risicovol) B- (enigszins risicovol) of C- (risicovolle) evenementen. Het hangt af van de categorie en van de omvang van uw evenement hoeveel vragen u moet beantwoorden en hoeveel bijlagen u moet toevoegen. Dit wordt vanzelf duidelijk als u het digitale aanvraagformulier invult.

    Voor meer informatie: Kijk op de pagina https://www.oosterhout.nl/vergunningen-en-toestemmingen/evenementen-en-horeca-vergunningen/evenement-organiseren/evenementenloket

    Bijlagen

    Hoe groter uw evenement, hoe meer informatie wij nodig hebben. Zorg in ieder geval dat u een digitale situatieschets in een map heeft klaarstaan, waarop het evenemententerrein en de directe omgeving op schaal zijn ingetekend.

    Aanvragen en termijnen

    U kunt alleen een meldingen doen of een vergunning aanvragen. Hier heeft u een DigiD of E-herkenning voor nodig. U kunt een melding indienen tot vier weken voor het evenement.  Mocht er door het gemelde evenement een gevaarlijke situatie ontstaan, dan ontvangt u daarover binnen twee weken bericht. U kunt een vergunning aanvragen tot drie maanden voor het evenement. Binnen acht weken wordt over uw aanvraag beslist.

    Opslaan

    Weet u dat u het formulier tussentijds kunt opslaan? Het formulier komt dan automatisch in de map Downloads op uw computer. Als u weer verder wilt met dit formulier, moet u eerst opnieuw inloggen met DigiD of E-herkenning. Daarna kunt u de laatst opgeslagen versie openen.