Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

  • Geregistreerd partnerschap beĆ«indigen

    Jouw geregistreerd partnerschap kan je beëindigen via een notaris of advocaat. Heb je kinderen onder de 18 jaar? Of ben je het niet met elkaar eens? Dan moet je naar de rechter. De notaris of advocaat meldt de beëindiging bij de gemeente. Zodra de gemeente de beëindiging inschrijft in de burgerlijke stand, is de beëindiging officieel. Voorwaarden Beëindigen zonder rechter…

  • Discriminatie melden

    Discriminatie is het maken van onderscheid op basis van bijvoorbeeld godsdienst, geslacht of ras. Dit mag niet. Heb je een klacht over discriminatie omdat je zelf slachtoffer of getuige van discriminatie bent geweest? Dan kan je dit (anoniem) melden bij Discriminatie.nl. Online een klacht melden via discriminatie.nl Contact Discriminatie.nl Je kan jouw klacht ook melden via +31 800 08 80.…

  • Huwelijk of geregistreerd partnerschap kosteloos

    Je kan in de gemeente Noordwijk kosteloos trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan als jij en/of jouw partner ingeschreven zijn in de gemeente Noordwijk. De voltrekking heeft een beperkte ceremonie. Dit kan op maandag om 9.00 uur en 9.15 uur. Je moet een datum vastleggen en een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen. Dit is in de plaats gekomen…

  • Klacht over de gemeente indienen

    Ben je niet goed behandeld door een medewerker van de gemeente? Dan kan je een klacht indienen bij de gemeente. Online een klacht indienen als natuurlijk persoon (DigiD) Online een klacht indienen als organisatie (eHerkenning) Heb je geen DigiD of eHerkenning? Vul dan het online formulier in waarmee je een klacht kan indienen zonder DigiD of eHerkenning.  Let op Je…

  • Registratie voor Europese verkiezingen

    Ben je een niet-Nederlander die in Nederland woont? En ben je onderdaan van een andere EU-lidstaat? Dan heb je onder een aantal voorwaarden stemrecht voor de Europees Parlementsverkiezingen (EP-verkiezingen). Model Y 32 Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland (pdf) downloaden via rijksoverheid.nl Voorwaarden Het gaat om personen die: op de dag van de kandidaatstelling hun woonplaats hebben in het…

  • Verhuizen binnen Nederland

    Ga je verhuizen binnen Nederland? Je geeft dit dan door aan de gemeente waarin je gaat wonen. Ook als je in dezelfde gemeente blijft wonen. De gemeente past de Basisregistratie Personen dan aan. De gemeente geeft jouw verhuizing door aan de organisaties die deze gegevens nodig hebben voor het uitvoeren van hun wettelijke taak. Online jouw verhuizing doorgeven (DigiD) Of maak…

  • Huwelijk of geregistreerd partnerschap

    Ga je trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? En is jouw keuze gevallen op een mooie trouwlocatie in de gemeente Noordwijk? Dan moet je daarvoor een paar dingen regelen bij ons. Je moet een datum vastleggen en een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen. Dit is in de plaats gekomen van de ondertrouw. Dit moet minimaal 2 weken en…

  • Omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk

    Je kan jouw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk. Hiervoor onderteken je de akte van omzetting. Er zijn geen getuigen nodig en je hoeft geen jawoord te geven. De akte van omzetting wordt opgenomen in het register van huwelijken. Gevolgen omzetting Voor de kinderen die geboren zijn vóór de omzetting, verandert er niets. De omzetting heeft misschien wél gevolgen voor…

  • Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen

    Ga je trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? Dan moet je hiervan eerst melding doen bij de gemeente waar je wilt gaan trouwen of jouw partnerschap wilt aangaan. Vroeger heette dit in ondertrouw gaan. De melding is 1 jaar geldig. Gerekend vanaf de datum van ontvangst door de gemeente. Online een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen (DigiD) Aanpak…

  • Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort aanvragen

    Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is voor personen die in Nederland wonen, maar hier niet vandaan komen. Met dit paspoort kan je ook naar het buitenland reizen. Het vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is in alle landen geldig, behalve in jouw land van herkomst. Voor sommige landen heb je ook een visum nodig. Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. Dit…