Zoekresultaat 1 - 10 van 24 resultaten

  • Officiële publicaties en regelgeving

    Gemeentelijk beleid en regelgeving. Officiële publicaties. Officiële bekendmakingen in gemeentebladen. Doorlopende teksten van gemeentelijke regelingen (verordeningen, uitvoeringsregelingen en beleidsregels).

  • Wet Open overheid (Woo)

    Woo is de afkorting van Wet open overheid. Deze wet regelt het recht op informatie over bijna alles wat de overheid doet. Dat geldt dus ook voor de gemeente.

  • Bouwen

    U wilt gaan bouwen of verbouwen en u wilt weten of u een vergunning nodig hebt? In 2023 doet u dan eerst de vergunningcheck via het Omgevingsloket online (OLO). In 2024 doet u dit via het Digitaal Stelstel Omgevingswet. De regels verschillen namelijk per bouwwerk en per situatie. U kunt hier ook gelijk een vergunning aanvragen.

  • Individuele inkomenstoeslag

    Leeft u al drie jaar of langer van een uitkering of een inkomen op bijstandsniveau? En verwacht u op dit moment niet dat uw inkomen in de toekomst beter wordt? Dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een extraatje waarmee u spullen kunt kopen, die u van uw uitkering of loon moeilijk kunt betalen. Voor een aanvraag neemt u telefonisch contact op met het Breed Sociaal Loket.

  • Milieustraten (Afvalinzamelstations)

    Een milieustraat is een plek waar u uw afval naartoe kunt brengen. Milieustraten, in onze gemeente ook wel afvalinzamelstations genoemd, zijn bedoeld voor afval dat u moet scheiden en dat de gemeente niet bij u ophaalt. Zoals elektrische apparaten, grofvuil, bouw- en sloopafval en klein chemisch afval.

  • Vakantie melden

    Wilt u gedurende de periode waarin u een uitkering ontvangt buiten de gemeente verblijven? Voor vakantie of een andere reden. Dan moet u dat vooraf en tijdig schriftelijk aan ons doorgeven. 1. Verblijf in het buitenland U vraagt voordat u naar het buitenland gaat toestemming om naar het buitenland te gaan. Met nadruk wordt u erop gewezen dat u niet weg kunt gaan voordat u de beslissing op uw verzoek heeft ontvangen. Deze beslissing wordt u schriftelijk medegedeeld. 2. Verblijf in Nederland buiten de gemeente Edam-Volendam Als u voor een lange tijd in een andere gemeente verblijft, bijvoorbeeld voor vakantie of een andere reden, verandert uw woonadres (domicilie). Hierdoor heeft u geen recht meer op een bijstandsuitkering. 'Nederland' wordt in het kader van de Participatiewet, IOAW, IOAZ en Bbz opgevat als het grondgebied in Europa. Een verblijf op de overzeese gebieden geldt dus als een verblijf buiten Nederland. Als uw verblijf buiten de gemeente uw re-integratietraject echt belemmert, is het mogelijk dat u een maatregel krijgt als u toch gaat. Dit vanwege het belemmeren van de voortgang van het traject. 

  • Regelingen voor mensen met een laag inkomen

    Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u een bijdrage voor bepaalde kosten krijgen. Dit zijn onze minimaregelingen. Er zijn verschillende regelingen zoals een regeling om ervoor te zorgen dat mensen met een laag inkomen en hun kinderen toch kunnen deelnemen aan verschillende sportieve of culturele activiteiten.

  • Uitrit of inrit aanleggen

    Wilt u een uitrit maken vanaf uw woning of bedrijfsgebouw naar de openbare weg? Of wilt u een bestaande uitrit veranderen? Dan kunt u dit doen via het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

  • Jaaropgave

    Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan krijgt u elk jaar van ons een jaaropgave. Hierop staat hoeveel (bruto) bijstand u het afgelopen jaar heeft ontvangen. U ontvangt de jaaropgave automatisch. Heeft u deze niet ontvangen? Neem dan contact op met de sectie Administratie en Ondersteuning.

  • Functies en nevenfuncties raadsleden gemeente Edam-Volendam

    Functies en nevenfuncties raadsleden gemeente Edam-Volendam.