Zoekresultaat 1 - 10 van 29 resultaten

  • Paspoort, identiteitskaart, Nederlanders zonder vaste woon- of verblijfplaats

    Heeft u de Nederlandse nationaliteit maar geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland? Dan kunt u toch een paspoort of identiteitskaart aanvragen. U moet bewijzen dat u in Nederland was vanaf de datum van uitschrijving in de Basisregistratie Personen tot het moment van aanvragen.

  • Zelfbeheer openbaar groen

    #

  • Leerlingenvervoer

    De gemeente zorgt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde school. Leerlingen uit de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals kunnen gebruik maken van het leerlingenvervoer. Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelf naar school kunnen.

  • Onroerendezaakbelasting

    Als eigenaar van een onroerende zaak betaalt u onroerendezaakbelasting (ozb). Denk aan een woning, winkel, kantoorpand og garagebox. Bij bedrijfspanden betaalt ook de gebruiker van het pand onroerendezaakbelasting. Dit is bij woningen niet het geval. 

  • Parkeerbon

    In sommige gebieden moet u betalen om te parkeren bij de parkeerautomaten of via een parkeerapp op uw mobiele telefoon. Als u niet betaalt of te weinig, ontvangt u een thuis een parkeerbon met instructies om de naheffing te betalen.

  • Stempas, kiezerspas, iemand anders voor u laten stemmen

    U krijgt een stempas waarmee u in Maastricht kunt stemmen als in de gemeente Maastricht staat ingeschreven en recht heeft om te stemmen. Met een kiezerspas kunt u stemmen in een andere gemeente. U kunt ook iemand anders voor u laten stemmen (iemand machtigen). 

  • Paspoort, identiteitskaart, Nederlanders die in het buitenland wonen

    Maastricht is 1 van de gemeenten waar u een reisdocument kunt aanvragen als u in het buitenland woont. Uw oude paspoort of identiteitskaart bewijst niet dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. De gemeente kan daarom onderzoek doen naar uw nationaliteit.

  • Vreemdelingenpaspoort

    Als u de Nederlandse nationaliteit niet heeft, maar wel in Nederland woont en verblijft, kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Dit kan alleen als u kunt aantonen dat u geen paspoort kunt krijgen in het land waar u vandaan komt. Met het vreemdelingenpaspoort kunt u naar het buitenland reizen. Het paspoort is in alle landen geldig, behalve in het land waar u vandaan komt. Vaak heeft u daarnaast een visum nodig.De geldigheid van het paspoort hangt af van het soort paspoort dat u krijgt. Het is maximaal 5 jaar geldig.In het paspoort worden uw vingerafdrukken opgenomen. Dit geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.Heeft u een vluchtelingenstatus? Dan kunt u geen vreemdelingenpaspoort aanvragen. Vraag een vluchtelingenpaspoort aan.

  • Geboorte, aangifte

    De geboorteaangifte doet u bij de gemeente waarin het kind is geboren. Dit moet gebeuren binnen 3 (werk)dagen na de geboorte. Als de derde dag dus een zaterdag, zondag of feestdag is, dan kunt u de aangifte ook nog doen op de eerste werkdag daarna.

  • Adoptie, buitenlandse kinderen

    De meeste adoptiekinderen komen uit het buitenland. U kunt alleen of als paar een kind uit het buitenland adopteren.