Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Asbest verwijderen

    Asbest is een gevaarlijk materiaal dat niet meer mag worden gebruikt in woningen en gebouwen. Wilt u asbest in of rondom uw woning of bedrijf verwijderen? Dan moet u dit vooraf melden via het Omgevingsloket. De Omgevingsdienst Veluwe (ODVeluwe) handelt de melding af. Melding indienen met DigiD Asbest zelf verwijderen Deze werkzaamheden mag u zelf doen: Verwijderen van geschroefde platen waarin de asbestvezels hechtgebonden zijn (geen dakleien), maximaal 35m2 per perceel. Verwijderen van niet-gelijmde vloertegels en/of niet-gelijmde asbesthoudende vloerbedekking, maximaal 35m2 per perceel. U moet minimaal 5 werkdagen van te voren een melding indienen. Richtlijnen asbest verwijderen en verpakken Draag beschermende kleding. Houd de delen zoveel mogelijk intact. Spuit het asbestafval nat. Pak het asbestafval dubbel in. Gebruik hiervoor speciale asbestzakken of doorzichtig plastic folie van minimaal 0,2mm en omwikkel dit met een laag tape. Herhaal deze handelingen nog een keer. Geef op het pakket duidelijk aan dat het om asbest gaat. Lever het verpakte asbestafval in bij een afvalinzamelaar, bijvoorbeeld Van Werven. Asbest laten verwijderen Als u meer dan 35m2 aan asbest wilt verwijderen moet u dit laten doen door een gecertificeerd bedrijf. U heeft dan ook een asbestinventarisatierapport nodig. Dien de melding minimaal 4 weken van te voren in.

  • Rijbewijs: Gezondheidsverklaring

    Bent u gezond genoeg om een rijbewijs te halen of uw rijbewijs te verlengen? Dit beoordeelt het CBR met de Gezondheidsverklaring. De Gezondheidsverklaring is een formulier met vragen over uw gezondheid. Gezondheidsverklaring invullen op Mijn CBR Aanvraag via gemeente Als u ouder bent dan 75 jaar dan kunt u de Gezondheidsverklaring aanvragen bij de gemeente. Wij sturen de Gezondheidsverklaring binnen 2 werkdagen op. Of u vraagt de Gezondheidsverklaring persoonlijk aan op het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken. U krijgt de Gezondheidsverklaring direct mee. Als u een Gezondheidsverklaring nodig heeft voor overige aanvragen (vrachtwagen, bus, uitbreiding categorie), dan kan dit alleen via het CBR.  Wanneer nodig? U heeft een Gezondheidsverklaring nodig in de volgende gevallen: bij de aanvraag van uw eerste rijbewijs of u als u uw rijbewijs met een nieuwe categorie uitbreidt. als uw rijbewijs verloopt op of na uw 75e verjaardag. bij het aanvragen of verlengen van een rijbewijs voor vrachtwagen of bus (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE). Als u zelf twijfelt over uw rijgeschiktheid kunt u het CBR vragen om een beoordeling. Dan weet u zeker of u wel of niet veilig de weg op kunt. Het CBR neemt dan een bindend besluit dat gevolgen heeft voor de geldigheid van uw rijbewijs.

  • Boom kappen

    Als u een boom wilt (laten) kappen, dan is het mogelijk dat u daarvoor een omgevingsvergunning moet aanvragen. Wel of geen vergunning Om te beoordelen of u een omgevingsvergunning moet aanvragen, moet u eerst weten of de boom: op de bomenlijst (pdf, 860kb) staat. in de groene wijk Kleine Landhuisbouw Wezep (pdf, 276kb) staat. in de groene wijk Juliana Park Wezep (pdf, 221kb) staat. in een Rijksbeschermde buitenplaats staat. wel of niet op uw bouwperceel staat. Vervolgens loopt u onderstaande beslisboom voor bomenkap door. Is de afbeelding niet goed leesbaar? Beantwoord dan de vragen in de beslisboom bomenkap. Toelichting 1 Kijk op Regels op de kaart - omgevingsloket (overheid.nl)  of u een aanlegvergunning voor de activiteit "boom kappen of houtopstand vellen" nodig heeft. Dit kunt u vinden in het document 'Regels' bij het Omgevingsplan. Als u bij de Regels een kopje ‘Aanlegvergunning’ ziet, met daarbij een verkop op het "kappen en/ of rooien van bomen, dan kan er ook een omgevingsvergunning nodig zijn. Die valt dan onder de activiteit “werk, niet zijnde bouwwerk, of werkzaamheid uitvoeren”. Bij de bestemmingen Agrarisch, Bos, Recreatie, Natuur of Sport is de kans het grootst dat u zo’n vergunning nodig heeft. Toelichting 2 U hoeft geen omgevingsvergunning aan te vragen. U moet wel rekening houden met de regels volgens de Natuurbeschermingswet en er op letten dat u geen dieren verstoort (bijvoorbeeld tijdens het broedseizoen).