Zoekresultaat 1 - 10 van 31 resultaten

  • Betalen gemeentelijke belastingen

    U heeft een aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen. Deze moet u vóór de uiterste betaaldatum betalen. U vindt de datum op uw aanslag. U kunt de gemeentelijke belastingaanslag ook in 9 termijnen betalen. Via belastingenbhl.nl vraagt u een automatische incasso aan. U kunt de automatische incasso ook wijzigen of stopzetten. De gemeente Huizen voert de belastingheffing uit voor de gemeente Blaricum.

  • Bedrijfsafval

    Ondernemers moeten zelf zorgen voor het afvoeren van bedrijfsafval. De opslag en afvoer van bedrijfsafval moet voldoen aan milieueisen. Deze eisen zijn afhankelijk van de aard en hoeveelheid afval dat moet worden verwerkt. Ondernemers kunnen hiervoor aparte contracten afsluiten bij inzamelbedrijven in de regio of particuliere afvalinzamelaars.

  • Afvalscheidingsstation

    Afval dat u niet kwijt kunt in uw container (kliko) kunt u zelf wegbrengen naar 1 van de 4 afvalscheidingsstations. De afvalscheidingsstations vindt u in: Bussum Hilversum Huizen  Weesp Als inwoner van Blaricum kunt uw (grof) afval naar één van deze afvalscheidingsstations brengen. U moet een legitimatiebewijs meenemen. Op gad.nl vindt u het adres en de openingstijden. 

  • Bezwaar maken gemeentelijke belastingen

    Bent u het niet eens met de aanslag gemeentelijke belastingen of WOZ-beschikking, maak dan bezwaar via belastingenhbl.nl. Bezwaar maken doet u binnen 6 weken na dagtekening van de aanslag. Zie bezwaar maken gemeentelijke belastingen. De gemeente Huizen voert de belastingheffing uit voor de gemeente Blaricum.

  • Monument verbouwen

    Een monument is een beschermd gebouw. U mag een monument niet zomaar verbouwen, restaureren of slopen.  Rijksmonument verbouwen U heeft altijd een omgevingsvergunning nodig om een rijksmonument te veranderen, te herstellen of te slopen. Ook voor het gebruik van een monument gelden regels. Functies waarbij er schade ontstaat aan het monument zijn niet toegestaan. Een omgevingsvergunning vraagt u aan via omgevingsloket.nl. Gemeentelijk monument verbouwen Een gemeentelijk monument is een onroerend goed (inclusief de grond) dat van: Algemeen (lokaal) belang door schoonheid   Betekenis voor de wetenschap heeft Cultuurhistorische waarde heeft U heeft altijd een omgevingsvergunning nodig om een gemeentelijke monument te veranderen, te herstellen of te slopen. Maar ook het gebruiken of laten gebruiken waardoor het ontsiert of in gevaar gebracht wordt, mag niet zonder vergunning. In al deze gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan via omgevingsloket.nl. Onderhoud gemeentelijke monument Voor standaard onderhoud aan uw monument heeft u geen omgevingsvergunning nodig. Denk aan schilderwerk. U moet u in sommige gevallen wel rekening houden met de originele kleuren. Kosten De kosten voor een omgevingsvergunning zijn afhankelijk van uw plannen. Deze kunnen uit meerdere activiteiten bestaan. De kosten van de verschillende activiteiten worden bij elkaar opgeteld en vormen samen het totaalbedrag. Meer informatie Of uw gebouw of object een monumentenstatus heeft, controleert u in het Rijksmonumentenregister Subsidie voor rijksmonumenten (geen woonhuis)  Lening voor onderhoud rijksmonument (Restauratiefonds-hypotheek)

  • Bijdrage voor sport of hobby van uw kind

    U heeft weinig of geen geld of een laag inkomen. U kunt een bijdrage aanvragen voor de sport of hobby van uw kind. Uw kind is tussen de 4 en 17 jaar oud. Via meedoenhbel.nl ziet u waar u een bijdrage voor kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn.  Meedoen HBEL is onderdeel van Maatschappelijke Zaken. Maatschappelijk Zaken is er voor de inwoners van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. 

  • Klusaanhanger lenen

    U wilt uw straat, wijk of buurt schoonmaken en opknappen. Zoals zwerfafval opruimen, groenstroken opschonen of zitbanken wassen. Leen dan bij de gemeente gratis een aanhanger met gereedschap. De aanhanger bestaat uit: vegers, schoffels, vuilknijpers, snoeischaren, afvalzakken, veiligheidsvestjes, werkhandschoenen, kruiwagen, veiligheidspionnen en EHBO-koffer. Na het schoonmaken kunnen volle afvalzakken in de aanhangwagen worden gestopt. Wie kan een klusaanhanger lenen Wijk- en buurtverenigingen, scholen en inwoners kunnen de klusaanhanger lenen. Aanhanger reserveren Reserveer de aanhanger met gereedschap via telefoonnummer 14 035.  Aanhanger ophalen en terugbrengen Nadat u de aanhanger heeft gereserveerd haalt u deze op bij de gemeentewerf. U brengt deze ook weer terug naar de gemeentewerf. U bent zelf verantwoordelijk voor het inleveren van alle gereedschap dat u samen met de aanhanger leent. De gemeentewerf voert het verzamelde afval af. 

  • Groenstrook kopen

    Grenst uw eigen grond aan een stuk openbaar groen of andere grond van de gemeente? Soms kunt u die grond kopen.  Let op: u mag niet zonder toestemming de grond van de gemeente gebruiken om daar bijvoorbeeld op te bouwen. Verzoek indienen Stuur uw verzoek om een groenstrook te kopen naar info@blaricum.nl ter attentie van Vastgoed en Grondzaken. Stuur ook een situatieschets mee waarop de grond staat aangegeven en wat uw plannen zijn. Het in behandeling nemen van uw aanvraag duurt 8 weken. Contact Heeft u vragen over de kosten van een stuk openbaar groen of andere grond van de gemeente? Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035 of stuur een e-mail naar info@blaricum.nl.

  • Bijstandsuitkering

    Als u geen werk heeft of te weinig verdient om rond te komen, dan kunt u een (aanvullende) bijstandsuitkering aanvragen. Dit doet u bij Maatschappelijke Zaken HBEL. De bijstandsuitkering is een tijdelijk inkomen terwijl u actief naar werk zoekt. Meer informatie en aanvragen van een bijstandsuitkering via maatschappelijkezaken.nl. Maatschappelijke Zaken HBEL is er voor de inwoners van de gemeente Blaricum, Eemnes, Laren en Huizen.

  • Zwerfafval

    Wilt u meehelpen uw, straat, buurt of wijk schoon te maken, leen dan gratis grijpers, hesjes en vuilniszakken bij de gemeente. Stuur een e-mail naar m.vanrijn@belcombinatie.nl als u materialen wilt lenen. Als u een idee heeft kunt u deze ook insturen.  Afval of vuilnis op straat Ziet u afval of vuilnis op straat, dan kunt u hiervan een melding openbare ruimte doen.