Zoekresultaat 1 - 10 van 124 resultaten

  • Festiviteit horeca organiseren

    Geluid
    Op grond van artikel 4.1.3 van de Algemene plaatselijke verordening mogen in een inrichting maximaal 12 incidentele festiviteiten per kalenderjaar worden gehouden, waarbij de geluidswaarden als bedoeld in de artikelen 2.17, 2.19 en 2.20 van het Activiteitenbesluit en artikel 4.1.4A van de APV niet van toepassing zijn.

    Licht 
    Daarnaast is het mogelijk om tijdens maximaal 6 incidentele festiviteiten per kalenderjaar de verlichting langer aan te houden ten behoeve van sportactiviteiten, waarbij artikel 4.113, eerste lid van het Activiteitenbesluit van toepassing is. Hiervan dient u minimaal 2 weken voor aanvang het college in kennis te stellen.

    Evenement
    Vaak wordt een incidenteel festiviteit georganiseerd in combinatie met een evenement. Vaak dient u dan tevens een evenementenvergunning aan te vragen of een 'melding evenement' te doen. Via onze online vergunningenchecker komt u er direct achter wat er nodig is. 

    Ontheffing sluitingsuur
    Indien u de inrichting tevens langer geopend wilt hebben dan is toegestaan, dient u hiervoor tevens een ontheffing aan te vragen van het sluitingsuur bij de burgemeester.

  • Overlast van bomen en struiken melden

    Er zijn allerlei redenen waarom u last kunt hebben van bomen en struiken. Denk aan ongedierte, vallende bladeren, wortels, allergie of schaduw. Als de bomen en struiken op gemeentegrond staan, kunt u de overlast melden bij de gemeente.

    Heeft u last van de bomen van de buren? Hier moet u zelf iets aan doen. U kunt de buren daar bijvoorbeeld zelf op aanspreken.

  • Wapen bezitten

    Als u jaagt of aan schietsport doet, kunt u een wapenvergunning aanvragen. Daarmee mag u een wapen bezitten. Voor het verzamelen van wapens of munitie heeft u een verzamelverlof nodig. De korpschef van de politie beslist of u een vergunning of verlof krijgt.

    Een wapenvergunning en een verzamelverlof zijn 1 jaar geldig. U moet de vergunning en het verlof jaarlijks verlengen.

    Wilt u een wapen gebruiken om bijvoorbeeld een historische veldslag na te spelen? Dan heeft u een ontheffing nodig. Een ontheffing vraagt u aan via Justis.

    Het is verboden een nepwapen te hebben.

  • Overtreding gemeenteregels melden

    Wanneer u het vermoeden heeft dat een bedrijf zich niet aan de milieuregels houdt, kunt u dit doorgeven aan de gemeente. Dit doet u met een verzoek om handhaving.

    Het kan ondermeer gaan om:

    • bodem(vervuiling);
    • lucht(verontreiniging); en
    • geluid (geluidsoverlast).

    U kunt contact opnemen door te bellen met de gemeente via telefoonnummer 0571-279911. Buiten kantooruren kunt u rechtstreeks contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook een email sturen naar gemeente@voorst.nl.

    Als de overtreder een bedrijf is, dan zal de gemeente de klacht doorsturen naar de Omgevingsdienst Veluwe IIssel. U kunt ook zelf bellen naar de Omgevingsdienst: 055-5801705 (alleen tijdens kantooruren) of emailen naar info@ovij.nl.

    Indien u een spoedeisende klacht of melding van het overtreden van de milieuregels bij bedrijven wilt doorgeven, dan kunt u buiten kantooruren contact opnemen met de politie.

    Vliegverkeer

    Zie deze pagina over vliegverkeer en Luchthaven Teuge. 

    Attero

    De Provincie Gelderland is bevoegd gezag voor Attero, daarom kunt u voor klachten over Attero terecht het Provincieloket. Het Provincieloket is een loket dat dag en nacht bereikbaar is. U kunt online melden op www.milieuklachtgelderland.nl of bellen naar 026 - 377 18 00 .

    U kunt hinder ook elk moment van de dag melden bij Attero zelf. Daarvoor belt u met 0800 02 32 121. Zie verder: https://www.attero.nl/nl/contact/klachten/ 

     

     

  • Meedoen in de maatschappij

    Misschien kunt u door ouderdom, een beperking of ziekte niet meer goed meekomen in de maatschappij. Denk daarbij aan zelfstandig reizen en boodschappen doen. Het kan ook zijn dat u zich eenzaam voelt.

    Vaak kunnen mensen in uw omgeving helpen. Bijvoorbeeld uw partner, inwonende kinderen, andere familieleden, vrienden en buren. Of er zijn voorzieningen in de buurt. Zoals een buurthuis waar u anderen kunt ontmoeten. Of er is een vrijwilliger die u kan helpen. Denk bijvoorbeeld ook aan online boodschappen bestellen of reizen met de regiotaxi.

    Lukt dat niet? Dan kunt u met uw hulpvraag bij de gemeente terecht. Samen onderzoekt u wat mogelijk is. Wat kunt u nog zelf en waar kunnen mensen uit uw omgeving bij helpen?

    Als blijkt dat u extra hulp nodig heeft, dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden. Bijvoorbeeld een scootmobiel, zodat u weer gemakkelijk ergens naar toe kunt. Of dagbesteding. De gemeente beslist welke voorziening u krijgt. Wel mag u een persoonlijk plan inleveren. Daarin schrijft u welke hulp u nodig heeft.

  • Opstijgen of landen buiten een vliegveld

    Het is verboden om buiten een vliegveld op te stijgen of te landen met een luchtvaartuig. Luchtvaartuigen zijn bijvoorbeeld helikopters, luchtballonnen en zweefvliegtuigen. Wilt u toch opstijgen of landen buiten een vliegveld? Dan heeft u een 'ontheffing tijdelijk en uitzonderlijk gebruik' (TUG) nodig.

    Deze ontheffing vraagt u aan bij de provincie Gelderland. 

  • Berm gebruiken

    U mag een berm of een gedeelte van de weg niet voor iets anders gebruiken dan waarvoor hij is bedoeld. Zo mag u er bijvoorbeeld niet zomaar parkeren of kamperen. U heeft hier toestemming voor nodig van de gemeente.

  • Subsidie aanvragen voor jeugdsport

    Verenigingen die zich bezig houden met jeugdsport kunnen subsidie aanvragen.

  • Gedwongen hulp bij ernstige psychische problemen

    Als iemand door psychische problemen een gevaar is voor zichzelf of anderen en niet meewerkt aan een behandeling, dan kan diegene gedwongen worden tot een behandeling. Bijvoorbeeld medicatie, therapie of een opname in een ggz-instelling.

    Iedereen kan melden bij de gemeente dat iemand gedwongen hulp nodig heeft. U hoeft dus geen familie of een zorgverlener te zijn.

    Bij een gewone procedure beslist de rechter of gedwongen hulp nodig is. Is er direct gevaar en duurt de procedure te lang? Dan kan de burgemeester een crisismaatregel nemen. Zo kan iemand snel behandeld worden. Hiervoor heeft de burgemeester een verklaring nodig van een psychiater.

  • Predicaat Hofleverancier of Koninklijk aanvragen

    Het predicaat Koninklijk is een eretitel voor verenigingen, stichtingen, instellingen of grote bedrijven. Het predicaat Hofleverancier is een erenaam voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (mkb).

    Krijgt u het predicaat Koninklijk of Hofleverancier? Dan mag u deze titel aan uw naam en logo toevoegen. U mag ook het koninklijke wapen gebruiken.