Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Leegstandvergunning

    Een leegstandvergunning maakt het voor jou als eigenaar mogelijk je leegstaande huis of gebouw tijdelijk te verhuren. Hierbij is een groot deel van de wettelijke huurbescherming niet van toepassing.Wil je woonruimte verhuren in een voor verkoop bestemde huurwoning? Je kunt een vergunning krijgen voor 2 jaar, waarna je 3 keer voor telkens 1 jaar verlenging kunt krijgen, tot een totaal van 5 jaar.  Wil je woonruimte verhuren in een voor verkoop bestemde woning? Je kunt een vergunning krijgen voor maximaal 5 jaar.Een leegstandvergunning vraag je aan met een landelijk formulier via de website van de Rijksoverheid.

  • Digitale belastingbalie

    Via de digitale belastingbalie kun je:jouw eigen gegevens bekijken en aanpassen;jouw belastingaanslag(en) betalen door het afgeven van een machtiging tot automatische incasso, of met iDEAL;bezwaar maken tegen een belastingaanslag;kwijtschelding van betaling vragen. Om te kunnen inloggen bij de digitale belastingbalie heb je DigiD nodig. Bestaat je huishouden uit meerdere personen? Dan logt de persoon in die de aanslag op zijn of haar naam heeft. Ben je ondernemer? Gebruik dan je RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) + aanslagnummer.

  • Uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)

    Het uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen is een bewijs dat je als niet-ingezetene bent geregistreerd in Nederland. Je bent een niet-ingezetene als je korter dan 4 maanden in Nederland woont of gaat wonen, of als je niet meer in Nederland woont maar wel een relatie hebt met de Nederlandse overheid (bijvoorbeeld als je in het buitenland pensioen of een uitkering krijgt). Vraag een uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen online aan.Voor het aanvragen van een uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen moeten je adresgegevens correct en volledig geregistreerd zijn. Is dit nog niet het geval? Vul dan eerst het formulier ‘Adres in het Register Niet-Ingezetenen wijzigen in en stuur deze op.

  • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

    De Basisregistratie Personen (BRP) bevat de persoonsgegevens van iedereen die in Eindhoven woont. Heb je een bewijs nodig dat je als inwoner bent ingeschreven in onze gemeente? Dan kun je een uittreksel uit de BRP aanvragen.

  • Omgevingsplanactiviteit bouwwerken

    De omgevingsvergunning voor verschillende activiteiten is een totale vergunning op het gebied van bouwen, milieu, natuur en ruimte. De omgevingsvergunning vervangt verschillende losse vergunningen, zoals de bouwvergunning, sloopvergunning, kapvergunning en milieuvergunning. In het Omgevingsloket check je online of je een vergunning nodig hebt, een melding moet doen, of informatie moet aanleveren aan de overheid. Indien nodig, kun je via het Omgevingsloket ook de vergunning aanvragen, de melding doen of de aanvullende informatie doorgeven. Het Omgevingsloket bevat ook informatie over welke regels er gelden op de plek waar je iets wilt veranderen. Meer informatie over het Omgevingsloket vind je op de pagina Vergunningen.

  • Wet open overheid (Woo)

    De Wet open overheid (Woo), opvolger van de Wet Openbaarheid van bestuur (Wob) regelt het recht op informatie over hoe de overheid handelt en hoe besluiten zijn genomen. Als gemeente verstrekken wij uit eigen beweging al veel informatie. Maar misschien wil jij nog iets anders of iets specifieks weten? Je kunt dan een verzoek doen tot openbaarmaking van bepaalde overheidsinformatie. Dat heet een Woo-verzoek. Je kunt ook in contact komen met onze informatiecontactpersoon. Die kan je helpen om aan informatie te komen, vaak ook zonder dat je daarvoor een Woo-verzoek hoeft in te dienen.

  • Omgevingsvergunning kappen

    In Eindhoven hechten we veel belang aan bomen. Bomen hebben vele voordelen: ze dragen bij aan het vastleggen van CO2 en fijnstof, leveren zuurstof en houden water vast. Ook houden ze de stad koel en leveren ze economisch meerwaarde op (de waarde van een huis in de buurt van groen en bomen is hoger). Bovendien zorgen bomen voor biodiversiteit en bepalen ze de identiteit van Eindhoven. En natuurlijk zorgen bomen voor een prettige omgeving.

  • Standplaats voor promotie

    Wil je een product of dienst promoten (gratis weggeven of aanprijzen)? Vraag online een promotiestandplaats aan als je op een vaste plek wilt gaan staan. Samplen en flyeren (promoten terwijl je je verplaatst, bijvoorbeeld in het centrum of van deur tot deur) hoef je niet te melden.Wil je met een foodtruck in Eindhoven gaan staan? Let dan op het volgende:Het is niet meer mogelijk om zonder vergunning een standplaats in te nemen. Vanwege het groeiende aantal foodtrucks en ontvangen klachten is het tot nu toe gehanteerde gedoogbeleid gestopt. Het standplaatsenbeleid wordt momenteel herzien waarbij vaste (tijdelijke) standplaatsen plaats zullen maken voor flexibele standplaatsen. Dit biedt meer ruimte voor foodtrucks. Vooruitlopend op dit beleid worden geen standplaatsvergunningen meer verleend. Een mogelijkheid kan zijn om een standplaats/vergunning aan te vragen op één van de weekmarkten. Zie de informatie onder Standplaats weekmarkt.Op illegaal ingenomen standplaatsen wordt gehandhaafd.

  • Omwisselen buitenlands rijbewijs voor Nederlands rijbewijs

    Heb je een rijbewijs van een van de lidstaten van de Europese Unie (EU) of uit Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland (Europese Vrijhandels Associatie (EVA) landen)? Dan mag je het in Nederland maximaal 15 jaar gebruiken (gerekend vanaf afgifte in het buitenland). Daarna moet je het omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Voorwaarde is wel dat het rijbewijs geldig is.

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Je kunt de gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen als bestuurder of passagier. Kun je als bestuurder van een auto minder dan 100 meter aan één stuk lopen met een hulpmiddel, zoals bijvoorbeeld een rollator? En zal die beperking meer dan 6 maanden duren? Vraag dan een bestuurderskaart aan. Of heb je als passagier deze beperkingen en kun je niet zelfstandig wachten totdat de bestuurder de auto heeft weggezet? Vraag dan een passagierskaart aan. Aan de aanvraag zijn kosten verbonden, ook als de aanvraag wordt afgewezen. Bekijk alle voorwaarden verderop op deze pagina.