Zoekresultaat 151 - 157 van 157 resultaten

  • Faunabeheerplannen

    De provincie laat het faunabeheer in veel gevallen over aan de Faunabeheereenheid. Een faunabeheereenheid bestaat onder andere uit agrariërs, natuurorganisaties en maatschappelijke organisaties die een duurzaam beheer van populaties van dieren in het wild nastreven. De Faunabeheereenheid Noord-Brabant heeft binnen de provincie Noord-Brabant een één-loket functie voor het aanvragen van toestemmingen in het kader van faunabeheer.

    Het faunabeheerplan bepaalt de uitvoering van het faunabeheer. In het plan staat informatie over de bestaande en de gewenste diersoorten. Ook staat er informatie in over schade die er in het verleden was en schade die in de toekomst wordt verwacht. Ook noemt het passende en doeltreffende maatregelen voor het beheer. De provincie keurt het faunabeheerplan goed of af.

    Bij de volgende activiteiten moet u zich houden aan het faunabeheerplan:

    • beperken van de populaties van inheemse dieren (bijvoorbeeld om overbegrazing te voorkomen);
    • beperken van schade of overlast door inheemse dieren (bijvoorbeeld door omheining van een akker);
    • jacht.

    Voor diersoorten waarvoor geen ontheffing beschikbaar is via de Faunabeheereenheid, kan een incidentele ontheffing aangevraagd worden. Er moet dan onder andere aantoonbaar schade of overlast zijn opgetreden of dreigen. Doorgaans lopen deze aanvragen ook via de Faunabeheereenheid.

    De faunabeheereenheid moet ieder jaar bij de provincie een verslag inleveren over de uitvoering van het plan, en dat verslag openbaar maken.

  • Bijdrageregeling Regionale mobiliteitsprogramma's, subsidie

    Tijdens de Ontwikkeldagen van november/december 2022 zijn Regionale mobiliteitsagenda’s en- programma’s vastgesteld door de provincie Noord-Brabant en de Brabantse regio’s. De Regionale mobiliteitsprogramma’s zijn onderverdeeld in deelprogramma’s. Elk deelprogramma heeft een doel voor ogen en een scope. De provincie Noord-Brabant heeft bijdragen toegezegd aan de verschillende deelprogramma’s. Op aangeven van de deelprogrammatrekkers kunnen gemeenten bijdragen aanvragen voor specifieke projecten.

  • Natuurnetwerk - Kavelruil, subsidie

    Organisaties en particulieren kunnen voor projecten die zorgen voor kavelruil een subsidie ontvangen.

  • Bijdrageregeling Rivierverruimingsprojecten Maas - Meanderende Maas, subsidie

    Waterschap Aa en Maas kan een bijdrage ontvangen voor activiteiten gericht op de MIRT- planuitwerking en de realisatie van het project Meanderende Maas, zoals bedoeld in de bestuursovereenkomst en het addendum.

  • Provinciale besluiten, inzage

    Iedereen die dat wil, mag besluiten van het provinciaal bestuur met algemeen verbindende voorschriften inzien. Dit is gratis. U kunt de stukken bekijken via internet, op het provinciehuis of op een andere door de provincie te bepalen plaats. U kunt een afschrift van de provinciale besluiten tegen betaling aanvragen.

    Nadere contactinfo: Dienstenplein van het provinciehuis, telefoon: 073 6808888

  • Vergunning voor bijzonder transport over provinciale vaarweg aanvragen

    Als u over water vervoert, dan gelden er regels voor wat u op uw schip mag vervoeren. Ook gelden er regels voor de grootte van uw schip. Wilt u iets bijzonders vervoeren? Of is uw schip groter dan volgens de regels is toegestaan? Dan moet u een ontheffing van die regels aanvragen. U krijgt dan toestemming van de beheerder van de vaarweg om over het kanaal of de rivier te varen.

    Vaak vaart u over meerdere vaarwegen. Als deze vaarwegen verschillende beheerders hebben, moeten deze allemaal een ontheffing geven.

  • Transitie landbouw - Kavelruil en inrichting landbouwgronden, subsidie

    Rechtspersonen, natuurlijke personen of een samenwerkingsverband van rechtspersonen of natuurlijke personen kunnen voor projecten die zorgen voor projecten gericht op kavelruil en inrichting landbouwgronden, een subsidie ontvangen.