Zoekresultaat 11 - 20 van 226 resultaten

  • Vakantieverhuur registreren

    Als u een Bed & Breakfast (B&B) begint in uw woning of als u uw hele huis verhuurt aan toeristen, bent u verplicht dit te laten registreren. U vraagt hiervoor een registratienummer aan bij het landelijke registratiesysteem voor toeristische verhuur. Dit nummer moet in al uw verhuuradvertenties staan, zoals op Airbnb of Booking.com. Verhuurt u uw hele woning? Vanaf 1 november 2022 moet u bij het landelijk registratiesysteem elke overnachting vooraf melden.

  • Meldpunt problemen met verhuurder

    U huurt een particuliere huurwoning of zoekt een woning via een bemiddelingsbureau. Verhuurders en bemiddelingsbureaus moeten zich aan regels houden. Gebeurt dat niet dan kunt u dat bij !WOON melden. U kunt langskomen op het spreekuur of per e-mail of telefonisch contact opnemen met !WOON. Meer informatie vindt u op de website van !WOON.

  • Zorgen om iemand melden

    Als u zich zorgen maakt om een ander, neem dan contact op met het Meldpunt Zorg en Overlast van GGD Kennemerland. Bijvoorbeeld als iemand psychische of medische hulp nodig heeft maar geen hulp wil. Of in een zwaar vervuilde woning woont of overlast veroorzaakt. Het meldpunt geeft advies, bekijkt welke ondersteuning nodig is en wie deze hulp of zorg kan bieden. Bel 112 als u denkt dat deze persoon een direct gevaar voor zichzelf of de omgeving is.

  • Beschut en beschermd wonen

    Kunt u door geestelijke problemen niet zelfstandig thuis wonen? Of voelt u zich kwetsbaar en hebt u zorg en ondersteuning nodig? Dan kan een beschermde woonomgeving met dag-en-nachthulp een oplossing zijn. U wordt daar geholpen om goed voor uzelf te zorgen. Beschut wonen kan ook. Dan woont u zelfstandig in een woonvoorziening met anderen die ook hulp krijgen. U betaalt daar uw eigen huur en woonlasten. Er zijn groepsactiviteiten en u hebt vaste momenten met de begeleiding. U kunt ons eerst bellen om de mogelijkheden te bespreken. Of u doet samen met uw begeleider de aanvraag.

  • Bijstandsuitkering

    U vraagt een bijstandsuitkering aan als u niet genoeg inkomen of vermogen hebt om van te kunnen leven. En niet in aanmerking komt voor een andere uitkering of voorziening. Geef uw gegevens door en binnen 5 werkdagen bellen we u om uw situatie te bespreken en te vertellen welke informatie we van u nodig hebben.

  • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

    Uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk regelt u in de publiekshal. U en uw partner tekenen een omzettingsakte. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Besluitenlijsten

    Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag. De besluiten die het college in deze vergadering neemt, staan op gemeentebestuur-haarlem.notubiz.nl.

  • Coalitieprogramma

    In het coalitie- of uitvoeringsprogramma staan de doelen en plannen van de gemeente voor 2022 tot en met 2026. De gemeenteraad heeft de doelen gesteld en het college van burgemeester en wethouders heeft de plannen verder uitgewerkt. Het coalitieprogramma staat op de bestuurswebsite van de gemeente Haarlem.

  • Overlast van mensen op straat of in een park

    Bij ernstige overlast in de openbare ruimte belt u onze meldkamer Handhaving: telefoon 023 511 49 50. Bijvoorbeeld als mensen iets vernielen, zich vervelend gedragen of iemand anders lastigvallen. Een handhaver komt dan zo gauw mogelijk. 's Nachts is de meldkamer dicht, dan belt u de politie op 0900 8844. Bel 112 als het gaat om een spoedeisende situatie of misdrijf. Minder urgente problemen meldt u online. Zoals terugkerende overlast van hangjongeren en dak- en thuislozen en gevolgen van vandalisme.

  • Bekendmakingen en regelgeving

    Al onze regelgeving en officiƫle bekendmakingen publiceren wij op overheid.nl. Zoals berichten over bouwplannen, vergunningen of nieuwe verordeningen. Op overheid.nl kunt u zich ook op een e-mailservice abonneren. U wordt dan op de hoogte gehouden van bekendmakingen in uw buurt.