Zoekresultaat 11 - 20 van 24 resultaten

  • Verkeersregelaar bij evenementen

    Een evenement kan zorgen voor overlast of gevaarlijke situaties in het verkeer. Denk bijvoorbeeld aan optochten of demonstraties waarvoor een straat of gebied afgezet wordt. Het is belangrijk dat het verkeer weinig of geen last heeft van het evenement. Daarom zorgen verkeersregelaars dat het verkeer goed kan doorrijden.

    U moet door de gemeente als verkeersregelaar voor evenementen aangesteld worden.

  • Berm gebruiken

    U mag een berm of een gedeelte van de weg niet voor iets anders gebruiken dan waarvoor hij is bedoeld. Zo mag u er bijvoorbeeld niet zomaar parkeren of kamperen. U heeft hier toestemming voor nodig van de gemeente.

    Voor meer informatie kunt u de Algemen plaatselijke Verordening raadplegen via www.overheid.nl

     

  • Buitenlands rijbewijs omwisselen

    Een buitenlands rijbewijs is in Nederland maar tijdelijk geldig. Bent u langer in Nederland? En heeft u uw rijbewijs nodig? Dan kunt u uw buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs.

    Heeft u in het buitenland de vakbekwaamheid gehaald om een vrachtauto of bus te besturen? Dan kunt u dit misschien omwisselen voor een Nederlandse Verklaring van vakbekwaamheid. Meer informatie hierover vindt u bij de RDW.

    vakbekwaamheid/code 95 buitenland

  • Circus organiseren

    Voordat u circusvoorstellingen in een tent kunt geven, heeft u verschillende vergunningen nodig. Zo kunt u een omgevingsvergunning of speelvergunning nodig hebben. Vraag bij de gemeente welke vergunningen u moet aanvragen. Overleg ook welke (verkeers)maatregelen er nodig zijn.

    Over het algemeen wordt een beperkt aantal vergunningen afgegeven.

  • Auto wegslepen bij fout parkeren

    De gemeente mag uw auto weg (laten) slepen als u verkeerd geparkeerd staat. Uw auto wordt bijvoorbeeld weggesleept wanneer u geparkeerd staat op een plek waar werkzaamheden zijn. Of u staat op een gehandicaptenparkeerplaats of voor een in- of uitrit. Dit staat altijd op een bord aangegeven.

  • Evenementenvergunning

    U heeft een vergunning nodig om een evenement te mogen organiseren. Voor kleine evenementen kan volstaan worden met een melding.
    De overige evenementen worden onderscheiden in A- (niet risicovol) B- (enigszins risicovol) of C- (risicovolle) evenementen. Het hangt af van de categorie en van de omvang van uw evenement hoeveel vragen u moet beantwoorden en hoeveel bijlagen u moet toevoegen. Dit wordt vanzelf duidelijk als u het digitale aanvraagformulier invult.

    Voor meer informatie: Kijk op de pagina https://www.oosterhout.nl/vergunningen-en-toestemmingen/evenementen-en-horeca-vergunningen/evenement-organiseren/evenementenloket

    Bijlagen

    Hoe groter uw evenement, hoe meer informatie wij nodig hebben. Zorg in ieder geval dat u een digitale situatieschets in een map heeft klaarstaan, waarop het evenemententerrein en de directe omgeving op schaal zijn ingetekend.

    Aanvragen en termijnen

    U kunt alleen een meldingen doen of een vergunning aanvragen. Hier heeft u een DigiD of E-herkenning voor nodig. U kunt een melding indienen tot vier weken voor het evenement.  Mocht er door het gemelde evenement een gevaarlijke situatie ontstaan, dan ontvangt u daarover binnen twee weken bericht. U kunt een vergunning aanvragen tot drie maanden voor het evenement. Binnen acht weken wordt over uw aanvraag beslist.

    Opslaan

    Weet u dat u het formulier tussentijds kunt opslaan? Het formulier komt dan automatisch in de map Downloads op uw computer. Als u weer verder wilt met dit formulier, moet u eerst opnieuw inloggen met DigiD of E-herkenning. Daarna kunt u de laatst opgeslagen versie openen.

  • Kabels en leidingen aanleggen

    Alleen met toestemming van de gemeente mag u kabels en leidingen in de grond aanleggen. Toestemming is niet nodig als het om eigen grond gaat en u dit zonder machine doet.

    Gebruikt u een machine voor het graven? Dan moet u ook een graafmelding doen. Dit doet u bij het Kabels en Leidingen Informatiecentrum (KLIC) van het Kadaster. Bij het Kadaster is alle informatie over de ligging van kabels en leidingen centraal opgeslagen.

    Gaat het om leidingen voor gevaarlijke stoffen? Dan doet u ook een melding via het Omgevingsloket.

  • Rijden in een milieuzone

    Om in een milieuzone te rijden, moet uw voertuig voldoen aan de regels van de milieuzone. Op de website Milieuzones.nl staat een overzicht van milieuzones en regels. U kunt daar ook uw kenteken invullen om te controleren of u de milieuzone in mag.

    Als uw voertuig niet aan de eisen voldoet en u toch de milieuzone in moet, kunt u ontheffing aanvragen. Een dagontheffing begint om 00.00 uur en eindigt om 6.00 uur de volgende dag. De duur van de dagontheffing is dus 30 uur.

    Rijdt u de milieuzone in zonder ontheffing? Dan kunt u een boete krijgen van € 250,00 als u in een vrachtwagen rijdt. De boete voor een personenauto is € 100,00. Daarnaast betaalt u administratiekosten.

  • Eerste rijbewijs aanvragen

    Bent u geslaagd voor uw rijexamen? Dan kunt u persoonlijk bij de gemeente uw rijbewijs aanvragen. Het rijbewijs is tien jaar geldig. Na deze periode moet u een nieuwe aanvragen.
    Inmiddels is het papieren rijbewijs vervangen door een plastic kaart in bankpasformaat. Iedereen die nu slaagt voor zijn rijexamen of die zijn rijbewijs moet vernieuwen, krijgt het nieuwe rijbewijs. Dit rijbewijs is duurzamer en beter beveiligd.

    Als u slaagt voor uw rijexamen, dan zet het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) twee verklaringen op uw naam in het rijbewijzenregister: de verklaring van rijvaardigheid en de verklaring van geschiktheid. De gemeente raadpleegt dit register om te controleren of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een rijbewijs. In het algemeen zijn de verklaringen op de eerstvolgende werkdag na het afleggen van het examen beschikbaar.

    U kunt een afspraak maken om een rijbewijs aan te komen vragen.

    Uw eerste rijbewijs is een beginnersrijbewijs. Dit betekent dat er de eerste vijf jaar strengere regels gelden. Zo krijgt u een strafpunt als u wordt aangehouden vanwege

    • bumperkleven;
    • een snelheidsoverschrijding van meer dan 30 kilometer per uur;
    • een alcoholpromillage van 0,8 en hoger (dat is de grens voor puntaftrek; een beginnend bestuurder is echter al strafbaar bij een alcoholpromillage van 0,2 en hoger);
    • het veroorzaken van een ongeluk waarbij doden of gewonden zijn gevallen.

    Uw rijbewijs wordt geschorst als u voor de derde keer wordt aangehouden en veroordeeld. U moet dan meedoen aan een rijvaardigheidsonderzoek om te bepalen of u rijvaardig bent.

  • Medische keuring voor uw rijbewijs

    Bij elke aanvraag van een rijbewijs van de categorieën C, D, CE en/of DE moet een door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) afgegeven gezondheidsverklaring worden overlegd. Deze verklaring wordt door het CBR in een register gezet.

    Een gezondheidsverklaring kunt u aanvragen door het formulier 'gezondheidsverklaring' naar het CBR te sturen. Dit formulier is verkrijgbaar bij het CBR en het gemeentehuis. Voor de rijbewijzen C, D, CE en DE moet dit een gezondheidsverklaring CDE zijn met een ingevuld Geneeskundig verslag. Op de gezondheidsverklaring staat vermeld dat het Geneeskundig verslag moet worden ingevuld door een arts van een arbodienst.

    Voor aanvragers van 70 jaar en ouder blijft de gezondheidsverklaring met Geneeskundig verslag gewoon bestaan. Aangezien onder mensen van 70 jaar en ouder vrijwel geen beroepschauffeurs voorkomen, mogen zij deze gezondheidsverklaring ook gebruiken als zij tevens de categorieën C, D, CE en/of DE aanvragen.

    Voor meer informatie hierover klikt u op de link over rijgeschiktheid.