Resultaten 121 - 130 van 136 resultaten

  • Onderwijs in Roermond

    Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs. Zij moeten zich kunnen voorbereiden op hun toekomst in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Jongeren tussen de 5 en 18 jaar zijn verplicht om onderwijs te volgen, totdat ze een startkwalificatie hebben. Voor leerlingen van 5 tot 16 jaar heet dit de leerplicht, voor jongeren tussen 16 en 18 jaar de kwalificatieplicht.

  • Registratie levenloos geboren kindje

    Ouders die dat wensen, kunnen hun levenloos geboren kindje laten registeren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit doet u in de gemeente waar u woont. Met deze registratie wordt uw levenloos geboren kindje opgenomen op de persoonslijst van de ouder(s). Uw kindje wordt dan in uw overzicht vermeld op MijnOverheid.nl en op een uittreksel van de BRP. Dit geldt ook voor kinderen waarvoor een Nederlandse akte is opgemaakt die vermeldt dat het kind op het moment van de aangifte niet in leven was.

  • Bezwaar maken

    Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. Bijvoorbeeld omdat u een vergunning heeft aangevraagd of een bijstandsuitkering maar u heeft die niet gekregen. Of uw buren hebben een vergunning gekregen waar u het niet mee eens bent. Vaak kunt u bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente. Neem voordat u bezwaar maakt, contact op met de gemeente. Soms zijn er andere mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Lukt dit niet stuur dan een bezwaarschrift naar de gemeente.

  • Thuis in Roermond: onze woonzorgvisie

    Roermond vergrijst, de vraag naar zorg neemt toe en er is een groeiend tekort aan personeel. In de toekomst zijn er minder mantelzorgers en professionals in de zorg, met daarentegenover meer inwoners met een zorg- of ondersteuningsvraag. Het traditionele wonen in een zorginstelling dreigt niet meer haalbaar, en in sommige gevallen ook niet meer wenselijk te zijn. Steds meer inwoners met een zorg- of ondersteuningsvraag moeten, en willen vaak ook, zelfstandig (blijven) wonen. Deze ontwikkeling vindt plaats in een gespannen woningmarkt. Hoe gaan we ervoor zorgen dat wonen met zorg en welzijn toekomstbestendig is in Roermond?

  • Parkeervergunning voor bedrijven, zorginstellingen en non-profit instellingen

    Bedrijven of non-profit instellingen die gevestigd zijn in een gebied met betaald parkeren of bedrijven die vaak werken binnen het gebied betaald parkeren kunnen een parkeervergunning aanvragen. Ook zorginstellingen met een ambulante functie voor eerstelijnshulp kunnen een parkeervergunning aanvragen.

  • Emigratie (vertrek naar het buitenland)

    Een verhuizing naar het buitenland moet u aan de gemeente doorgeven als u de komende 12 maanden langer dan 8 maanden in het buitenland verblijft. Dit hoeft geen aaneengesloten periode te zijn.

  • Gezondheidsverklaring rijbewijs

    Bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs vernieuwen? Dan heeft u een verklaring nodig dat u geschikt bent om te rijden. Het CBR beoordeelt of u rijgeschikt bent. U vult daarvoor een gezondheidsverklaring in op Mijn CBR. U kunt de gezondheidsverklaring ook als papieren formulier kopen in het stadskantoor (alleen voor personen van 75 jaar of ouder). Hiervoor moet u een afspraak maken. Wilt u een rijbewijs voor vrachtwagen of bus aanvragen of heeft u een beperking dan kan dit alleen via het CBR. Dit kan online of met een papieren formulier dat alleen via het CBR aangevraagd kan worden.

  • Parkeervergunning voor bewoners

    Woont u in een gebied met betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor bewoners (bewonersvergunning). Lees eerst wanneer u in aanmerking komt voor een parkeervergunning.

  • Initiatieven en participatie

    We willen onze inwoners zoveel mogelijk mee laten doen, mee laten praten of mee laten denken. Zo maken we onze stad mooier! Heeft u een idee over de stad, bijvoorbeeld hoe u uw buurt socialer kunt maken? Wij zijn benieuwd naar uw ideeën. Ook vragen wij u mee te denken bij onze plannen, projecten, beleid en/of bij de uitvoering daarvan. U heeft invloed, misschien meer dan u denkt! Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden en voorbeelden van actief burgerschap.

  • Subsidie aanvragen

    Een stichting of vereniging kan in aanmerking komen voor subsidie van de gemeente. Organiseert u activiteiten op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, welzijn, cultuur en sport? Voor het gedeelte dat de vereniging of stichting zelf niet kan betalen, kunt u subsidie aanvragen. Of u in aanmerking komt voor subsidie kunt u lezen in de beleidsregels op deze pagina.