Resultaten 171 - 180 van 188 resultaten

  • Inwoners met een handicap: thema Thuis

    Thuis hoort dé plek te zijn van rust en ontspanning. Toegesneden op ieders individuele behoeften. Hierbij hoort ook dat de woning is ingericht naar de wens en bruikbaarheid van de bewoner. Het kan zijn dat daarvoor fysieke aanpassingen of begeleiding nodig zijn. Prettig wonen kan ook te maken hebben met de bereikbaarheid en de directe omgeving van de woning.

  • Subsidie ondersteuning en zorg

    Voor het organiseren van activiteiten op het gebied van ondersteuning en zorg van kwetsbare inwoners en ouderen met de inzet van vrijwilligers kan een subsidie aangevraagd worden. Dit kan een periodieke subsidie zijn voor structurele activiteiten. Of een eenmalige subsidie voor eenmalige activiteiten.

  • Inburgeren

    Komt u van buiten de EU in Nederland wonen? Dan moet u de Nederlandse taal leren spreken, lezen en schrijven. En u moet de Nederlandse samenleving leren kennen. Dit heet inburgeren. Vanaf 1 januari 2022 geldt de nieuwe Wet inburgering. De gemeente is verantwoordelijk voor de inburgering. Het doel van de nieuwe wet is dat u zo snel mogelijk kunt meedoen in Nederland.

  • Inkomstenvrijlating

    Ontvangt u een bijstandsuitkering van de gemeente Venray en bent u daarnaast gaan werken? In sommige situaties mag u dan een deel van uw inkomsten houden. Wij nemen dat deel dan niet mee bij de berekening van uw bijstandsuitkering. Dit heet inkomstenvrijlating. Die vrijlating kan ook als u een IOAW- of IOAZ-uitkering heeft. U kunt 1 keer per bijstandsperiode inkomstenvrijlating krijgen.

  • Afvalstoffenheffing

    De gemeente Venray zamelt afval in en verwerkt dit. Als inwoner betaalt u hieraan mee via de afvalstoffenheffing. U ontvangt hiervoor elk jaar een aanslag. U betaalt een basistarief, ofwel vastrecht. Daarnaast betaalt u per keer dat u de container aanbiedt. Er gelden verschillende tarieven, afhankelijk van de grootte van de container.

  • Ontheffing openings- en sluitingstijden horeca

    In de gemeente Venray is vastgelegd wanneer de horecagelegenheden zoals bars en cafés, open en dicht zijn. Heel soms kunt u afwijken van deze tijden. Hiervoor heeft u een ontheffing nodig. Die vraagt u aan bij de gemeente.

  • BOA's

    BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) van gemeente Venray spannen zich in om de gemeente veilig en leefbaar te houden. Ze pakken overlast aan en controleren of iedereen zich aan de regels en vergunningen houdt. De boa’s helpen, denken mee, waarschuwen en grijpen in wanneer nodig.

  • Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz)

    Denkt u dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft? U kunt dan een melding doen in het kader van de Wvggz: Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg. In de Wvggz is geregeld dat burgers kunnen melden wanneer ze zich zorgen maken dat iemand zichzelf of anderen ernstig nadeel toebrengt. De gemeente onderzoekt dan welke hulp nodig is.

  • Centrumtoegang (ontheffing voetgangersgebied)

    Het voetgangersgebied in het centrum van Venray is afgesloten voor auto’s. Woont u in het centrum, heeft u een bedrijf in het centrum of organiseert u een evenement waardoor u buiten de laad- en lostijden in het centrum moet zijn? Dan kunt u toegang tot het centrum aanvragen.

  • Subsidie klimaatadaptatie

    De gevolgen van klimaatverandering zijn voor iedereen merkbaar. Wateroverlast, hittestress en afnemende biodiversiteit leiden tot schade en hinder. Wat de precieze gevolgen gaan zijn van deze klimaatverandering is niet zeker. Wat wel zeker is, is dat niets doen geen optie is. Ook in de gemeente Venray gaan we aan de slag om de gevolgen onder controle te krijgen en onze gemeente hieraan aan te passen. Draagt u een steentje bij aan het klimaatbestendig maken van onze gemeente?