Zoekresultaat 1 - 10 van 24 resultaten

  • Elektrisch oplaadpunt

    Particulieren en bedrijven die een elektrische auto rijden, kunnen niet altijd een laadpaal kwijt op hun eigen terrein. Bijvoorbeeld omdat ze geen eigen parkeerplaats hebben. Zij kunnen een openbaar oplaadpunt voor een elektrische auto aanvragen.

  • Verkeersbrigadier

    Verkeersbrigadiers (klaar-overs) helpen kinderen met oversteken op hun weg van en naar school. Ze zijn te herkennen aan een stopbord en een oranje jas of hes.

    Verkeersbrigadiers zijn vrijwilligers. Ze worden opgeleid door de politie. De opleiding tot verkeersbrigadier bestaat uit theorie en praktijk. De burgemeester benoemt de verkeersbrigadier en stuurt hiervan schriftelijk bericht.

  • Rijbewijs verloren of gestolen

    Het kan gebeuren dat uw rijbewijs gestolen wordt of dat u het kwijtraakt. Vanaf 1 maart 2013 doet u geen aangifte van vermissing/diefstal van uw rijbewijs meer bij de politie maar direct bij de gemeente. Er wordt dan een verklaring van vermissing/diefstal opgemaakt. U kunt het rijbewijs ook vermist opgeven via de site van de RDW.

    Bent u uw rijbewijs kwijtgeraakt in het buitenland? U doet aangifte bij de plaatselijke politie. Deze regel geldt ook als uw rijbewijs in het buitenland wordt gestolen.

  • Inrit aanleggen

    Als u een inrit wilt maken bij uw bedrijf of huis heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een inrit wilt maken van de weg naar uw garage. Of voor een inrit over water, zoals over een sloot. Een bestaande inrit mag u niet zonder vergunning veranderen.

  • Gevaarlijke stoffen vervoeren

    Gevaarlijke stoffen kunnen bijvoorbeeld ontploffen. Daarom mag u gevaarlijke stoffen alleen vervoeren op aangewezen wegen. Dit zijn wegen buiten bewoond gebied.

    Moet u toch gevaarlijke stoffen vervoeren over wegen waar dit niet mag? Dan vraagt u een ontheffing aan bij de gemeente.

  • Fietsen in voetgangersgebied

    U mag niet fietsen op voetpaden en in voetgangersgebieden. Van de gemeente krijgt u soms een tijdelijke ontheffing voor het fietsen in een voetgangersgebied. Bijvoorbeeld als u een nationale fietsdag of een speurtocht wilt organiseren. U bespreekt ook met de gemeente welke maatregelen er verder nodig zijn.

  • Evenementen

    Wilt u weten welke evenementen er in Oosterhout zijn? Kijk dan op cityappoosterhout.nl.
    Deze website geeft informatie over eten & drinken, slapen, winkelen, cultuur, natuur en activiteiten in Oosterhout.

  • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

    Als u gehandicapt bent, kunt u bij de gemeente een aanvraag indienen om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te laten leggen. U komt in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats als u bestuurder bent en in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder.

    Een gehandicaptenparkeerplaats kan worden gerealiseerd in zowel een betaald parkeergebied (centrum), als buiten de zone van betaald parkeren.  U mag niet beschikken over een eigen parkeergelegenheid, zoals een oprit, carport of garage.

     

  • Ontheffing Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV)

    Voor bepaalde verkeersregels en verkeerstekens die een gebod of verbod inhouden, kan een ontheffing worden verleend. Moet u rijden, laden en lossen of parkeren op een plek waar dat niet mag dan heeft u een ontheffing nodig.

     

     

  • Gladheidsbestrijding

    Gladde wegen en fietspaden kunnen gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente probeert dit te voorkomen. Bijvoorbeeld door te strooien met zout of sneeuw van de weg te schuiven met sneeuwschuivers.
    De gemeente zorgt voor de gemeentelijke wegen. Dus niet voor bijvoorbeeld rijkswegen of provinciale wegen.