Zoekresultaat 181 - 185 van 185 resultaten

  • Vinden en houden baan (arbeidsmarkttoeleiding)

    Lukt het u niet om een baan te vinden, omdat u bijvoorbeeld onvoldoende werkervaring of opleiding heeft? Maar u wilt graag (weer) aan het werk? Dan bieden wij u de mogelijkheid om via arbeidsmarkttoeleiding de kans op een baan te vergroten. Er wordt actief gekeken naar mogelijkheden om gebruik te maken van bijvoorbeeld scholing, een werkervaringsplaats of sociale activering. Voor ondersteuning kunt u een afspraak maken met een van de consulenten werk van het Breed Sociaal Loket. U kunt voor een afspraak een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen.

  • Afwijken Omgevingsplan (v/h Bestemmingsplan)

    In het omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) staan regels over het gebruik van de grond en van de gebouwen die daarop staan. Het gaat altijd over een bepaald gebied. Het omgevingsplan biedt u antwoord op vragen zoals: -Mag in het gebied gebouwd of verbouwd worden? -Hoe groot mogen de aanwezige bouwwerken zijn? -Hoe mag een stuk grond gebruikt worden? -Mogen wegen worden aangelegd? -Mogen bedrijven zich vestigen in het gebied? Gaat u (ver)bouwen binnen Edam-Volendam of u wilt het gebruik van uw grond of gebouw veranderen? Dan is het raadzaam om vooraf het betreffende omgevingsplan in te zien. Hierin staan alle regels die betrekking hebben op de fysieke leefomgeving. Wilt u grond of gebouwen anders gebruiken dan in het omgevingsplan staat? Wilt u een bouwwerk groter maken dan het omgevingsplan toestaat? Dan kunt u de gemeente vragen het omgevingsplan aan te passen of af te wijken van het omgevingsplan. Dit kunt u doen door een aanvraag omgevingsvergunning in te dienen. Wij raden u echter aan eerst een vooroverleg in te dienen.

  • Contact met de Raadsleden

    Contactgegevens en samenstelling Raadsleden

  • Overlijdensaangifte

    Als iemand overlijdt doet u hiervan aangifte in de gemeente waar deze persoon is overleden. De gemeente verwerkt het overlijden in de burgerlijke stand en de Basisregistratie Personen (BRP). Aangifte doen is verplicht. Meestal doet de uitvaartondernemer dit. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. Uitvaartondernemers kunnen hier digitaal aangifte doen. Wilt u zelf aangifte doen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken.

  • Melden beëindiging geregistreerd partnerschap

    Wilt u een geregistreerd partnerschap beëindigen? Afhankelijk van de situatie doet u dat via de rechtbank, een advocaat of notaris. U schrijft de beëindiging binnen zes maanden na de uitspraak in bij de gemeente waar het partnerschap werd geregistreerd. Pas dan is de beëindiging definitief.