Resultaten 11 - 20 van 32 resultaten

  • Onderhouden bouwwerk, brug of woonboot in of bij het water, melding

    Bent u van plan een brug op te knappen of een woonboot schoon te maken? Bij klussen in of bij water is het mogelijk dat er stoffen of resten van verf in het water terecht komen. Daarom moet u dit eerst melden bij het waterschap.

  • Bronnering en grondwatersanering, watervergunning

    U wilt grondwater uit de bodem halen en lozen als gevolg van bodemsaneringen, bouwen of het leggen van leidingen? Dan heeft u een vergunning nodig van het waterschap.

  • Lozen van afvalwater rechtstreeks in oppervlaktewater, watervergunning

    Het waterschap is verantwoordelijk voor een goede kwaliteit van het oppervlaktewater. Werken aan schoon water is een van de belangrijkste taken van het waterschap. Het waterschap is daarom zeer kritisch op het rechtstreeks lozen van afvalwater in oppervlaktewater. Hiervoor gelden strikte vergunningsvoorwaarden. U leest er hier meer over.

  • Wet dwangsom bij niet tijdig beslissen, ingebrekestelling

    Verstrijkt de wettelijke of de redelijke termijn toch zonder dat het waterschap beslist over uw aanvraag (bijvoorbeeld een vergunning)? Dan kunt u het waterschap om een dwangsom vragen. Daarmee stelt u het waterschap ‘in gebreke’. In de wet dwangsom wordt uw positie versterkt in het geval de overheid niet tijdig over uw aanvraag beslist.

  • Forfaitaire heffing bedrijven, aanvraag

    Als u afvalwater op het riool of rechtstreeks in het oppervlaktewater loost, moet u een heffing betalen (Zuiveringsheffing/Verontreinigingsheffing). De hoogte hiervan is afhankelijk van de hoeveelheid en de soort stoffen die per jaar op het riool of rechtstreeks in het oppervlaktewater worden geloosd.

  • Zuiveringsheffing woonruimten

    De zuiveringsheffing voor woonruimten wordt voor het gebruik van een woonruimte door de leden van een huishouden per zelfstandige woonruimte opgelegd. De aanslag wordt opgelegd aan één lid van het huishouden.

  • Kwijtschelding van belasting

    Wanneer u niet in staat bent een belastingaanslag te betalen, kan deze onder bepaalde voorwaarden geheel of gedeeltelijk kwijtgescholden worden.

  • Watersysteemheffing ingezetenen

    De heffingen voor waterkwantiteit, waterkering en waterkwaliteitsbeheer van oppervlaktewateren worden vanaf 2009 vervangen door de watersysteemheffing. De watersysteemheffing bestaat uit een deel dat ingezetenen moeten betalen en een deel dat eigenaren van onroerende zaken moeten betalen.

  • Zuiveringsheffing bedrijfsruimten

    Bedrijven betalen voor de hoeveelheid afvalwater en de vervuiling in het afvalwater die zij indirect afvoeren.

  • Nadeelcompensatie, aanvraag

    Vindt u dat u schade hebt ondervonden als gevolg van de taakuitoefening van het waterschap? Bijvoorbeeld waardevermindering van een woning door dijkverzwaring, verminderd uitzicht of omzetverlies voor uw bedrijf? Dan kunt u nadeelcompensatie aanvragen.