Zoekresultaten 1 - 7 van 7 resultaten

  • Riool- en waterzorgheffing

    De aanleg, het beheer en het onderhoud van de riolering is een gemeentelijke taak. Om deze taak te kunnen bekostigen, bracht de gemeente Westerveld in het verleden rioolrecht in rekening. De gebruiker van het riool betaalde voor het recht om de riolering te benutten. In de oude wetgeving bestond de gemeentelijke zorgplicht uit het doelmatig inzamelen en transporteren van afvalwater. Met de komst van de Wet Gemeentelijke Watertaken is er op dit vlak het één en ander veranderd. In deze gewijzigde wetgeving is sprake van een verbrede waterzorgplicht voor gemeenten en heeft gemeenten verplicht het rioolrecht om te zetten in riool- en waterzorgheffing. Deze riool- en waterzorgheffing is een zogenaamde bestemmingsbelasting. Dat is een belasting waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor een bepaald doel. Alle kosten die de gemeente maakt voor de uitvoering van de brede waterzorgplicht kan zij met deze heffing verhalen. Het gaat dus niet meer alleen om het afvalwater van bijvoorbeeld toilet, bad/douche, maar ook om het hemel- en grondwater. Zowel de kosten van onderhoud en vervanging van het rioolstelsel, als ook de kosten van het inzamelen en verwerken van regenwater en de kosten verbonden aan het bestrijden van grondwaterproblemen worden bekostigd uit de riool- en waterzorgheffing. De riool- en waterzorgheffing is gericht op het collectief belang van de gemeentelijke waterzorgplicht en wordt opgelegd aan de eigenaar. Het oude rioolrecht was meer gericht op het individuele belang van het hebben van een aansluiting op de gemeentelijke riolering en werd opgelegd aan de gebruiker.

  • Onroerendezaakbelastingen (OZB)

    De onroerendezaakbelasting (OZB) betaalt u voor een koopwoning, kantoor, winkelruimte of fabriek. Deze belasting betaalt u elk jaar.

  • Forensenbelasting

    Verblijft u meer dan 90 dagen in een gemeubileerde woning, terwijl uw hoofdverblijf in een andere gemeente is? U betaalt dan forensenbelasting.

  • Betalingsregeling gemeentelijke belastingen

    U kunt een betalingsregeling voor de gemeentelijke belastingen aanvragen wanneer: u de gemeentelijke belastingen niet kunt betalen per automatische incasso; u moeite heeft met de betalingstermijnen die worden genoemd op het aanslagbiljet. Wanneer u niet in het bezit bent van DigiD kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0521 of via info@gemeentewesterveld.nl

  • WOZ-beschikking

    De gemeente bepaalt jaarlijks de waarde van alle onroerende zaken in de gemeente (bijvoorbeeld een huis, een bedrijfsgebouw, een stuk grond). Vanaf de waardepeildatum (1 januari van het voorgaande jaar) geldt de vastgestelde WOZ-waarde als grondslag voor diverse belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting en riool- en waterzorgheffing. Wanneer u de onroerende zaak verandert, bijvoorbeeld als gevolg van bouw, verbouw of sloop, dan kan dit effecten hebben voor de waarde van het onroerend goed. Deze effecten komen bij de volgende jaarlijkse taxatie in beeld. U vindt de WOZ-waarde op de aanslag van de gemeentelijke belastingen.

  • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

    Als u de gemeentelijke belastingen niet kunt betalen, kunt u bij de gemeente kwijtschelding aanvragen. Dit geldt ook voor zelfstandige ondernemers met een beperkt inkomen (alleen voor aanslagen die privé aan u zijn opgelegd). Kwijtschelding aanvragen is mogelijk voor de aanslagen onroerendezaakbelasting (OZB), riool- en waterzorgheffing en afvalstoffenheffing.

  • Toeristenbelasting

    Blijven er mensen (niet-inwoners van gemeente Westerveld) bij u overnachten en betalen zij daarvoor? Dan betaalt u toeristenbelasting. U mag de toeristenbelasting in rekening brengen bij degene die bij u overnacht.