Zoekresultaten 1 - 6 van 6 resultaten

  • Externe link: Omgevingstafel

    De Omgevingswet wil dat overheden zich inzetten om activiteiten in de fysieke leefomgeving mogelijk te maken. Dat kan via de Omgevingstafel. Als de gemeente uw plan wenselijk vindt, bespreken we uw idee daar.

  • Externe link: Wet Kwaliteitsborging (Wkb)

    Sinds 1 januari 2024 geldt de Wet Kwaliteitsborging voor nieuwbouw in gevolgklasse 1. Dat gaat onder meer over grondgebonden woningen, bedrijfsgebouwen met maximaal twee bouwlagen en vakantiehuisjes. Voor het bouwtechnische deel van deze bouwwerken verleent de gemeente geen vergunning meer. De gemeente kijkt alleen nog of de nieuwbouw past in het omgevingsplan. Ook houdt de gemeente geen toezicht meer op de technische bouw van nieuwbouwprojecten. Voor verbouw gaat de Wet Kwaliteitsborging waarschijnlijk pas op 1 januari 2025 gelden.

  • Externe link: Omgevingsvergunning

    Wilt u bouwen of verbouwen, slopen, een inrit aanleggen of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan via het Omgevingsloket van de Rijksoverheid.

  • Externe link: Bouwen en verbouwen

    Wilt u bouwen, verbouwen, aanbouwen of slopen? Het kan zijn dat u hiervoor bij de gemeente een omgevingsvergunning moet aanvragen. In sommige gevallen kunt u zonder vergunning bouwen.

  • Externe link: Eikenprocessierups

    De eikenprocessierups kan van half mei tot augustus voor ongemak zorgen. Aanraking met de brandharen kan klachten als jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen veroorzaken. Komt u de rups tegen? Vermijdt contact en meld dit aan de gemeente.

  • Externe link: Monumenten

    Een monument is meestal een bijzonder gebouw, maar het kan ook een bijzondere brug of park zijn. Een object kan ook een monument worden. U kunt de gemeente vragen uw pand of een ander bijzonder object als gemeentelijk monument aan te wijzen.