Zoekresultaten 1 - 10 van 30 resultaten

  • Externe link: Een kind erkennen en naam kiezen

    Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap met de moeder van het kind? Dan wordt u automatisch de wettelijke ouder. Anders kunt u het kind erkennen bij de gemeente. U wordt dan alsnog de wettelijke ouder. U kunt een kind al voor de geboorte erkennen.

  • Externe link: Naamgebruik, verzoek aanduiding

    Bij de gemeente kunt u aangeven dat u met een andere achternaam wil worden aangeschreven. Dit kan met een verzoek aanduiding naamgebruik.

  • Externe link: Uittreksel of afschrift burgerlijke stand

    Een uittreksel of afschrift uit de Burgerlijke Stand is een overzicht van belangrijke feiten in het leven. Bijvoorbeeld geboorte, overlijden, huwelijk, echtscheiding of partnerschapsregistratie. U kunt een uittreksel of afschrift alleen aanvragen bij de gemeente waar deze gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

  • Externe link: Beroepschrift indienen

    De gemeente beslist over uw bezwaar tegen een gemeentelijk besluit. Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente over uw bezwaar, dan kunt u in beroep gaan. In de brief van de gemeente met de beslissing op uw bezwaarschrift staat vermeld bij wie u in beroep kunt gaan.

  • Externe link: Bezwaarschrift indienen

    De gemeente kan een beslissing nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld omdat de gemeente uw aanvraag voor een subsidie afwijst. Of omdat u het niet eens bent met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken tegen het besluit van de burgemeester, het besluit van het college van burgemeester en wethouders of het besluit van een heffingsambtenaar.

  • Externe link: Vreemdelingenpaspoort

    Als u de Nederlandse nationaliteit niet heeft, maar wel in Nederland woont en verblijft, kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Dit kan alleen als u kunt aantonen dat u geen paspoort kunt krijgen in het land waar u vandaan komt. Met het vreemdelingenpaspoort kunt u naar het buitenland reizen. Het paspoort is in alle landen geldig, behalve in het land waar u vandaan komt. Vaak heeft u daarnaast een visum nodig.De geldigheid van het paspoort hangt af van het soort paspoort dat u krijgt. Het is maximaal 5 jaar geldig.In het paspoort worden uw vingerafdrukken opgenomen. Dit geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.Heeft u een vluchtelingenstatus? Dan kunt u geen vreemdelingenpaspoort aanvragen. Vraag een vluchtelingenpaspoort aan.

  • Externe link: Woonwagen en woonwagenstandplaats, toewijzing

    In de gemeente kunt u op bepaalde plaatsen in een woonwagen wonen. Zo kunt u een woonwagenstandplaats huren. Op deze plek kunt u een eigen woonwagen neerzetten. Voor het neerzetten van een woonwagen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Ook is het mogelijk om een woonwagen te huren.

  • Externe link: Kleine kansspelactiviteiten organiseren

    Als u een klein kansspel wilt organiseren moet u dit minimaal 2 weken vooraf melden. Bijvoorbeeld bingo of kienen. Voor een loterij heeft u een loterijvergunningnodig.

  • Externe link: Geboorte, aangifte

    De geboorteaangifte doet u bij de gemeente waarin het kind is geboren. Dit moet gebeuren binnen 3 (werk)dagen na de geboorte. Als de derde dag dus een zaterdag, zondag of feestdag is, dan kunt u de aangifte ook nog doen op de eerste werkdag daarna.

  • Externe link: Landbouwgrond, pacht, huur, koop

    De gemeente verhuurt en verpacht soms (landbouw)grond. Wilt u grond van de gemeente gebruiken? Dien dan een verzoek in bij de gemeente.