Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (3)
Zoekresultaten 1 - 10 van 11 resultaten
- Externe link: Naamgebruik
Plan een afspraak Digitaal regelen Naamgebruik online aanpassen Op afspraak Maak een afspraak; Neem een geldig(e) paspoort, rijbewijs of identiteitskaart mee. Schriftelijke aanvraag Stuur het aanvraagformulier (pdf, 87 kB) met een kopie van uw legitimatiebewijs aan de: Gemeente IJsselstein Afdeling Klantcontactcentrum Postbus 26, 3400 AA IJsselstein Meer weten Uw naamgebruik heeft te maken met de manier waarop de overheid en andere organisaties met u communiceren. Het heeft geen directe invloed op officiële documenten, zoals uittreksels.
- Bron: IJsselstein (Gemeente)
- 2024-01-25
- Recht
- Externe link: Aangifte overlijden
Plan een afspraak Meenemen Neem de volgende documenten mee: Geldig(e) paspoort, rijbewijs of identiteitskaart van de aangever. Verklaring van overlijden, afgegeven door de arts of lijkschouwer. Bevestiging van overlijden van de uitvaartondernemer, met datum en plaats van de begrafenis/crematie. Trouwboekje, indien van toepassing. B-verklaring met de doodsoorzaak van de overledene – voor het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Overlijden in het buitenland U heeft een (gelegaliseerde) overlijdensakte uit de plaats van overlijden nodig. U doet aangifte in uw woongemeente. Lees meer over overlijden in het buitenland en op de website van de Rijksoverheid. Voorbeeld: u bent samen met uw vriendin op vakantie in Barcelona. U woont in Utrecht, uw vriendin komt uit Deventer. Uw vriendin komt te overlijden. U vraagt een overlijdensakte aan in Barcelona (plaats van overlijden). U doet aangifte in uw woongemeente (Utrecht). Kosten Aangifte doen van overlijden is gratis. De kosten voor een akte van overlijden zijn € 15,70. Hulp nodig? Kunt u de tekst niet lezen of begrijpt u de informatie (in het document) niet? Neem contact met ons op. Bel 14 030 of stuur ons een bericht. Contactformulier
- Bron: IJsselstein (Gemeente)
- 2024-01-25
- Recht
- Externe link: Geboorteaangifte doen
Plan een afspraak Hoe werkt het Belangrijk om te weten: Doe binnen 3 dagen na de geboorte van uw kind geboorteaangifte. Loopt de periode af op zaterdag, zondag of tijdens een feestdag, dan krijgt u extra tijd om te melden dat u een kind heeft gekregen. Bent u te laat, dan wordt dit gemeld bij het Openbaar Ministerie. U kunt een boete krijgen. Wie doet aangifte? De vader of duomoeder (vrouwelijke partner van de biologische moeder) van het kind doet geboorteaangifte. De moeder van het kind mág aangifte doen, maar dat is niet verplicht. Kunnen de vader, duomoeder of moeder zelf géén aangifte doen, dan mag iemand die bij de geboorte aanwezig was aangifte doen. Bijvoorbeeld de eigenaar van het huis waar het kind is geboren of een medewerker van het ziekenhuis. Geboorte op: Uiterlijk aangifte doen op: Maandag Donderdag Dinsdag Vrijdag Woensdag Maandag Donderdag Maandag Vrijdag Dinsdag Vrijdag (en maandag is een feestdag) Woensdag Zaterdag Dinsdag Zondag Woensdag Meenemen naar uw afspraak Geldig(e) paspoort, rijbewijs of identiteitskaart van de persoon die aangifte doet. Geldig(e) paspoort, rijbewijs of identiteitskaart van de moeder. Bewijs van de arts of verloskundige (niet verplicht). Trouwboekje (niet verplicht). Erkenningsakte ongeboren kind, indien van toepassing. Neem het officiële document mee. Akte van naamskeuze, indien van toepassing. Neem het officiële document mee. U hoeft de baby niet mee te nemen. Kosten Geboorteaangifte doen kost niks. Een officiële kopie van de geboorteakte kost wel geld.
- Bron: IJsselstein (Gemeente)
- 2024-01-25
- Recht
- Externe link: Verklaring onder ede of belofte
Maak een afspraak Reden voor verklaring Uw eerste inschrijving bij de gemeente; Een verzoek van u om gegevens op te nemen; Een intern gemeentelijk verzoek. Heeft u niet zo’n officieel document of een ander document met uw gegevens? Dan kunt u een verklaring afleggen waarvoor u een eed of belofte doet. De gemeente neemt uw gegevens dan op in de BRP. Hoe werkt het Maak een afspraak Neem alle officiële documenten die u heeft, mee; Papieren waarop staat waarover u de verklaring gaat afleggen; U kiest zelf of u de eed of de belofte wilt afleggen. De eed legt u af als u gelovig bent. U eindigt dan met de woorden: “Zo waarlijk helpe mij God almachtig” De belofte legt u in alle andere gevallen af. U eindigt met de woorden: “Dat beloof ik”. U legt de verklaring onder ede of belofte af bij de gemeente. We helpen u We bereiden de verklaring, of belofte, samen voor. Hiervoor komt u langs bij het stadhuis. Bel om een afspraak te maken: 14 030. Verklaring wordt niet afgegeven In sommige gevallen gaat de verklaring niet door: Als de gemeente denkt dat uw gegevens niet kloppen; Als de gegevens in strijd zijn met de Nederlandse openbare orde; Als er al een officieel document is (als hierin gegevens staan over bepaalde familieverbanden); Als er een ander document is waaruit de gegevens blijken.
- Bron: IJsselstein (Gemeente)
- 2024-01-25
- Recht
- Externe link: Verhuizen
Hoe werkt het Online verhuizing doorgeven Gebruik uw Digid om in te loggen. U ontvangt na de verwerking een bevestiging op het nieuwe adres. Schriftelijk doorgeven Print het verhuisformulier (pdf, 84 kB) uit en vul het volledig in. Stuur het verhuisformulier samen met de benodigde stukken opsturen naar: Gemeente IJsselstein T.a.v. Klantcontactcentrum/BS Postbus 26, 3400 AA IJsselstein. Persoonlijke aangifte Geef uw verhuizing door bij de receptie in het stadhuis van de gemeente IJsselstein. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Meenemen Uw identiteitsbewijs (dat moet nog geldig zijn); Een koopovereenkomst of huurcontract met uw nieuwe adres; Toestemmingsformulier hoofdbewoner (pdf, 71 kB); Toestemmingsverklaring van andere ouder of gezaghouder (pdf, 69 kB); Kopie legitimatiebewijs van de toestemmingever. Verhuist u naar een andere gemeente? Geef uw verhuizing door aan de gemeente waar u naartoe verhuist. U hoeft zich niet uit te schrijven bij de gemeente IJsselstein. Dat regelen wij voor u. Verhuist u naar het buitenland? Kijk dan voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.
- Bron: IJsselstein (Gemeente)
- 2024-03-26
- Recht
- Externe link: Briefadres
U kunt een adres van een familielid of kennis opgeven als briefadres. Als u zich wilt inschrijven op een briefadres dan stelt de gemeente eerst een onderzoek in. Vraag het briefadres aan in de gemeente waarin het briefadres ligt. Neem hiervoor telefonisch contact op met 14 030.
- Bron: IJsselstein (Gemeente)
- 2023-02-13
- Recht
- Externe link: Aanpassen onjuiste persoonsgegevens
Hoe werkt het Maak een afspraak Neem een geldig legitimatiebewijs mee; Neem een document mee waarop uw foute gegevens staan; Neem een officieel document met uw juiste gegevens mee, zoals een geboorteakte of verblijfsvergunning; Binnen vier weken corrigeert de gemeente de gegevens die niet kloppen. U krijgt van ons een brief als uw gegevens aangepast zijn. Als de gemeente uw gegevens niet kan of mag corrigeren, krijgt u hier ook een brief van. We houden u dus op de hoogte.
- Bron: IJsselstein (Gemeente)
- 2024-01-25
- Recht
- Externe link: Trouwen in het buitenland
Hoe werkt het U kunt op verschillende manieren een verklaring van huwelijksbevoegdheid aanvragen, namelijk: Als u in Nederland woont, kunt u dit regelen in uw eigen gemeente. Als u niet meer in Nederland woont, moet u dit regelen bij de Nederlandse gemeente waar u voor het laatst heeft gewoond. Heeft u nooit in Nederland gewoond, dan moet u dit regelen bij de Nederlandse ambassade of het Nederlands consulaat in het land waar u gaat trouwen. Wat moet u meenemen? Geldig(e) paspoort, rijbewijs of identiteitskaart van u en uw verloofde. Als u niet in Nederland bent geboren, moet u de laatste kopieën van uw geboorteakten meenemen. Als u of uw aanstaande in het buitenland woont, moet u een bewijs van dat land meenemen met de nationaliteit, woonplaats en burgerlijke staat (officiële situatie, bijvoorbeeld niet gehuwd). Bent u eerder in het buitenland getrouwd, dan moet u de huwelijksakte en ontbindingsverklaring meenemen. Buitenlandse akten of documenten moeten in het Nederlands, Engels, Duits of Frans zijn geschreven. Is dit niet het geval, dan moet u ze laten vertalen door een officieel vertaalbureau. Soms moet u buitenlandse akten laten legaliseren (geschikt maken voor gebruik in een ander land). Dit doet u in het land waar de documenten zijn gemaakt. Informeer hiernaar bij de gemeente.
- Bron: IJsselstein (Gemeente)
- 2024-01-05
- Recht
- Externe link: Bezwaar maken
Uw bezwaar behandelen we en als dat nodig is, veranderen we het besluit. We sturen u een brief met onze beslissing over uw bezwaren. Als u het niet eens bent met deze beslissing, kunt u uw zaak voorleggen aan de rechter. Dat heet 'in beroep gaan'. Meer informatie daarover staat in onze beslissing die u krijgt. Bezwaar maken tegen belastingaanslagen werkt anders. Lees meer hierover bij de informatie over gemeentelijke belastingen. Hoe werkt het? Digitaal Online bezwaar indienen Bezwaar maken per e-mail is niet mogelijk. Bezwaarschriften die per e-mail binnenkomen behandelen we daarom niet; Dien uw bezwaarschrift zo snel mogelijk in. Doe dit wel binnen 6 weken na de dag van bekendmaking. De dag van bekendmaking is meestal de datum van verzending of uitreiking van het besluit; De termijn van 6 weken staat in de wet. Als u te laat bent met indienen, behandelen we uw bezwaarschrift niet. Behalve als u een goede reden heeft voor het te laat indienen. Schriftelijk U stuurt het aan ons op of geeft het bij ons af. U zet er in: Uw naam en adres; De datum; Datum en nummer van het besluit. Of stuur een kopie van het besluit mee; De reden(en) van uw bezwaar; Uw handtekening. Stuur uw bezwaarschrift aan de gemeente, Postbus 26, 3400 AA IJsselstein. Bij wie maak ik bezwaar? Een bezwaarschrift stuurt u naar de afzender van het besluit. Dat kan de gemeente zijn, maar ook een andere organisatie of persoon die taken voor de gemeente uitvoert. Een paar voorbeelden: Organisatie Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). Neemt besluiten over uitkeringen of schuldhulpverlening; Organisatie Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR). Neemt besluiten over belastingen; Organisatie Parkeerbedrijf P1. Neemt besluiten over parkeren in het algemeen en in het bijzonder over parkeren door mensen met een beperking; Heffingsambtenaar van de gemeente. Neemt besluiten over belastingen; Leerplichtambtenaar van de gemeente. Neemt besluiten over leerplicht. Als u het bezwaarschrift naar een verkeerde instantie of persoon stuurt, dan sturen ze het door. U ontvangt hierover bericht. Hoe lang duurt het? Na ontvangst van uw bezwaarschrift krijgt u een ontvangstbevestiging. Daarin staat informatie over de behandeling. Het kan zijn dat we uw bezwaarschrift voorleggen aan een onafhankelijke adviescommissie (de commissie bezwaarschriften). Die hoort alle partijen en geeft daarna een advies over de beslissing op uw bezwaren. De termijn voor het beslissen op bezwaarschriften staat in de wet en verschilt per soort besluit. Omdat we met een commissie werken mag de behandeling maximaal 18 weken duren. Voorlopige voorziening Als u bezwaar maakt, stopt dat de uitvoering van een besluit niet. Soms heeft dat vervelende gevolgen. U kunt, naast uw bezwaarschrift, de rechter vragen om hierover een beslissing te nemen. Die beslissing heet een 'voorlopige voorziening'. Meer informatie hierover staat op www.rechtspraak.nl. Ook over de behandelkosten bij de rechter (griffierecht). Commissie bezwaarschriften De gemeente heeft een commissie voor het behandelen van bezwaarschriften. Die commissie is onafhankelijk. Dat betekent dat in de commissie geen mensen zitten die bij de gemeente IJsselstein werken of daar wonen. De rol van de commissie is om de gemeente te adviseren over bezwaren en het beslissen daarop. De commissie bestaat uit een voorzitter en twee leden en wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De secretaris is een medewerker van de gemeente, maar geen lid van de commissie. De hoorzittingen zijn op donderdagmiddag in het stadhuis. De bezwaarmaker(s), de gemeente en eventuele andere belanghebbenden ontvangen hiervoor een uitnodiging. De commissie bekijkt de stukken en organiseert een bijeenkomst. Tijdens die vergadering (hoorzitting) geven bezwaarmakers en de gemeente een toelichting. En beantwoorden ze vragen van de commissie. Op basis van al deze informatie maakt de commissie daarna haar advies. De commissie vergadert volgens een vast vergaderschema. De vergaderingen zijn meestal openbaar. Dat is niet zo als de zaken privacygevoelig zijn. We maken de agenda voor de vergadering vooraf bekend via de gemeentelijke website. De inhoud daarvan kan nog wijzigen na de publicatie, bijvoorbeeld als de behandeling vervalt of wordt verplaatst. De stukken van de vergadering zijn niet openbaar. Die zijn alleen beschikbaar voor de genodigden voor de hoorzitting. Wilt u een hoorzitting als toehoorder bijwonen? Bij openbare zittingen kan dat. Als u een openbare hoorzitting als toehoorder wilt bijwonen, dan adviseren wij u om vooraf contact op te nemen met het secretariaat van de commissie. Ze kunnen u informeren of er nog wijzigingen in de agenda zijn. Dat voorkomt teleurstellingen. Het secretariaat is bereikbaar via telefoonnummer 14030. Commissieverslag De commissie maakt elk jaar en verslag over haar werkzaamheden. Als de verslagen door het gemeentebestuur zijn behandeld komen ze op deze website. Meer weten Op rechtspraak.nl staat ook veel informatie, zoals over de behandelkosten bij de rechter (griffierecht).
- Bron: IJsselstein (Gemeente)
- 2024-02-01
- Recht
- Externe link: Verklaring Omtrent Gedrag
Maak een afspraak Online via Justis aanvragen Hoe werkt het Maak een afspraak Neem een recent, volledig en ingevuld aanvraagformulier VOG mee naar de balie; Zorg voor een geldig legitimatiebewijs; Neem eventueel een machtigingsformulier mee; U ontvangt de verklaring binnen twee tot vier weken per post thuis. Kosten Een VOG kost € 41,35. Voor vrijwilligers: de organisatie waar u voor werkt, kan een VOG meestal gratis online voor u aanvragen. Veel werkgevers vergoeden de kosten voor een VOG. Vraag dit vooral even na. U betaalt direct bij de aanvraag. Hoe lang duurt het Twee tot vier weken na de aanvraag krijgt u de VOG of de afwijzing per post thuisgestuurd. Wilt u meer weten over de VOG? Ga dan naar de website van Justis, onderdeel van het Ministerie van Justitie. Meer weten Website van Justis
- Bron: IJsselstein (Gemeente)
- 2024-01-25
- Recht