Zoekresultaten 1 - 10 van 24 resultaten

  • Externe link: Projectplan voor dijkversterkingen, goedkeuring vragen

    Een primaire waterkering beschermt een gebied tegen overstromingen. Denk hierbij aan dijken of duinen. De primaire waterkering biedt bescherming tegen overstromingen vanuit het buitenwater (de grote rivieren of de zee). Deze waterkeringen zijn bij wet (Waterwet) aangewezen. De meeste primaire keringen zijn in beheer bij waterschappen maar ook Rijkswaterstaat beheert een deel daarvan. Als een beheerder een waterkering wil wijzigen, aanbrengen of aanleggen dan stelt deze een plan op, het projectplan. In dat plan wordt de voorkeursoplossing toegelicht en gemotiveerd en staat hoe rekening is gehouden met de overige belangen in het gebied. Iedereen kan het ontwerp van het projectplan inzien en een zienswijze hierop geven. Dit kan tijdens de inzageperiode op het provinciehuis of het waterschapskantoor (of dat van Rijkswaterstaat) en eventueel bij de betrokken gemeenten. Hierna stelt de beheerder het plan vast en legt het ter goedkeuring voor aan de provincie.

  • Externe link: Opheffing school voor voortgezet (speciaal) onderwijs, meldingsplicht

    Een school voor voortgezet (speciaal) onderwijs is verplicht om opheffing van de school te melden aan diverse instanties en personen. U doet als directeur een melding van de opheffing aan:

    • de minister
    • de provincie
    • de Inspectie van het Onderwijs

    Gaat het om een school voor speciaal onderwijs? Dan meldt u dit ook aan de burgemeester en wethouders van de gemeente waarin de school is gelegen. U meldt de opheffing uiterlijk 2 weken nadat het besluit is genomen.

  • Externe link: Vuurwerk opslaan en verkopen

    U mag geen vuurwerk opslaan zonder toestemming. Wilt u minder dan 10.000 kilo consumentenvuurwerk opslaan? Doe een 'Melding vuurwerkbesluit' via Infomil. Consumentenvuurwerk is het vuurwerk dat inwoners tijdens oud en nieuw zelf afsteken.

    Slaat u meer dan 10.000 kilo consumentenvuurwerk op? Of wilt u professioneel vuurwerk opslaan? U moet een omgevingsvergunning aanvragen. De omgevingsvergunning vraagt u aan bij het Omgevingsloket Online (OLO). De provincie is bevoegd gezag als de opslag onder de regels van het BRZO valt.

    Wilt u vuurwerk verkopen? Op de 3 laatste verkoopdagen voor oud en nieuw mag u consumentenvuurwerk aan particulieren verkopen.

    Kijk voor meer informatie over het afsteken van vuurwerk bij: Vuurwerk, ontbrandingsmelding of ontbrandingstoestemming.

  • Externe link: Professioneel vuurwerk, bewijs van aansprakelijkheidsdekking bij opslag

    Voor de opslag van professioneel vuurwerk, moet uw aansprakelijkheid voldoende gedekt zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een verzekering. Dit bewijs moet u binnen de vastgestelde termijn schriftelijk kunnen overleggen aan de provincie.

  • Externe link: COVID-19 maatregelen Cofinanciering / incidentele subsidie

    Medio 2020 is cofinanciering beschikbaar gesteld in de vorm van incidentele subsidies voor (film)theaters en musea. Deze doorlopende regeling staat sinds April 2021 ook open voor poppodia.
    De cofinanciering gaat uit van een extra bijdrage van de gemeente aan een Flevolands (film)theater, museum of poppodium; vervolgens kan de instelling eenzelfde bedrag aanvragen bij de provincie.

    De regeling loopt door tot het budget is uitgeput.

  • Externe link: Vuurwerk afsteken

    Als u met uw bedrijf vuurwerk gaat afsteken, heeft u een toepassingsvergunning nodig. Daarnaast moet u elke keer dat u vuurwerk gaat afsteken een melding doen of een ontbrandingstoestemming aanvragen bij de provincie.

    De ontbrandingstoestemming heeft u nodig als u bepaalde hoeveelheden of soorten vuurwerk wilt afsteken. Bijvoorbeeld:

    • professioneel vuurwerk
    • consumentenvuurwerk (meer dan 200 kilogram)
    • theatervuurwerk (meer dan 20 kilogram)

     Wilt u geen professioneel vuurwerk afsteken? Of minder vuurwerk? Dan doet u een ontbrandingsmelding.

  • Externe link: Zienswijze op afstoten cultuurgoed of verzameling

    Soms wil de provincie cultuurgoed afstoten. Bijvoorbeeld door het te verkopen. Denk aan een schilderij uit de 17e eeuw, een archeologische vondst of een verzameling antieke munten. Bent u het hier niet mee eens? Dien dan uw zienswijze in bij de provincie.

  • Externe link: Voorziening onverwijlde bijstand

    Bijstand vraagt u aan bij de gemeente. De gemeente neemt het besluit over het verlenen van bijstandsuitkeringen. Heeft de gemeente niet binnen 4 weken hierover beslist? Dan moet de gemeente besluiten of u een voorschot kunt krijgen. Dit voorschot verrekent de gemeente later met uw uitkering.

    Weigert de gemeente u een voorschot te geven? Of is het voorschot te laag? Dan kunt u bij de provincie een voorziening onverwijlde bijstand aanvragen. Geeft de provincie u gelijk? Dan moet de gemeente onmiddellijk het voorschot geven of verhogen.

    Dit kan als het gaat over een voorschot voor de bijstand. Of over het voorschot van de aanvullende bijstand voor ouderen (AIO) van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

  • Externe link: Woo-verzoek indienen

    De Wet open overheid (Woo) regelt uw recht op informatie over alles wat de overheid doet. Het uitgangspunt is dat overheidsinformatie openbaar is, tenzij er een reden is waarom dat niet kan.

    Als provincie maken we steeds meer publieke informatie openbaar. Hoe en waar u deze informatie kunt vinden, dat leest u op de pagina Externe link: Openbare documenten.

    Zoekt u documenten die we (nog) niet openbaar hebben gemaakt? Dan kunt u een Woo-verzoek indienen. Met een Woo-verzoek vraagt u ons om documenten openbaar te maken.

    Een Woo-verzoek kunt u op verschillende manieren indienen. Bijvoorbeeld door het formulier hieronder in te vullen en eventuele bijlagen mee te sturen. Of per brief: Provincie Flevoland, ter attentie van Woo-team, Postbus 55, 8200 AB Lelystad. Of via e-mail: woo@flevoland.nl.

  • Externe link: Voorlopige voorziening aanvragen

    Als u het niet eens bent met een besluit van de provincie, dan kunt u bezwaar maken. Wijst de provincie uw bezwaar af? Dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank.

    Daarnaast kunt u een verzoek indienen voor een voorlopige voorziening. Dit betekent dat u de rechtbank vraagt om het besluit tijdelijk niet uit te voeren. Bijvoorbeeld als u bezwaar maakt tegen een bouwvergunning. Met een voorlopige voorziening voorkomt u dat de bouw op korte termijn mag beginnen.

    Tegen sommige besluiten kunt u rechtstreeks bij de rechtbank in beroep gaan. U hoeft dan niet eerst een bezwaar in te dienen. Ook dan kunt u een voorlopige voorziening bij de rechtbank aanvragen.