Help bij Berichten over uw Buurt

Werkwijze zoeken

Via Berichten over uw Buurt zoekt u naar berichten van overheidsorganisaties, die invloed hebben op uw leefomgeving. U zoekt op basis van een postcode, huisnummer (niet verplicht) en straal. Het resultaat wordt in een lijst getoond. U kunt het resultaat ook op de kaart bekijken. Het zoekresultaat kunt u verder verfijnen op onderwerp, publicatiedatum en zoekwoord (gebruik hele woorden).

Vanuit het zoekresultaat kunt u doorklikken naar het bericht zelf. Deze berichten staan op officielebekendmakingen.nl. Via Berichten over uw Buurt zijn besluiten 2 maanden beschikbaar. Gedurende deze periode maar ook daarna vindt u deze besluiten sowieso op officielebekendmakingen.nl.

Werkwijze e-mailservice

Aanmelden

Bij het aanmaken van een abonnement kunt u verschillende instellingen kiezen. Nadat u uw e-mailadres, postcode en eventueel uw huisnummer hebt opgegeven, bepaalt u uit welk gebied rondom uw adres u berichten wilt ontvangen. Op een kaartje wordt de grootte van het gekozen gebied getoond.

Vervolgens stelt u in welke categorie berichten u wilt ontvangen. Berichten uit de categorie 'Rondom een adres' hebben betrekking op een specifiek adres. Berichten uit de categorieën 'Voorlichting' en 'Voorschriften & beleid' hebben betrekking op de hele gemeente. 'Bestemmingsplannen' kunnen betrekking hebben op een adres of op de hele gemeente.

Als laatste bepaalt u van welke overheidsorganisaties u berichten wilt ontvangen. Als u tevreden bent over uw instellingen dan kunt u zich aanmelden. Na aanmelding krijgt u ter bevestiging een e-mail toegestuurd.

Afmelden

U kunt zich afmelden voor de e-mailservice Berichten over uw Buurt vanuit de e-mail die u ontvangt van de e-mailservice.

Verschijningsfrequentie

De service bekijkt elke dag of er nieuwe berichten zijn die aan uw aanvraag voldoen en stuurt die meteen door. Afhankelijk van de overheidsorganisaties en de berichttypen die u hebt gekozen, ontvangt u gemiddeld één keer per week een e-mail.

E-mailadres wijzigen

U kunt het e-mailadres voor de e-mailservice Berichten over uw Buurt niet wijzigen. Vanuit de e-mail die u ontvangt van de e-mailservice kunt u wel uw abonnement opzeggen en vervolgens kunt u via het aanmeldscherm voor de e-mailservice een nieuw abonnement aanmaken.

Abonnement wijzigen

U kunt het abonnement inzien en wijzigen. U dient zich wel eerst te registreren. Dat kan ook vanuit de door u ontvangen e-mail van de Berichten over uw Buurt.

Privacy

In de privacyverklaring leest u hoe Overheid.nl omgaat met uw persoonsgegevens.

Contact

Reageer op Berichten over uw Buurt.

Disclaimer

Via Berichten over uw Buurt zoekt u naar berichten van overheidsorganisaties, die invloed hebben op uw leefomgeving. Deze berichten zijn afkomstig van www.officielebekendmakingen.nl. U ontvangt een e-mail over deze berichten door gebruik te maken van de e-mailservice. Het zoeken via Berichten over uw Buurt en de e-mailservice zijn diensten van KOOP (onderdeel van Logius).

KOOP stelt met veel zorg de e-mails met Berichten over uw Buurt voor u samen. Toch kan het voorkomen dat er in de e-mails berichten ontbreken door bijvoorbeeld fouten bij het toekennen van locaties of onderwerpen aan berichten of door technische gebreken.

Om er zeker van te zijn dat u geen enkel belangrijk bericht mist én om er zeker van te zijn dat een bericht inhoudelijk juist is, bekijkt u de publicatiebladen op www.officielebekendmakingen.nl.

Meer informatie over het zoeken via Berichten over uw Buurt en de e-mailservice vindt u mogelijk via de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, vul dan het reactieformulier van KOOP in.