De wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden

Zoeken

Toegankelijkheid

Bij toetsing in 2014 voldeden Overheid.nl, Producten en diensten, Overheidsorganisaties en ZBO-register aan 26 van de 38 richtlijnen (68%) van Webrichtlijnen versie 2, niveau AA, van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl.

Bij toetsing in 2013 voldeed de Zoekdienst (deze wordt gebruikt voor Officiƫle bekendmakingen, Tuchtrecht, Lokale wet- en regelgeving, Berichten over uw buurt, Lokale vergunningen, Overheidsorganisaties en Producten en diensten) aan de 16 richtlijnen van toegankelijkheid (prioriteit 1).

Bij toetsing in 2012 voldeed Wet- en regelgeving aan de 16 richtlijnen van toegankelijkheid (prioriteit 1).

Bij toetsing in 2012 voldeed Officiƫle bekendmakingen aan 14 van de 16 richtlijnen van toegankelijkheid (prioriteit 1).

Bij toetsing in 2012 voldeed Tuchtrecht aan de 16 richtlijnen van toegankelijkheid (prioriteit 1).

Bij toetsing in 2012 voldeed Internetconsultatie aan de 16 richtlijnen van toegankelijkheid (prioriteit 1).

Bij toetsing in 2012 voldeed de publicatiesite van Lokale wet- en regelgeving aan de 16 richtlijnen van toegankelijkheid (prioriteit 1).

Bij toetsing in 2012 voldeed Open data aan de 125 richtlijnen van toegankelijkheid (prioriteit 3).

Een toegankelijke website bouwen levert veel voordelen op, niet alleen voor mensen met een functiebeperking en ouderen. Toegankelijke websites zijn beter zichtbaar in andere browsers en modaliteiten zoals telefoon en pda. Daarnaast zijn ze gemakkelijker in onderhoud en beheer en bieden ze meer flexibiliteit.

Op https://www.digitoegankelijk.nl/monitor/ staat in de Monitor een overzicht van de mate waarin sites van het Rijk aan de Webrichtlijnen voldoen. Wie zelf zijn site wil toetsen, kan hiervoor terecht bij op de site https://www.gewoontoegankelijk.nl/.

Acties

Inloggen MijnOverheidLogo DigiD