Resultaten 1 - 10 van 46 resultaten

 • inschrijving bij gemeente vanuit het buitenland

  proces product inschrijving bij gemeente vanuit het buitenland

 • Naamswijziging achternaam

  Wilt u een andere achternaam of uw achternaam wijzigen terwijl dit niét het gevolg is van erkenning of adoptie? Dit is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Uw achternaam (geslachtsnaam) wordt dan gewijzigd bij Koninklijk Besluit.

 • Naamswijziging voornaam

  U kunt de rechter vragen om uw voornaam te wijzigen. Bijvoorbeeld omdat u uw voornaam lelijk vindt of uw voornaam niet meer bij u past, vanwege een geslachtsverandering. U hebt een advocaat nodig om de aanvraag in te dienen.

 • Subsidie afkoppelen regenwater

  Met eenvoudige middelen en een gunstige subsidieregeling maakt u uw tuin waterklaar en verkleinen we de kans op wateroverlast en verdroging van de grond. Deze subsidie voor het afkoppelen van hemelwater kunt u bij de gemeente aanvragen.

 • emigratie

  U emigreert als u minimaal 8 maanden binnen 1 jaar in het buitenland bent. Dit hoeft niet een aaneengesloten periode te zijn.Voordat u vertrekt, geeft u uw emigratie door aan de gemeente.

 • Tijdelijke reclame

  Tijdelijke reclame mag vergunningsvrij aan of op de openbare weg worden geplaatst. U moet zich wel houden aan de nadere regels die de gemeente hiervoor heeft opgesteld in bijgevoegd document. 

 • Koninklijke onderscheiding, lintje

  Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding?Bekijk de informatie op lintjes.nl; Neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer 045 - 575 33 99;Vraag het formulier voor aanvraag van de Koninklijke Onderscheiding aan via kabinet@voerendaal.nl;Verzamel alle gegevens;Vul het voorstelformulier in en stuur het met alle bijlagen via email naar kabinet@voerendaal.nl;Let op: het voorstel moet uiterlijk 1 juli ingediend worden in het jaar voorafgaand aan de uitreiking.

 • waarmerken kopie of afschrift

  Soms hebt u voor formele transacties een gewaarmerkt afschrift of gewaarmerkte kopie van een document nodig. Bijvoorbeeld van een diploma of een getuigschrift. Dit is een verklaring dat het afschrift (of de kopie) overeenstemt met het origineel.Vraag aan de organisatie die het document heeft afgegeven of zij een gewaarmerkte kopie kan afgeven, dit verzorgt de gemeente niet.Voor het waarmerken van kopieën van identiteitsbewijzen kunt u bij de gemeente terecht. Hier zijn kosten aan verbonden.

 • Voorwerpen, verloren of gevonden

  Heeft u voorwerpen gevonden of bent u zelf iets verloren? Doe hiervan aangifte bij de gemeente, niet bij de politie. Denkt u dat het om diefstal gaat, dan verwijzen we u wél door naar politie. U kunt aan de balie tijdens openingstijden aangifte doen van verloren of gevonden voorwerpen. Neem een geldig identiteitsbewijs mee.

 • Archief van de gemeente

  Wilt u iets weten over de geschiedenis van uw familie, over een woonhuis, bedrijf, buurt of gemeente zelf? Of heeft u informatie nodig voor een werkstuk, scriptie of publicatie over de gemeente? Misschien dat het gemeentearchief uw vraag kan beantwoorden. Rijckheyt is het centrum waar de historische archieven en collecties van de gemeenten Brunssum, Gulpen-Wittem, Heerlen, Nuth, Simpelveld en Voerendaal worden beheerd en beschikbaar gesteld. Zoek uw informatie op de website van Rijckheyt of neem contact op via telefoonnummer: 045 - 560 44 01.