Resultaten 1 - 10 van 280 resultaten

 • Subsidie aanvragen voor jeugdsport

  Verenigingen die zich bezig houden met jeugdsport kunnen subsidie aanvragen.

 • Toeristenbelasting betalen

  Toeristenbelasting wordt betaald voor het overnachten in de gemeente Voorst tegen betaling in welke vorm dan ook.

 • Koopzondagen

   

  Een winkel hoeft op koopzondagen niet open te gaan. De winkelier mag dit zelf bepalen.

   

 • Draaiorgel spelen

  Als u in het openbaar muziek wilt spelen op een draaiorgel, heeft u daar toestemming van de gemeente voor nodig. De gemeente vertelt u op welke plekken, dagen en tijden u mag spelen.

 • Bijen houden

  Andere mensen kunnen er last van hebben als u bijen houdt. Daarom gelden er speciale regels voor het houden van bijen. Als u zich niet aan deze regels kunt houden, dan heeft u een ontheffing nodig.

 • Bewijs van Nederlandse nationaliteit aanvragen

  Op sommige momenten moet u bewijzen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Bijvoorbeeld als u naar het buitenland verhuist. Of wanneer u gaat trouwen. Of als u solliciteert naar een baan als ambtenaar. U heeft dan een bewijs van Nederlanderschap nodig.

  U vraagt het bewijs van Nederlanderschap aan bij de gemeente. U krijgt dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP).

 • Gehandicaptenparkeerkaart verlengen

  Wanneer u een gehandicaptenparkeerkaart hebt, moet u deze op tijd verlengen. Het kan namelijk nodig zijn dat u opnieuw een medische keuring krijgt. Vraag de verlenging ten minste een maand voordat uw gehandicaptenparkeerkaart afloopt aan.

 • Vergoeding aanvragen na bodemonderzoek

  Als u schade heeft na een bodemonderzoek, kunt u een vergoeding vragen. Het gaat dan om een verplicht bodemonderzoek vanwege het milieu, op verzoek van de gemeente of de provincie.

  De overheid kan het bodemonderzoek zelf hebben ingesteld. Of iemand heeft gevraagd het onderzoek te doen. Bijvoorbeeld een bedrijf dat de grond misschien vervuild had.

 • Stoffelijk overschot naar een ander land vervoeren

  U mag een overledene vanuit het buitenland naar Nederland vervoeren. Ook mag u een overledene vanuit Nederland naar het buitenland vervoeren. U heeft daarvoor een aantal documenten nodig. Bij binnenkomst in Nederland moet u deze documenten aan de douane laten zien.

 • Huisnummerpaaltje aanvragen

  Adressen in het buitengebied waarvan het huisnummer niet vanaf de openbare weg zichtbaar was, hebben enkele jaren geleden van de gemeente een huisnummerpaaltje of bermpaaltje gekregen. Dit was een éénmalige actie. U kunt er nu alleen een tegen betaling aanvragen.