Resultaten 141 - 150 van 156 resultaten

 • Melden overlast

  Wilt u geluidsoverlast, stankoverlast of lichtoverlast melden? Denkt u dat er ergens regels overtreden worden, zoals bouwregels, milieuregels of bestemmingsplannen? U kunt dit melden bij de gemeente. De gemeente kijkt dan of iemand zich aan de regels houdt.

 • Onderscheiding aanvragen

  Een buurman die zich zonder eigenbelang inzet voor de maatschappij. Een kind dat een heldendaad heeft verricht. Een organisatie die iets bijzonders heeft gedaan. U kunt ervoor zorgen dat onze burgemeester deze mensen kan onderscheiden met een lintje of met een andere waardering. Daarvoor meldt u deze persoon of organisatie aan.

 • Trouwen of geregistreerd partnerschap sluiten

  Wilt u in Horst aan de Maas trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? We helpen u graag er een onvergetelijke dag van te maken! We raden u aan om zo vroeg mogelijk een melding te doen bij de gemeente. Dit kan digitaal.

 • Aanmelden woonwagenstandplaats

  Wilt u wonen op een woonwagenstandplaats in de gemeente Horst aan de Maas? Dan kunt u zich inschrijven voor een wachtlijst. Vraag het inschrijfformulier aan bij de gemeente. U krijgt het met de post thuisgestuurd.

 • Informatieverzoek omgeving

  Wilt u bouwen of verbouwen? Slopen? Wilt u een boom kappen? Of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Heeft u een vergunning nodig? Overleg dan eerst met de gemeente of uw plannen kans maken op een vergunning. Of misschien heeft u wel geen vergunning nodig. U voorkomt dan teleurstellingen en u maakt geen onnodige kosten.

 • Hulp nodig? Vraag een gesprek aan

  Heeft u een vraag over werk, geld of zorg? Bijvoorbeeld de Wmo, jeugdhulp, maatschappelijk werk, gehandicaptenparkeerkaart, geldzorgen of werk en inkomen? Vraag of wij u terugbellen. We bellen u binnen 3 tot 5 werkdagen terug en bespreken uw vraag met u in een telefoongesprek.

 • Omgevingsplan bekijken en reageren

  Wilt u weten of u op een bepaalde plek in Horst aan de Maas mag bouwen? Een winkel mag openen? Een bedrijf mag beginnen? Of hoe u een stuk grond mag gebruiken? Dit staat in het omgevingsplan.

 • Matrassen

  U kunt uw oude matras meestal inleveren bij de winkel als u een nieuw matras koopt. U kunt matrassen ook zelf wegbrengen naar een milieustraat. Vaak is dat goedkoper. Een oud matras kunt u ook laten ophalen door de gemeente.

 • Afvalstoffenheffing

  De gemeente zamelt wekelijks uw huisvuil in. Hiervoor betaalt u afvalstoffenheffing. Alle huishoudens in de gemeente betalen afvalstoffenheffing. Dit is een verplichte belasting: u betaalt ook afvalstoffenheffing als u geen gebruikmaakt van de afvalinzameling van de gemeente.

 • Melden problemen met verhuurders

  Zoekt of huurt u een woning? En vindt u dat de verhuurder zich niet netjes gedraagt? Bijvoorbeeld omdat de verhuurder u discrimineert of bedreigt. Of een te hoge borg vraagt of oneerlijke servicekosten rekent. U kunt ongewenst gedrag van verhuurders melden.