Resultaten 151 - 159 van 159 resultaten

 • Matrassen

  U kunt uw oude matras meestal inleveren bij de winkel als u een nieuw matras koopt. U kunt matrassen ook zelf wegbrengen naar een milieustraat. Vaak is dat goedkoper. Een oud matras kunt u ook laten ophalen door de gemeente.

 • Afvalstoffenheffing

  De gemeente zamelt wekelijks uw huisvuil in. Hiervoor betaalt u afvalstoffenheffing. Alle huishoudens in de gemeente betalen afvalstoffenheffing. Dit is een verplichte belasting: u betaalt ook afvalstoffenheffing als u geen gebruikmaakt van de afvalinzameling van de gemeente.

 • Melden problemen met verhuurders

  Zoekt of huurt u een woning? En vindt u dat de verhuurder zich niet netjes gedraagt? Bijvoorbeeld omdat de verhuurder u discrimineert of bedreigt. Of een te hoge borg vraagt of oneerlijke servicekosten rekent. U kunt ongewenst gedrag van verhuurders melden.

 • Stimuleringsfonds voor ondernemers

  Bent u ondernemer in de agribusiness, vrijetijdseconomie of in het mkb? En heeft u een innovatief project? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijdrage uit het Stimuleringsfonds.

 • Studietoeslag

  Krijg je studiefinanciering of een tegemoetkoming scholieren? En kun je niet bijverdienen door een chronische ziekte of handicap? Dan kun je misschien een studietoeslag krijgen van de gemeente. Vraag of wij je terugbellen. We bellen je binnen 3 tot 5 werkdagen terug. We bespreken dan samen of je een studietoeslag kunt krijgen en hoe je die aanvraagt.

 • Leerlingenvervoer

  Kan uw kind niet zelfstandig naar school? U kunt dan aangepast vervoer aanvragen. Of een bijdrage in de reiskosten. Bijvoorbeeld voor een busabonnement, een begeleider of vervoer met eigen auto.

 • Jeugdhulp

  Jeugdhulp is hulp voor kinderen tot 18 jaar. U kunt bij ons terecht voor hulp bij opvoeden, jeugdbescherming, jeugdreclassering, aanpak van kindermishandeling, geestelijke gezondheidszorg en zorg voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking. Jongeren kunnen ook zelf contact opnemen.

 • Rijbewijs

  U kunt een rijbewijs persoonlijk aanvragen bij de gemeente waar u woont. U maakt hiervoor een afspraak. Na 5 werkdagen kunt u uw rijbewijs zonder afspraak afhalen bij het gemeentehuis. Wilt u uw rijbewijs verlengen omdat het bijna verloopt? Of heeft u een categorie erbij gekregen? Dat kunt u ook digitaal regelen! U kunt dan uw rijbewijs al na 2 werkdagen afhalen op het gemeentehuis.

 • Bekendmakingen

  Bekendmakingen zijn openbare publicaties over besluiten of gebeurtenissen die voor u belangrijk kunnen zijn. Bekendmakingen gaan bijvoorbeeld over omgevingsvergunningen, wegafsluitingen, nieuwe regels in de gemeente of vergunningen voor grote evenementen. De bekendmakingen van de gemeente Horst aan de Maas staan op de landelijke website overheid.nl.