Resultaten 281 - 287 van 287 resultaten

  • Melding psychische hulp

    Het kan zijn dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen door een psychiatrische aandoening. Dan is hulp nodig. Als de betrokkene geen hulp wil, kan verplichte geestelijke gezondheidszorg ingezet worden. Maakt u zich zorgen over iemand? Denkt u dat deze persoon dringend verplichte psychische hulp nodig heeft? U kunt dan een melding doen in het kader van de Wet verplichte ggz (Wvggz). Wij onderzoeken dan of verplichte zorg nodig is. Als wij vinden dat dit noodzakelijk is, dan vragen we de officier van justitie een zorgmachtiging bij de rechter aan te vragen. De rechter beslist of verplichte zorg wordt ingezet. Deze gang van zaken is geregeld in de Wvggz.

  • Registratie niet-ingezetenen (RNI)

    Als u korter dan 4 maanden in Nederland verblijft en met de Nederlandse overheid te maken heeft, bent u niet-ingezetene. Dan kunt u zich laten inschrijven bij een van de 18 RNI-loketten in Nederland. Als u bent ingeschreven, krijgt u een burgerservicenummer (BSN). Dit nummer heeft u bijvoorbeeld nodig voor uw contacten met de Nederlandse overheid.

  • Bezwaar tegen gemeentelijke belastingen / WOZ

    Bent u het niet eens met de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand? Of met een aanslag gemeentelijke belastingen? Neem dan eerst contact met ons op voor een persoonlijk overleg. Vaak kunnen wij u zo snel helpen. Als wij een fout gemaakt hebben, herstellen we die. Bent u het niet eens met dit besluit. Dan kunt u alsnog bezwaar maken. Dat kan via het bezwaarformulier onderaan deze pagina. Belangrijk: U kunt nu geen bezwaar meer maken tegen de WOZ-waarde of aanslag van 2024. Dit kon tot 8 april 2024.

  • Bezwaar parkeerboete

    Als u zonder te betalen parkeert op een plaats waar u had moeten betalen, ontvangt u een boete.

  • Afval aanbiedplaatsen

    Aanbiedplaatsen zijn verzamelplekken waar een aantal huishoudens de afvalcontainer of plastic zak op de ophaaldag plaatst. Dat werkt efficiƫnter en is ook beter voor het milieu. Op de kaart kunt u de aanbiedplaatsen zien. Bij het aanwijzen van de aanbiedplaatsen hebben wij rekening gehouden met: bereikbaarheid, loopafstand, verkeersveiligheid en de bestaande situatie. We hebben geprobeerd om op plaatsen waar al aanbiedplaatsen in gebruik zijn, deze te behouden. U mag zelf kiezen op welke aanbiedplaats u uw afvalcontainer of plastic zak aanbiedt.

  • Jeugdhulp

    We willen allemaal dat kinderen gezond en veilig opgroeien tot zelfstandige volwassenen. Daar zijn jongeren en hun ouders in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor. Zijn er in uw directe omgeving (tijdelijk) geen mensen om u te helpen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan samen met u wat u zelf kunt doen om de situatie te verbeteren. Als blijkt dat professionele hulp nodig is, dan kijken we naar de mogelijkheden hiervoor.

  • Tips afval scheiden

    Het lijkt misschien veel werk om al uw afval te scheiden en de containers schoon te houden, maar als u het slim aanpakt bent u er echt niet veel tijd aan kwijt.