Resultaten 351 - 359 van 359 resultaten

 • Opgraven en herbegraven of alsnog cremeren, vergunning

  Wilt u het stoffelijk overschot van een overledene laten opgraven, omdat u het op een andere plaats wilt herbegraven of alsnog wilt laten cremeren? U vraagt hiervoor een vergunning aan. Daarnaast heeft u toestemming nodig van de rechthebbende(n) op het graf. De uitvaartondernemer regelt dit meestal.

 • Kavels op bedrijvenpark Oudeland

  In de gemeente Lansingerland, kern Berkel en Rodenrijs, ligt het bedrijvenpark Oudeland. Het bedrijvenpark Oudeland is een modern gemengd bedrijventerrein met een totale omvang van circa 72 hectare uitgeefbaar terrein. Het bedrijvenpark wordt door middel van de provinciale weg N471 verbonden met de A13, de A12 en de A20. Na realisatie van de Verlengde A16 is de aansluiting op deze snelwegen zeer nabij. Dit maakt deze locatie zeer uniek. Op dit moment zijn er circa 160 bedrijven gehuisvest.

 • Ontheffing fietsen in voetgangersgebied

  Sinds 1 december 2022 zijn de centra van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs volledig fiets- en scootervrij tijdens de openingstijden van de winkels. (Brom)fietsen in het winkelcentrum is verboden van maandag tot en met zondag van 07.00 tot 19.00 uur. Op koopavond geldt het verbod tot 21.00 uur. Het doel van deze maatregel is het verbeteren van het winkelklimaat en het terugdringen van overlast.

 • Gratis openbaar vervoer voor AOW-gerechtigden

  Het is belangrijk dat alle ouderen meedoen in de samenleving. Gratis openbaar vervoer (OV) voor ouderen helpt hen om er vaker op uit te gaan. Daarom biedt de gemeente Lansingerland gratis openbaar vervoer aan voor AOW-gerechtigden met een laag inkomen. De proef start op 1 april 2024 en loopt tot 1 januari 2027.

 • Afschrift of uittreksel van een akte van de burgerlijke stand

  Het afschrift burgerlijke stand (uittreksel van een akte) bevat de gegevens over uw geboorte, huwelijk, echtscheiding, partnerschapsregistratie of overlijden. U vraagt een afschrift (uittreksel van een akte) burgerlijke stand aan in de gemeente waar de geboorte, het huwelijk of het overlijden heeft plaatsgevonden.

 • Olietanks in particuliere grond verwijderen

  Een olietank of brandstoftank in de grond kan roesten of lekken. De grond kan hierdoor vervuild raken. Ligt er een olietank of brandstoftank onder de grond in uw tuin? Dan meld u dit bij de gemeente.

 • Ruimtelijke Adaptie Strategie

  Lansingerland is de laatste 30 jaar natter geworden en de buien zijn heftiger. Hittegolven komen vaker voor en er zijn steeds langere periodes van droogte. We moeten ons dus wel aanpassen aan een ander klimaat. Wilt u weten hoe? Dat leest u in de Ruimtelijke Adaptatie Strategie Lansingerland.

 • Huisnummering, toekenning

  De gemeente moet elk gebouw een nummer geven. Hebt u een nieuwbouwhuis gekocht of gehuurd en weet u niet wat uw huisnummer is? Dan vraagt u dit op bij de gemeente. Dit doet u ook als u een extra huisnummer nodig hebt, omdat u uw woning splitst

 • Verhuizen vanuit het buitenland

  Komt u vanuit het buitenland in Lansingerland wonen? En verblijft u langer dan 4 maanden in Nederland. Binnen 5 dagen na aankomst in Nederland doet u persoonlijk aangifte bij de gemeente in het gemeentehuis in Bergschenhoek.