Resultaten 1 - 10 van 95 resultaten

 • Verstopt riool

  Is het riool bij u verstopt? Dan moet u of de gemeente de verstopping oplossen. Wie dat is hangt af van de plek waar het riool precies is verstopt. Dat kan op uw eigen grond zijn of in de openbare ruimte.

 • Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

  U kunt uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk.

 • Handtekening legaliseren

  Moet u aantonen dat uw handtekening van u is? Dan kunt u uw handtekening laten legaliseren in het gemeentehuis. Maak een afspraak Kosten Het legaliseren van een handtekening kost € 15,10. Bijzonderheden Hoe legaliseert u een handtekening: U ondertekent het document of formulier in bijzijn van een ambtenaar van de gemeente. De ambtenaar vergelijkt die handtekening met de handtekening op uw identiteitsbewijs. De legalisatie bewijst alleen dat uw handtekening echt is, het zegt niets over de inhoud van het document of het formulier.

 • Werk of vrijwilligerswerk zoeken

  Zoekt u werk of vrijwilligerswerk? Het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen kan u helpen. Kosten De diensten van het werkbedrijf zijn gratis. Bijzonderheden Als u een uitkering ontvangt, dan meldt uw inkomensconsulent u aan. Heeft u geen uitkering, dan kunt u ook zelf contact opnemen met het WerkBedrijf. Beuningen werkt! organiseert bijeenkomsten voor werkzoekenden en werkgevers Meer informatie Lees tips over zoeken naar werk (pdf, 97 kb)

 • Discriminatie

  Discriminatie is verboden. Als u wordt gediscrimineerd of wanneer u getuige bent geweest van discriminatie, kunt u dit melden. Kosten Hulp van Discriminatie.nl is gratis. Tips U kunt discriminatie melden bij Discriminatie.nl via deze meldpagina.  U kunt bij Discriminatie.nl terecht voor: het melden van discriminatie advies over hoe u met discriminatie om kunt gaan informatie over wat u tegen discriminatie kunt doen bemiddeling tussen u en degene die u discrimineert hulp bij het opstarten van een klachtenprocedure hulp bij het aangifte doen bij de politie

 • Koopzondagen

  In de gemeente Beuningen mogen winkels elke zondag geopend zijn, met uitzondering van een aantal feestdagen. Dit zijn nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag. Voorwaarden Alle winkels mogen open tussen 10.00 en 19.00 uur. Laden en lossen is alleen toegestaan tussen 10.00 en 13.00 uur en alleen buiten het voetgangersgebied. Alle regels en voorwaarden staan vermeld in de Winkeltijdenverordening van de gemeente. Bijzonderheden Voor verkoop tijdens kermissen, theatervoorstellingen, etenswaren in snackbars en straatverkoop van etenswaren gelden ruimere openingstijden op zon- en feestdagen. Alle regels en voorwaarden staan vermeld in de Winkeltijdenverordening van de gemeente.

 • Inzage bouwtekeningen en bouwplannen

  Wilt u informatie over een bestaande woning of een woning in aanbouw, bijvoorbeeld een bouwtekening? Neem dan contact op met de ODRN. Contactgegevens ODRN Telefoonnummer: 024 7517700 E-mail: info@odrn.nl Stuur uw bericht via het contactformulier Bijzonderheden De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) adviseert en voert voor de gemeente Beuningen de werkzaamheden uit voor vergunningen, toezicht en handhaving voor bouw en milieu. Vanwege de AVG is inzage van stukken niet meer mogelijk aan de balie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis.

 • Uittreksel burgerlijke stand

  U kunt hier een afschrift of uittreksel burgerlijke stand opvragen. Uittreksel burgerlijke stand aanvragen  Kosten Een afschrift of uittreksel burgerlijke stand kost € 15,10. Voorwaarden U kunt een afschrift of uittreksel van de burgerlijk stand alleen opvragen in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. De volgende personen kunnen een afschrift of uittreksel aanvragen: uzelf een gemachtigde iemand met een gerechtvaardigd belang (bijvoorbeeld uw partner, een erfgenaam of een vertegenwoordiger) Bijzonderheden Een afschrift van een akte van de burgerlijke stand is een fotokopie van de akte. Een uittreksel van de burgerlijke stand bevat alleen de persoonsgegevens uit de akte. Er zijn de volgende soorten akten: geboorteakte overlijdensakte huwelijksakte echtscheidingsakte huwelijk/geregistreerd partnerschap

 • Milieumelding

  Bedrijven die schade kunnen veroorzaken aan het milieu moeten hiervoor een milieumelding doen, dit is afhankelijk van hoe schadelijk zij zijn voor het milieu. Sommige bedrijven zijn hiervan vrijgesteld. Kosten Geen. Voorwaarden Controleer bij het Omgevingsloket of u een melding moet doen of een vergunning moet aanvragen. Bijzonderheden Afhankelijk van het soort bedrijf, de grootte van het bedrijf en hoe vervuilend het is heeft u de volgende zaken misschien nodig bij melding of vergunning: een akoestisch rapport een bodemonderzoeksrapport een geurrapport een energierapport een plattegrond een bedrijfsplan waarin u de activiteiten van het bedrijf toelicht. Meer informatie Lees meer over de verschillende categorieën van vervuilende bedrijven.

 • Adresonderzoek

  Staat er iemand ingeschreven op uw adres die er niet woont? Bijvoorbeeld een vroegere bewoner die zich niet heeft uitgeschreven? Dan kunt u de gemeente vragen een adresonderzoek te doen.  Kosten Geen. Meenemen een geldig identiteitsbewijs bewijs dat u de eigenaar of huurder bent van de woning eventueel gegevens van de betrokken persoon of personen Bijzonderheden Ontvangt u nog post voor de betrokkenen op uw adres? Stuur deze dan terug met de melding 'Vertrokken' Ook instanties die adresgegevens uit de Basisregistratie personen (BRP) gebruiken kunnen om een onderzoek vragen.