Resultaten 1 - 10 van 128 resultaten

 • Hondenbelasting

  De gemeente heeft besloten om de hondenbelasting af te schaffen. Het is daarom niet nodig om uw hond aan te melden.

 • Adviesraad Sociaal Domein

  De Adviesraad Sociaal Domein is een onafhankelijk adviesorgaan.

 • Kindregeling Kindertoeslagenaffaire

  Bij het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn gedupeerd. Voor hen is de kindregeling gemaakt.

 • Jongerenloket

  Het Jongerenloket is er voor iedereen tussen de 18 en 27 jaar met vragen over werk, inkomen, onderwijs of schulden.

 • Trouwambtenaar voor 1 dag

  Een trouwambtenaar sluit het huwelijk of het partnerschap. U kunt een trouwambtenaar van de gemeente kiezen of iemand die u zelf kent. Bijvoorbeeld een trouwambtenaar uit een andere gemeente of een familielid of vriend. Wij benoemen die persoon dan tot trouwambtenaar voor 1 dag.

 • Collectevergunning

  Wilt u geld of goederen inzamelen voor een goed doel? Daar is een vergunning voor nodig. Wat is collecteren? Het inzamelen van geld of goederen. Dit kunt u doen vanuit een openbare locatie zoals een winkel of supermarkt maar ook huis aan huis langs de deur gaan. 

 • Weg afsluiten

  Wilt u tijdelijk een weg afsluiten? Bijvoorbeeld voor een hijskraan die een dakkapel komt plaatsen? Of een verhuiswagen die nergens anders kan parkeren? Vraag dan een vergunning. Vergunning voorwerp aan de weg particulier (DigiD) Vergunning voorwerp aan de weg bedrijf (eHerkenning) Organiseert u een evenement? En wilt u daarvoor een wegafsluiting aanvragen? Vraag dit dan tegelijk aan met de evenementvergunning of melding.

 • Asbest verwijderen

  Wilt u asbest verwijderen? Er zijn strenge regels voor het werken met asbest. Asbest is een kankerverwekkende stof. Niet iedereen mag het zomaar verwijderen, slopen of het wegbrengen. Voordat u de werkzaamheden begint, doet u in ieder geval een sloopmelding via het Omgevingsloket.

 • Inzien basisregistratie personen

  In de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente staan uw gegevens opgenomen. Wilt u ze inzien? Dat kan. Heeft u minderjarige kinderen en het ouderlijk gezag daarover? U mag ook hun gegevens inzien. Bent u getrouwd, geregistreerd partners of heeft u kinderen? Ook hun gegevens staan bij die van u.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Bent u gehandicapt en kunt u uw auto niet bij uw huis in de buurt parkeren? U kunt misschien een gehandicaptenparkeerplaats krijgen. Dit is een parkeerplaats met een bord waarop uw kenteken staat. U moet wel een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders hebben. Andere bewoners mogen bezwaar maken tegen de gehandicaptenparkeerplaats. Heeft u een nieuwe auto? En heeft u al een gehandicaptenparkeerplaats? Vergeet dit dan niet aan ons door te geven.