Resultaten 1 - 10 van 156 resultaten

 • Eikenprocessierups

  In de maanden mei tot augustus maakt de eikenprocessierups nesten in eikenbomen. De brandharen van deze rups kunnen jeuk, bultjes en rode ogen veroorzaken. De gemeente bestrijdt eikenprocessierupsen in bomen van de gemeente.

 • Overlijden aangeven

  Als uw partner of familielid is overleden, moet u veel regelen. De uitvaartondernemer doet voor u de overlijdensaangifte. Dit moet binnen 6 dagen na overlijden, in de gemeente waar de persoon is overleden.

 • Hulp voor startende ondernemers

  Bent u van plan uw eigen bedrijf te starten? Of heeft u minder dan 5 jaar uw eigen bedrijf? Met De Startversneller helpt de provincie Gelderland u met een succesvolle start.

 • Onderscheiding aanvragen

  Kent u iemand die zich inzet voor een ander of een bijzondere prestatie heeft geleverd? Wilt u deze persoon daarvoor in het zonnetje zetten? Daar zijn verschillende landelijke en lokale onderscheidingen voor.

 • Inrit of uitrit aanleggen of veranderen

  Wilt u bij uw woning of bedrijf een in- of uitrit aanleggen of aanpassen? Dan moet u dit bij de gemeente melden. U moet daarnaast ook een KLIC-melding doen bij het Kadaster.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  Bij de gemeente vraagt u online een rioolaansluiting of een extra aansluiting aan. Dit geldt ook voor een tijdelijke aansluiting voor bijvoorbeeld een bouwkeet.

 • Vergunning voor het plaatsen van driehoeksborden aanvragen

  Wilt u reclame ophangen aan uw pand, zoals een reclamebord, dan heeft u daar meestal een omgevingsvergunning voor nodig. Vraag de omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket. Voor reclame die boven gemeentegrond hangt of staat moet u precariobelasting betalen.

 • Begeleiding bij het vinden van werk

  Heeft u een uitkering en bent u op zoek naar werk? Of bent u beperkt in de mogelijkheid om te werken bijvoorbeeld door een ziekte of handicap? De uitkerende instantie zoals bijvoorbeeld het UWV of de gemeente kan u helpen bij het begeleiden naar geschikt werk.

 • Schadevergoeding aanvragen

  Heeft u schade geleden en denkt u dat de gemeente hiervoor aansprakelijk is? Dan kunt u hiervoor een schadeclaim indienen. Er zijn twee soorten schaden: aansprakelijkstelling en planschade.

 • Verloren of gevonden voorwerpen melden

  Bent u iets verloren? Dan kunt u via iLost zien of het naar het stadhuis is gebracht. U kunt het dan weer ophalen. Vindt u zelf iets? Meld dit via iLost en bewaar het voorwerp thuis. Of breng het naar het stadhuis.