Resultaten 1 - 10 van 77 resultaten

 • Zelfstandig wonen

  Voor hulp bij het schoonmaken van uw huis of hulp bij het toegankelijk maken van uw woning, zoals de douche, keuken of traplift.  Let op: belangrijke informatie over huishoudelijke hulp leest u hier.

 • Afschrift Burgerlijke stand

  Heeft u een bewijs nodig van een belangrijke gebeurtenis? Dan kunt u een uittreksel of afschrift uit de Burgerlijke stand aanvragen. Een belangrijke gebeurtenis is een geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap, beëindiging geregistreerd partnerschap en overlijden. U vraagt een...

 • Dagbesteding

  Dagbesteding is er voor inwoners die hulp nodig hebben bij het invulling geven aan de dag. De dagbesteding vindt buitenshuis plaats, meestal in een kleine groep. Voor deze vorm van ondersteuning heeft u een indicatie nodig. Wat moet u doen: Kijk of u zelf hulp kunt regelen. Bijvoorbeeld van familie,...

 • Incidentele festiviteit, kennisgeving

  Een incidentele festiviteit meldt u bij de gemeente. Het gaat dan om een festiviteit, waarbij meer licht en/of geluid is dan is toegestaan volgens de activiteitenbesluit.

 • Asbestverwijdering en slopen

  Wilt u asbest verwijderen of een pand geheel of gedeeltelijk slopen? Doe dan de vergunningcheck op het Omgevingsloket online  (OLO). U kunt hier ook de melding of vergunning indienen.

 • Overlijden, aangifte

  Een overlijden meldt u bij de gemeente waar iemand is overleden (aangifte). U krijgt dan toestemming om iemand te begraven of te cremeren. Ook past de gemeente het Basisregister persoonsgegevens aan. Let op: wij werken op afspraak. U maakt een afspraak via de kalender op deze pagina.

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  De gemeente heeft uw persoonsgegevens zoals uw naam, adres, geboortedatum en geboorteplaats. De gemeente is verplicht om deze gegevens aan overheidsinstanties te geven, zoals  pensioenfondsen en de belastingdienst. U kunt ons wel vragen om deze gegevens geheim te houden voor anderen.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Bent u gehandicapt en kunt u uw auto niet op eigen terrein parkeren? Dan kunt u bij de gemeente een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen in de buurt van uw huis.

 • Ondersteuning minima

  U kunt geld aanvragen voor uzelf, uw partner en uw inwonende kinderen. We kijken naar uw inkomen en vermogen. Hiervoor gelden maximum bedragen. Het maximumbedrag kan per situatie verschillen.  Bijvoorbeeld voor een computer voor schoolgaande kinderen of voor huisraad. Dit zijn de mogelijkheden: Kinderen...

 • Recreatiewoning bewonen

  U mag een recreatiewoning niet gebruiken als uw hoofdverblijf. In enkele gevallen is een uitzondering mogelijk. U vraagt hiervoor een tijdelijke gedoogbeschikking aan bij de gemeente.