Resultaten 111 - 120 van 127 resultaten

 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Ga je werken met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen? Dan heb je een VOG nodig. Bijvoorbeeld als je in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. 

 • Afschrift burgerlijke stand

  Heb je een bewijs nodig van een levensgebeurtenis? Vraag dan een afschrift uit de burgerlijke stand aan. Als je het afschrift online bij ons aanvraagt en betaalt, ontvang je deze binnen 5 werkdagen per post.

 • Ontheffing geluid en sluitingstijd

  Als (horeca)onderneming of vereniging mag je een festiviteit organiseren waarbij je af mag wijken van de geluidsnormen. Daarvoor moet je wel een bekendmaking indienen bij de gemeente via het formulier ontheffing geluid. Wil je buiten de normale sluitingstijden open zijn? Vraag dan een ontheffing sluitingstijd aan. 

 • Gecombineerde achternaam kind kiezen

  Bij de geboorte krijgt het kind de achternaam van de vader of (duo)moeder. Vanaf 1 januari 2024 mogen ouders ook een gecombineerde achternaam kiezen voor hun kind. Wil je een gecombineerde achternaam doorgeven? Dan kun je hiervoor een afspraak maken.

 • Energietoeslag

  De energieprijzen zijn flink gestegen. Daar heeft iedereen mee te maken. Vooral voor huishoudens met een laag inkomen kan dit voor financiële problemen zorgen. Ook in 2023 keren we een energietoeslag uit aan huishoudens met een laag inkomen. Het gaat om een bedrag van € 800,-. 

 • Overlijden aangeven

  Is een naaste overleden, dan komt er veel op je af. Een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger helpt je met de aangifte van overlijden en het regelen van de uitvaart. Het is ook mogelijk om dit zelf te doen. Een verklaring over erfrecht en nalatenschap regel je bij de notaris.

 • Verloren of gevonden voorwerpen

  Ben je iets verloren of heb je iets gevonden? Op een speciale website   kun je dit melden. Wil je weten of iemand jouw verloren voorwerp heeft gevonden? Kijk dan ook op deze website.

 • Starterslening

  Wil je voor het eerst een woning kopen, maar zijn de woonlasten te hoog voor jouw inkomen? De Starterslening is een lening die jou kan helpen bij het aankopen van je eerste woning. Helaas kun je in onze gemeente geen gebruik meer maken van de Starterslening. Het budget hiervoor is inmiddels op. In de toekomst gaan we de starterslening mogelijk weer verstrekken. 

 • Riool

  Wij zorgen voor het hoofdrioolstelsel. Wij gaan over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging ervan. Ook zorgen wij voor de aansluiting van je woning, bedrijf of gebouw op het riool. Heb je een verstopping en is deze op gemeentegrond? Meld dit dan, dan lossen wij dit probleem zo snel mogelijk op. 

 • Andere financieringsmogelijkheden

  Je kunt ook kijken naar andere financieringsmogelijkheden, zo zijn er diverse leningsconstructies mogelijk buitenom de bestaande subsidies en financieringsregelingen zoals via de bank of energieprestatie afspraken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het verduurzamen van gebouwen en het uitbesteden van onderhoud te combineren. Dat kan door energieprestatiecontracten (EPC’s) te sluiten met beheer- en onderhoudsbedrijven, ook wel Energy Service Companies (ESCo’s) genoemd.