Resultaten 121 - 129 van 129 resultaten

  • Andere financieringsmogelijkheden

    Je kunt ook kijken naar andere financieringsmogelijkheden, zo zijn er diverse leningsconstructies mogelijk buitenom de bestaande subsidies en financieringsregelingen zoals via de bank of energieprestatie afspraken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het verduurzamen van gebouwen en het uitbesteden van onderhoud te combineren. Dat kan door energieprestatiecontracten (EPC’s) te sluiten met beheer- en onderhoudsbedrijven, ook wel Energy Service Companies (ESCo’s) genoemd.

  • Evenementenvergunning

    Organiseer je een evenement in de gemeente en voldoet deze niet aan de regels voor een klein evenement? Denk bijvoorbeeld aan een festival, braderie of een buurtfeest. Vraag dan een evenementenvergunning aan.

  • Afkoppelen regenwater

    Door veranderingen in het klimaat zijn er steeds vaker lange droge periodes. Maar er valt ook in korte tijd veel regen. Het meeste regenwater verdwijnt in de riolering. Dat is niet alleen zonde van het schone regenwater, maar ons riool raakt bij hevige regenval ook overbelast. Hierdoor ontstaat wateroverlast. Daarom proberen we het regenwater (langer) vast te houden in het gebied. Bijvoorbeeld door gescheiden riolering en watertuinen aan te leggen.

  • Duurzaamheidslening Ondernemers, verenigingen, stichtingen

    Met de Duurzaamheidslening Ondernemers, Verenigingen en Stichtingen kun jij investeren in het verduurzamen van jouw bedrijfsgebouw. Onze gemeente heeft hiervoor een fonds opgezet bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Uit dit fonds leent de gemeente geld uit aan eigenaren van bedrijfsgebouwen in onze gemeente. 

  • Alcoholvergunning

    Als je een horecaonderneming wil beginnen of overnemen en alcoholhoudende dranken wil schenken, heb je een alcoholvergunning nodig op basis van de Alcoholwet. Ook een slijterij heeft deze vergunning nodig. Als er iets verandert binnen je onderneming, zoals het uitbreiden van het terras, een verbouwing/verhuizing of verandering van rechtsvorm, moet je de vergunning laten wijzigen of opnieuw aanvragen.

  • Rioolheffing

    Via rioolheffing betaal je mee aan het onderhoud en het goed functioneren van het gemeentelijk rioleringsstelsel. Het bedrag vind je op de jaarlijkse aanslag gemeentelijke heffingen. Ben je het niet eens met de aanslag of kun je deze niet betalen? Maak dan bezwaar of vraag om kwijtschelding.

  • Individuele inkomenstoeslag

    Ben je 21 jaar of ouder, maar heb je nog geen recht op AOW? En leef je al 3 jaar of langer van een laag inkomen? Vraag dan Individuele Inkomenstoeslag aan via het Wegwijs.

  • Bezwaar tegen belastingaanslag

    Ben je het niet eens met de gemeentelijke belastingaanslag of met de hoogte van de WOZ-waarde? Dan is het belangrijk om binnen 6 weken bezwaar te maken. Op het aanslagbiljet staat de uiterste datum. Dit kan digitaal of schriftelijk. Let op: ondanks het bezwaar blijft de betaaldatum van de aanslag geldig.

  • Wegwijs

    Wegwijs helpt als het gaat om zorg, welzijn, inkomensondersteuning, schuldhulpverlening, opvoeden, opgroeien en wonen. Wegwijs informeert, adviseert, verwijst en coördineert. Wij gaan ervan uit dat je zelf de regie hebt over jouw eigen leven, dat je weet wat je wilt en zelf kunt kiezen. Wij helpen je om zo snel mogelijk weer zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. Met of zonder hulp uit jouw omgeving. We kennen de voorzieningen in jouw wijk en kunnen een beroep doen op onze partners (vrijwillig of professioneel). Als het nodig is, maken we samen met jou een plan met concrete doelstellingen en afspraken. Je hebt een vast aanspreekpunt, die altijd in de buurt is en gemakkelijk bereikbaar.