Resultaten 131 - 137 van 137 resultaten

  • Minima regelingen en Bijzondere bijstand

    Heeft u bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u daarvoor misschien bijzondere bijstand krijgen of extra geld vanuit een minimaregeling van de gemeente. U kunt als Inwoner van gemeente Dinkelland de aanvraagformulieren vinden onderaan deze pagina. Vul het aanvraagformulier in en mail of stuur het per post naar de gemeente Dinkelland.

  • Energietoeslag

    Door de stijging van de energiekosten komen veel mensen met een laag inkomen in de problemen. De Rijksoverheid heeft geld beschikbaar gesteld en helpt deze inwoners met een eenmalig bedrag per huishouden. Mensen met een uitkering krijgen dit bedrag automatisch. Heeft u geen uitkering, maar wel een laag inkomen? Dan kunt online het aanvraagformulier invullen en daarmee de energietoeslag aanvragen. Dit kunt u doen door te klikken op het woord aanvraagformulier. Twijfelt u of u recht heeft op de energietoeslag? Lees dan de informatie op deze pagina goed door. Neem bij vragen contact op met Schakel (zie ‘hulp nodig’).

  • Contactformulier

    Via het contactformulier kunt u contact opnemen met de gemeente Dinkelland.

  • Andere melding openbare ruimte

    Is er iets kapot in de openbare ruimte bij u in de buurt? Meld het meteen, ook als het gaat om rondslingerend afval of vernielingen. Ernstige problemen lossen we zoveel mogelijk snel op. Minder dringende zaken plannen we in.

  • Vertrek naar het buitenland doorgeven

    Gaat u binnen de periode van één jaar voor langer dan 8 maanden of misschien zelfs definitief naar het buitenland? Dan moet u bij de gemeente aangifte doen van uw vertrek. We schrijven u dan uit de Basisregistratie Personen. U kunt uw emigratie maximaal 5 dagen vóór uw vertrek doorgeven. Echter de datum van binnenkomst van uw emigratie is de datum van uitschrijving naar het buitenland.

  • WOZ

    De gemeente bepaalt elk jaar opnieuw de waarde van uw woning, bedrijfspand of stuk grond. Dit noemen we de Waardering Onroerende Zaken (WOZ), de WOZ-waarde. In de Wet WOZ is de waardering van onroerende zaken geregeld. De WOZ-waarde vormt de grondslag voor verschillende belastingen. Dit zijn de onroerendezaakbelastingen (gemeente), watersysteemheffing (waterschap), het eigenwoningforfait in het kader van de inkomstenbelasting (rijk) en de bepaling van de erfbelasting (successie). Ook derden kunnen gebruik maken van de WOZ-waarde, bijvoorbeeld bij de bepaling van de hoogte van planschade, bij de bepaling van de hoogte van een inboedelverzekering of bij de verstrekking van een hypotheek. Aanslag gemeentelijke belastingen Sinds 1 januari 2022 zijn gemeenten wettelijk verplicht om alle WOZ-woningtaxaties te baseren op de gebruiksoppervlakte (GBO, m²). Tot en met 2021 was, naast de vergelijkbare verkoopcijfers, de inhoud (m³) van uw woning de basis voor de WOZ-waarde. De WOZ-waarde bepaalt onder meer ook het bedrag dat u betaalt aan onroerende zaakbelasting. De jaarlijkse aanslag met gemeentelijke belastingen ontvangt u eind februari 2024.

  • Aankoop groen- of reststroken

    Op 29 juni 2020 heeft de gemeenteraad het Kwaliteitsplan Openbaar Groen (KOG) vastgesteld. Hierdoor is het voor inwoners en bedrijven in bepaalde situaties mogelijk om gemeentelijke groen- of reststroken welke aan hun percelen grenzen, aan te kopen.