Resultaten 151 - 160 van 186 resultaten

  • Afvalpas

    U heeft een afvalpas nodig voor het aanbieden van afval. Per adres wordt 1 afvalpas verstrekt. Een extra pas bestellen is niet mogelijk. Is uw pas beschadigd of bent u de pas kwijt? Dan kunt u tegen betaling een nieuwe pas aanvragen via de Inzamelwijzer van PreZero.

  • Flexwonen

    Er is veel behoefte aan nieuwe woningen in Westervoort. Flexwoningen kunnen snel een oplossing bieden. Bijvoorbeeld voor starters en mensen die met spoed woonruimte zoeken. Daarom heeft het college, ook op verzoek van de raad, onderzoek gedaan naar mogelijke locaties voor flexwonen.

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Heeft u door een beperking problemen met parkeren? Met een gehandicaptenparkeerkaart (hierna: Gpk) mag u parkeren op alle algemene parkeerplaatsen voor gehandicapten. Deze zijn vlak bij de ingang van openbare gebouwen, zoals winkels en ziekenhuizen. U kunt een Gpk in iedere auto gebruiken.

  • Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA)

    De gemeente heeft de vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH-taken) voor milieutaken voor een aantal bedrijven ondergebracht bij Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA). De gemeente blijft hierbij het bevoegd gezag maar de Omgevingsdienst Regio Arnhem zorgt voor de uitvoering van VTH-taken op basis van wetgeving en kwaliteitscriteria.

  • Verhuizing doorgeven

    Geef uw verhuizing uiterlijk 5 dagen na uw verhuisdatum door aan de gemeente. Gaat u buiten de gemeentegrenzen van Westervoort wonen? Meld dan de verhuizing in uw nieuwe gemeente. Verhuist u naar of binnen Westervoort? Geef de verhuizing dan online, met DigiD door aan de gemeente Westervoort.

  • Melding verplichte geestelijke gezondheidszorg in het kader van de Wvggz

    Het kan zijn dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen door een psychiatrische aandoening. Dan is hulp nodig. Als de betrokkene geen hulp wil, kan verplichte geestelijke gezondheidszorg worden ingezet. Maakt u zich zorgen over iemand? Denkt u dat deze persoon dringend verplichte geestelijke gezondheidszorg nodig heeft? U kunt dan een melding doen in het kader van de Wet verplichte ggz (Wvggz).

  • Deelname collectieve ziektekostenverzekering

    Samen met zorgverzekeraar Menzis biedt de gemeente Westervoort een goed en betaalbaar zorgverzekeringspakket, voor mensen met een laag inkomen. Wij nemen een deel van de premiekosten op ons, zodat u, als u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm heeft, minder hoeft te betalen voor een aanvullende ziektekostenverzekering. Bij deze verzekering heeft u ook recht op een vergoeding voor de eigen bijdrage Wmo.

  • Tegengaan van laaggeletterdheid

    In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen de digitale vaardigheden verbeterd worden. Dat is 1 op de 6 mensen in Nederland. Instellingen kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die de inwoners helpen bij het verbeteren van deze vaardigheden.

  • Bijstandsfraude

    Heeft u een bijstandsuitkering? Dan moet u verschillende zaken op tijd bij RSD de Liemers melden. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen, gaat werken of dure spullen krijgt. Doet u dat niet? Dan pleegt u fraude. Hoe u bijstandsfraude kunt voorkomen, leest u op de website van RSD de Liemers. Ook als u een vermoeden heeft dat iemand fraudeert, kunt u dit melden bij RSD de Liemers.

  • Subsidies energiebesparende maatregelen

    De gemeente verstrekt geen subsidie meer voor woningisolatie of andere energiebesparende maatregelen. Als er een subsidieregeling komt, publiceert de gemeente dit in de (plaatselijke) krant en op internet. Meer informatie over provinciale en landelijke subsidies vindt u in de Energiesubsidiewijzer.