Resultaten 151 - 157 van 157 resultaten

  • Alcoholwetvergunning

    Horecabedrijf U hebt een Alcoholwetvergunning nodig als u in het horecabedrijf alcohol schenkt aan uw klanten. Dat wil zeggen: als u alcohol verkoopt en dit bij u in het horecabedrijf wordt opgedronken. Deze vergunning heeft u naast een horeca-exploitatievergunning nodig. Dit geldt voor zowel commerciële horecabedrijven, zoals cafés en restaurants (Model A) als voor paracommerciële horecabedrijven, zoals sportkantines, buurthuizen of andere verenigingen/stichtingen (Model B). Slijterij Sterke drank verkopen mag alleen vanuit een slijterij. Hiervoor heeft u een Alcoholwetvergunning voor een slijtersbedrijf nodig. Klanten mogen de drank niet in uw winkel opdrinken. De Alcoholwetvergunning Een vergunning is persoons- en locatie gebonden. Bij de vergunning hoort een aanhangsel waarop alle leidinggevenden staan vermeld. Hebt u een eenmanszaak of een vennootschap onder firma (vof), dan bent u zelf (ook) leidinggevende. Bij een rechtspersoon (bijv. BV/NV) worden alle bestuurders of hun gevolmachtigden als leidinggevenden beschouwd. Als het commerciële horeca- of slijtersbedrijf geopend is moet één van de leidinggevende aanwezig zijn die ook op het aanhangsel vermeld staat. Voor een paracommercieel horecabedrijf gelden andere regels. Er moeten minimaal twee leidinggevenden op de vergunning staan die voldoen aan de eisen. Naast deze personen kan worden gewerkt met vrijwilligers die achter de bar staan en een korte training hebben gevolgd (instructie verantwoord alcoholgebruik). Als het paracommerciële horecabedrijf geopend is moet één van de leidinggevende of een getrainde barvrijwilliger aanwezig zijn.

  • Exploitatievergunning horecabedrijf

    Horecabedrijf U hebt een horeca-exploitatievergunning nodig als u in het horecabedrijf logies worden verstrekt en/ of u eten en drinken verkoopt dat mensen direct in uw horecabedrijf of op uw terras kunnen consumeren. Horecabedrijven zijn in ieder geval cafés, restaurants, hotels, pensions, discotheken, buurt- of clubhuizen en zalenverhuur. Een terras kan alleen als onderdeel van een horecabedrijf worden aangevraagd. De horeca-exploitatievergunning vraagt u aan als: U een horecabedrijf wilt starten of overnemen De rechtsvorm van uw horecabedrijf verandert (bijvoorbeeld van eenmanszaak naar VOF) U met uw horecabedrijf nieuwe activiteiten gaat uitvoeren (zoals van snackbar naar restaurant) De horeca-exploitatievergunning Een vergunning is persoons- en locatie gebonden. Bij de vergunning hoort een aanhangsel waarop alle leidinggevenden staan vermeld. Hebt u een eenmanszaak of een vennootschap onder firma (vof), dan bent u zowel exploitant als leidinggevende. Bij een rechtspersoon (bijv. BV/NV) worden alle bestuurders of hun gevolmachtigden zowel als exploitanten als leidinggevenden beschouwd. Als het horecabedrijf geopend is moet één van de leidinggevende aanwezig zijn die ook op het aanhangsel vermeld staat.

  • Gemeentelijke regelgeving en landelijke wetgeving

    Er wordt onderscheid gemaakt tussen gemeentelijke regelgeving en landelijke wetgeving. Gemeentelijke regelgeving, zoals gemeentelijke besluiten, verordeningen (bepaalde regels die de inwoner en de gemeente bindt) en beleidsnota's, kunt u vinden via Overheid.nl. Kies onder ‘Overheidsinformatie’ voor ‘Lokale regelingen’ en voer vervolgens de postcode 1500 in. U komt bij de regelingen van Zaanstad, bijvoorbeeld de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), de Algemene Subsidieverordening, de Bouwverordening, de Parkeernota, de Welstandsnota en de legesverordening. (kostenoverzicht van bijvoorbeeld paspoorten en rijbewijzen). Landelijke wetgeving, zoals een wet, algemene maatregel van bestuur (AMvB), koninklijke en ander rijksbesluit vindt u ook via Overheid.nl.

  • Opvang asielzoekers

    Op een voormalige hotelboot aan de Rijshoutweg in de Achtersluispolder (Zaandam) worden asielzoekers opgevangen. Naast deze boot ligt tijdelijk nu ook het cruiseschip Carissima afkomstig uit Huizen.  Omdat er een groot tekort is aan opvangplekken voor asielzoekers, hebben gemeente Zaanstad en het COA afgesproken dat er in totaal 1.550 opvangplekken komen in Zaanstad, verdeeld over de Achtersluispolder en de Gerrit Bolkade. In de Achtersluispolder zijn op dit moment al 550 plaatsen. De overige 1000 plekken worden gerealiseerd op de Gerrit Bolkade door het aanleggen van twee grote schepen. De verwachting is dat de eerste vluchtelingen vanaf 1 november 2023 op dit locatie opgevangen kunnen worden. De verstuurde bewonersbrief over de nieuwe opvang aan de Gerrit Bolkade vindt u hieronder.  

  • Roze zaterdag 2025

    Afgelopen 17 juni 2023 is Zaanstad gekozen als organisator van Roze Zaterdag in 2025. Roze Zaterdag  is een groot eendaags evenement met een landelijke uitstraling en wordt in Zaanstad georganiseerd om de acceptatie van de LHBTIQ+ - gemeenschap in de stad te vergroten. In aanloop en na afloop van 28 juni 2025 wordt er samen met De Zaanse Regenboog een breed programma opgezet waarin door het jaar heen gelieerde evenementen, lezingen en bijeenkomsten verspreid over de stad worden georganiseerd. Deze dienen eraan bij te dragen dat vanuit alle lagen van de bevolking de acceptatie wordt vergroot. Bestaande en nieuwe evenementen worden gekoppeld aan het themajaar met als hoogtepunt de Zaanpride week die dat jaar eenmalig wordt verschoven en wordt gekoppeld aan Roze Zaterdag. Meer informatie vindt u binnenkort via Zaans.nl/Roze zaterdag . Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar  rozezaterdag@zaanstad.nl . Pas in september 2023 wordt begonnen aan een plan van aanpak.   

  • Busbrug de Binding

    Op dit moment is busbrug de Binding open voor personenvervoer op: werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur en tussen 18.00 en 's morgens 7.00 uur op zon- en feestdagen en in het weekend 24 uur per dag Vrachtauto's mogen geen gebruik maken van de brug. Bij de brug zijn digitale camera's geplaatst. Personenvervoer dat tijdens de spits (tussen 07.00 en 09.00 uur en 16.00 en 18.00 uur) van de busbrug gebruik maakt, wordt bekeurd. Snor- en bromfietsers mogen tijdens de spits over de busbrug. Bromfietsers moeten over de rijbaan en niet over het fietspad. Dit staat met gele borden bij de busbrug aangegeven. Snorfietsers mogen wel op het fietspad. Heeft u een bekeuring ontvangen en u bent het hiermee niet eens, dan kunt u bezwaar indienen bij het CJIB . Bussen en taxi's mogen wel tijdens de spitstijden over de busbrug rijden. Taxichauffeurs dienen hiervoor wel een ontheffing aan te vragen.

  • Vacatures

    De gemeente Zaanstad heeft regelmatig mooie vacatures voor bevlogen professionals, die de gemeente gaat helpen om de ambities voor de toekomst te realiseren. In 2040 is de gemeente uitgegroeid tot een aantrekkelijke gemeente met ruim 200.000 inwoners. De uitdaging daarbij is om verleden, heden en toekomst respectvol en smaakvol samen te brengen en rekening te blijven houden met belangrijke speerpunten zoals veiligheid, duurzaamheid, kwaliteit én leefbaarheid. Als u bij de gemeente Zaanstad werkt ,dan maakt u deel uit van een dynamische en ondernemende organisatie. Als medewerker levert u direct een bijdrage aan relevante, complexe en maatschappelijke vraagstukken. U krijgt bij ons veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Zaanstad daagt u uit. Om het beste uit uzelf te halen. Om breder, verder en groter te denken. Durft u dat aan? Kijk voor meer informatie over werken bij Zaanstad op:  www.werkenbijzaanstad.nl .